3,870
7
0
Når man får pris på et anbud?
108
Nord-Trøndelag
0
Kan man da prute? ;)
Jeg har full forståelse for at de fleste ønsker det så billig som mulig, men du skal ikke se bort i fra at en entreprenør som får en anstendig betaling er en god ressurs dersom det oppstår utfordinger som ikke kunne forutsees og som ikke omfattes av kontrakten.
Et godt samarbeid kan ikke verdsettes nok når det gjelder husbygging, og dette er IKKE et forsvar for høye priser.
Personlig gir jeg alltid kunden den laveste prisen jeg kan selge det for og gjør klart at det ikke er prutningsmonn. På den måten blir det likt for alle kunder og den "beste" pruteren får ikke spesialbehandling. Det handler om en anstandighet både fra selger og kjøpers side.
Er prisen for høy må man gjøre endringer i prosjektet, mener man prisen er for høy må man kanskje revurdere om man har råd til det man ønsker å sette igang.
Å selge et prosjekt til en pris hvor man ikke tjener penger vil selvsagt være uaktuelt.
Incognito (Adm.dir i Premium Haus AS )
Selger lavenergihus fra Tyskland.
Vi veit at det firmaet vi har fått anbud ifra nå er det dyreste anbudet vi kommer til å få. Men vi foretrekker også dem fremfor de andre firmaene.
Men du kan alltids si til dem at dette har jeg ikke råd til så de må gå ned litt. Dersom de har forutsatt at du er en pruter vil de sikkert gå ned, gjør de det ikke har de gitt deg den prisen de må ha for å overleve. Du har da to valg, enten å gå for anbudet siden du føler trygghet eller forkaste det og søke de som kan gi et anbud rimeligere.
Husk at pris sjelden kommer av at man har tusen trillioner i fortjeneste, men av forskjellg kvalitet og ikke minst forskjellige leveransebeskrivelse, nesten uansett hva man kjøper. En komplett leveransebeskrivelse er dyrere enn en begrenset leveransebeskrivelse.
Du kan dog ALLTID prøve deg, noen ganger går det bra, andre ganger vil de se på deg som useriøs og ikke ville jobbe med deg.
Men den som intet våger, intet vinner.
Incognito (Adm.dir i Premium Haus AS )
Selger lavenergihus fra Tyskland.
I noen bransjer er det akseptert at man kan forhandle om prisen. Feks noen forsikringsselskaper går langt for å matche konkurrenter. Likeledes er det flere som har såkalte "prisgarantier" som går ut på at leverandøren garanterer at man ikke får produktene billigere andre steder.
Men alt handler om markedsmakt og hva slags policy den enkelte leverandør (og kunde) har.
Hvis den leverandøren du helst ønsker også er den som har det høyeste tilbudet er det kanskje en grunn til det. Leverandøren vet kanskje at han har et godt rykte og dyktige medarbeider og at det ikke er problemer med å fylle ordreboken.
Hvis du får et tilbud på det samme fra en annen leverandør som er vesentlig lavere hadde jeg tatt opp dette med den leverandøren du egentlig vil ha mtp å prøve å få han til å jekke ned prisen.
Nå skrev jeg nettopp dette fordi jeg har en erfaring med det. Selvsagt er det ikke mulig å generalisere egne erfaringer, men det er dog en erfaring.
Historien er som følger: Kunde forespør om å kjøpe 10 hus og ber om 10 % rabatt på totaprisen. Vi endrer øeveransebeskrivelse og innrømmer 10 % på hele ordren. Kunde sier at det vil i prinsippet si at han får ett hus gratis, og vil starte med dette huset, dvs det han får gratis.
At vi nektet dette kan man vel ikke si er å være useriøs.
Jeg har også opplevd at kunder tilbyr seg å bruke huset sitt som visningshus i ett år og ønsker kun å betale maks 10 % av normal kjøpspris. Det er klart at denne type avtaler inngår man ikke.
Incognito (Adm.dir i Premium Haus AS )
Selger lavenergihus fra Tyskland.
Nei, slett ikke. Det er ikke "useriøst" å ikke gå inn i en avtale ikke ser seg tjent med. Men det er helt normalt å komme med utspill når man forhandler en pris. Men hvis man prøver å tyne for mye ut av den andre part så ryker gjerne dealen. Pluss at man kan bli skeptiske til hvor kverulerende den andre part er og dermed ikke ønske å inngå en handel.