3,436    1    0  

Bygge tømmerhus! Noen med erfaring??

 10     Buskerud     0
Vi har begynt å snakke seriøst om å bygge hus, men vi ønsker å bygge tømmerhus!
Og så har vi faktisk fått en tomt av svigermor! ;D Så nå er vi igang med banken og har begynt sånn smått og ta kontakt med forskjellige firmaer som selger tømmerhus.
Er det noen som kan fortelle oss litt, tipse oss om firmaer osv??
Ønsker vite litt om hele prosessen :)

Ha en fortsatt fin dag:)

   #1
 340     Nord-Norge     0
Hei.

Vi arbeider med å få til et nybygg fra Ultimatemarket.com i Finland. Firmaet er seriøst, med gode referanser og toppscore på kredittvurderingen hos Dun&Bradstreet. Vi har søkt Husbanken om finansiering av modellen Pihla 195, og avventer nå prosessen der.

Eneste problemet er at de kun selger byggesettet, slik at man må koordinere prosjektet selv (eventuelt hente inn byggeledelse i prosjektet som tar ansvaret som ansvarlig søker om du ikke har kompetanse/ erfaring til å gjøre dette selv). Vi har fått tilbud fra finske snekkere, som har satt opp dette huset flere ganger tidligere. Lafting er en kunst som finnlenderne er gode på.

Men vi ser jo at vi allerede har hatt mye ekstra jobb ift anbudsinnhenting på rørlegger, elektriker, flislegger mv., samt det å få godkjent lokal ansvarsrett ift tørmrerne (mye dokumentasjon som skal på plass, men de har hatt lokal godkjenning i annen norsk kommune før - så dette bør være mulig å få til). Så her blir det en god del egeninnsats på koordineringsfeltet (skal leie inn takstmann som skal kvalitetssikre byggeprosessen underveis, både som en trygghet for oss og banken).

Vi er som sagt midt i finansieringsmølla nå, så det blir spennende å se hvor det bærer. Herunder ligger også teknisk godkjenning fra Husbankens side, ift at huset må tilfredsstille deres krav ift universell utforming og lavenergibolig. Har imidlertid hatt en gjennomgang sammen med deres arkitekt før vi sendte inn søknaden, så føler oss rimelig trygg på at de justeringer vi har gjort ift rominndeling gjør at vi tilfredsstiller kravene deres.