#11
 24,032     Akershus     0
Grunnvann kan gi leie effekter.
Tenk deg grunnen, si leire. Oppå legger du et lag med litt grov stein. Det regner og grunnvannstanden i terrenget stiger. Vann stiger opp av grunnen/leira og du ser fritt vann mellom steinene/flisene.

Dette kan skje dersom dreneringen rundt huset feiler. Huset er fra 1999. En skulle tro at en slik feil hadde meldt seg for mange år siden.

Hvordan oppstår det du beskriver som vann mellom flisene? Om en tar ut fugene og vanner gulvet, så vil det stå vann mellom flisene frem til at dette vannet enten har rent i fugen frem til sluket eller fordampet til rommet. Dersom fugene er fylt, vil vannet stort sett renne til sluket, men noe fukt legger seg i selve fugematerialet og vil dampe av til rommet.
Signatur

   #12
 876     Rogaland     0
Grunnvannet var høyt i tider tidligere også, men da var plastikken der uten hull, VANN tar alltid enkleste vei. Når du punktere plast for å flytte sluk, ble sluk og opp i gulv/ vegg enkleste vei. - Det er ikke en membran som klarer å holde igjen dette pga enklest vei da er å krype opp på veggen der membranen sannsynligvis slutter og drible nedover flis på vegg og til slutt gulv.

Ja jeg tenker høyt...

Nytt bad må rives - Ødelagt fuktsperre ved flytting av sluk under oppussing - hvem sitt ansvar?  - vann tar enkleste vei.jpg - SJA

Nytt bad må rives - Ødelagt fuktsperre ved flytting av sluk under oppussing - hvem sitt ansvar?  - basement-waterproofing-hydrostatic-pressure.jpg - SJA
Signatur
   #13
 24,032     Akershus     0
Ja grunnvann kan gi rare effekter.

Om en her tenker seg et bunnmembran, brettet opp langs veggene i badet fra 1999. Oppi ligger et tungt betonggulv so ikke flyter opp pga tyngden.

Om grunnvannet står høyt nok ville det krabbet opp i veggen på utsiden av bunnmembranen. Nå, med hull, kryper vannet inn i betongen, metter denne og står opp under smøremembranen. En kan forestille seg at vannstanden er så høy at den krabber opp i veggen på utsiden av smøremembranen, mao mellom bunnmembranen og smøremembranen i veggen.

Jeg bare fabulerer.

Her er det skader ved en terskel og ved en vegg. Er det tydelig fall fra terskel og vegg mot sluket?

Signatur
   #14
 5,432     Akershus     0
Man kan vel knapt stole på noen instans når det gjelder slike saker. Rørlegger trenger ikke ha kompetanse på badegulv, han skal legge rør. Ikke dermed sagt at alle er like uvitende. Flislegger er i utgangspunktet den som bør ha kompetanse, men mange håndverkere vil forsøke å dempe sitt ansvarsområde.

Det beklagelige her er at det antagelig ikke er én bedrift som har hovedansvaret for dette, dvs det er muligens dere som "prosjektledere" som pulveriserer noe av ansvaret. Mange slike saker ender i forliksrådet, der det ikke sitter fagfolk og man kan ende opp med dårlig resultat.

En uhildet takstmann bør være første prioritet, av alle "håndverksgrupper" bør det være det tryggeste og den med mest hardtslående argumentasjon. Å være medlem av huseierne.no kan være en løsning, der får man noe fri juridisk hjelp, muligens også praktisk hjelp, selv om jeg er usikker på hvor mye det i praksis gir. Uansett vil en betraktning derfra muligens være nok til at f.eks flislegger tar saken via sitt forsikringsselskap, hvis slikt foreligger.

Du sier ingenting om hvor i landet du bor, det kunne vært praktisk i diskusjonen om høyt grunnvann eller påvirkning fra f.eks takrennenedfall. På østlandet har vi vel hatt nærmest tørkesommer, mens på vestlandet og nordover nærmest har vært syndeflod. Slike forhold kan være av stor betydning for "plutselige" forandringer man tror kan skyldes noe helt annet.

F.eks veggen med fuktskade, er det yttervegg, eller innervegg? Membranen flislegger la, hvor høyt opp på vegg går den? Hvis flislegger la membran oppå støpt gulv må han nødvendigvis ha lagt membranen minimum 5-10 cm opp på vegg rundt hele, det bør også være såpass stort fall på gulv mot sluk at vann ikke kan komme ut via døråpning. Er det terskelløst er dette ekstra viktig. Med opphøyd terskel må membranet gå opp på denne. Ble membranet lagt/smurt før veggkledning ble montert? Om det var smøremembran, som jeg antar ble brukt i dette tilfellet, ble dette lagt i flere omganger og påført i tykt nok lag?

Bilder, så mange som mulig og grundig forklaring vil være kjærkomment.