Joda...men ikke alle som kan bygge med ubegrensa plass. Skal som sagt ha 270 i takhøyde og da blir det god plass til takhengt tørkestativ. Har egen bod til tørrmat m.m. og egen bod/garderoberom med bøttekott v inngang.
En alternativ måte å tenke på etter at flere har snakket varmt for vaskerom på over 10 kvm:
Har man begrenset plass, så trenger ikke man eget vaskerom i det hele tatt, kun 60x60 i et hjørne av badet for vaskemaskin, evt. med tørketrommel oppå. Bunad kan man stryke på spisebordet 16. mai hvis man har det, moderne klær er strykefrie. Eller feilkonstruert hvis de ikke er det.
Matbod? For tørrmat? Det kommer selvsagt opp på størrelsen på husholdningen, men min erfaring er at selv om man nøyer seg med et underskap og et overskap på kjøkkenet til tørrmat, så er det mye i skapene som går over best-før-datoen med flere år... Å hamstre mat er sikkert lurt hvis man frykter krig eller lange transportstreiker, men ellers er ofte 10-kronersmarkeder og tre-for-to-tilbud lite lønnsomt, da mye av det man kjøper der er ting man ikke trenger. Det lønner seg å handle det man trenger, og ikke mer, gjerne samme dag som man skal bruke det. Hvis matbutikken fem minutter unna har åpent til 23 seks dager i uka, er den din matbod.
Dette er selvsagt litt ekstremt, den motsatte ytterlighet. Men et areal på 10 kvm eller mer kan være sløseri som vaskerom, da det jo faktisk gir plass til et soverom med god størrelse.
Signatur
Bor i horisontaldelt tomannsbolig fra 1948 i Tromsø. Utdannet geolog, jobber i med gravesøknader i kommunen.
Ang matbod - tenker ikke bare mat der inne altså, men oppbevaring av kjøkkenmaskin, store kasseroller, en del serveringsfat som tar stor plass m.m. I tillegg til å kunne handle hvetemel på tilbud i litt større antall... Har nettopp bygd nytt kjøkken her vi bor nå, og vet godt hva jeg trenger plass til på kjøkkenet... 😉
Har man begrenset plass, så trenger ikke man eget vaskerom i det hele tatt, kun 60x60 i et hjørne av badet for vaskemaskin, evt. med tørketrommel oppå. Bunad kan man stryke på spisebordet 16. mai hvis man har det, moderne klær er strykefrie. Eller feilkonstruert hvis de ikke er det.
Matbod? For tørrmat? Det kommer selvsagt opp på størrelsen på husholdningen, men min erfaring er at selv om man nøyer seg med et underskap og et overskap på kjøkkenet til tørrmat, så er det mye i skapene som går over best-før-datoen med flere år... Å hamstre mat er sikkert lurt hvis man frykter krig eller lange transportstreiker, men ellers er ofte 10-kronersmarkeder og tre-for-to-tilbud lite lønnsomt, da mye av det man kjøper der er ting man ikke trenger. Det lønner seg å handle det man trenger, og ikke mer, gjerne samme dag som man skal bruke det. Hvis matbutikken fem minutter unna har åpent til 23 seks dager i uka, er den din matbod.
Dette er selvsagt litt ekstremt, den motsatte ytterlighet. Men et areal på 10 kvm eller mer kan være sløseri som vaskerom, da det jo faktisk gir plass til et soverom med god størrelse.
Har nettopp bygd nytt kjøkken her vi bor nå, og vet godt hva jeg trenger plass til på kjøkkenet... 😉