#11
 149     Vestfold     0
Du kan jo selvfølgelig startprosedyre på kald og varm sag? så da ville jeg ta en tur til forhandleren å få den justert. Det er ikke uvanlig å stille ei sag litt rik når den er ny

   #12
 774     Konnerud i Drammen     0
og på 545 så er det vel dekrompisjonsknapp også, er ihvertfall det på min.. liten grå knott på toppen av saga du kan trykke ned, da koster det så vidt en kalori å dra igang saga.
Signatur
Ulv
  (trådstarter)
   #13
 51     Vestlandet     0
Jo..., for kald motor;
Choke
Dekompresjonsventil
Trykk på pumpeblæren 6-10x
trekk langsomt til motstand
Trekk raskt og kontant.
Trykk ned choke ved første tenning.
Fortsett å trekke.

Varm, vel, er den skikkelig varm starter den på første drag. Det er lunken motor som vel er hovedproblemet, men ved gjennomlesning av brosjyren ser det ut som jeg gir den for lite bensin, ikke for mye.

Jeg har aldri fått start på maskinen med dekompresjonsventilen inne slik brosjyren sier man skal med varm motor.

Ja, det er mulig man har forkjøpt seg slik maxmilo muligens antyder. Likevel vil jeg hevde at jeg har hatt en ryddig undersøkelsesprosess rundt kjøpet og en relativt edruelig vurdering av behov. Relativt i hvertfall ;)
Legger ved et bilde fra innmarken vår av det jeg klassifiserer som et typisk stort asketre, egentlig er det kanskje to trær som er vokst sammen. Det finnes større trær i umiddelbar nærhet. Det er vel en 20-30 meter høyt. Uansett; slikt lar jeg stå foreløpig. Noen av disse må imidlertid bort etterhvert før de gjør skade.

Endel av dem bør beskjæres slik man gjorde for 50-60 år siden for å holde kulturlandskapet i hevd. Men det er vanskelig å gjøre dette nå, etter så lang tid uten å risikere livet.
Anbefaling av ny motorsag (Husqvarna 545 eller 555?) - motorsag-3764.jpg - Ulv
   #14
 149     Vestfold     0
Halv varm motor vis den er slik som min ut choke og inn igjen med choke så får du halv gass før du drar i snora. Så gir du et gasspådrag når saga har startet og den går ned på tomgang. Jeg regner det slik at vis jeg må dra mere en 3 ganger i snora for å få start så er det noe feil. Mulig du må ha spesialverktøy for å stille gasser på den. Vis du ikke har peil på gasserstilling så gå til forhandleren
   #15
 149     Vestfold     1
Ut av det jeg kan se på bildet ser det ut som det har vært praktisert styvingshogst for en del årsiden. Er det Almetrær? kan også lingne på Ask men vanskelig å se på bildet.
Du kan søke om SMIL middler fra kommunen  for å restaurere ei styvingsli.
Og igjen et kurs i hogsteknikk anbefales på det varmeste.
Ser nå at du skriver Ask
Ulv
  (trådstarter)
   #16
 51     Vestlandet     0
Stemmer. Det er en stor styvingsli i utkanten av innmarken. Det blir ganske bratt oppover. Mye  trærene som er styvd er ikke vedlikeholdt på minst 40-50-60 år. Våget nesten ikke å nevne dette med å klatre opp for å ta toppene med motorsag for meg selv engang. Det blir ganske farlig med så topptunge styvde asketrær som i utgangspunktet kanskje ikke står så bra.
Det finnes mest trær som ikke er styvd, selvsagt.

Skal sjekke ut SMIL, og kurs. Det blir endel utgifter for å lage "museum" av kulturlandskapet.  Takk for hjelpen Wink
   #17
 149     Vestfold     0
Men du verden å flott det blir. Tenker dere å restaurere det med tanke på å ha beitedyr der også? Mange styvingslier var også utmarksbeite og det har noe med når på året det er best å styve trærne
Kansje du skulle vurdere en stangsag med motor som du kan jobbe med 4 -5 meter over bakken. Har ikke brukt dem selv men kansje det kunne vært noe?

Ulv
  (trådstarter)
   #18
 51     Vestlandet     0
Motor-stang-sag. Hmm, ser de koster 7-8000. Ja jeg ser behovet, nei det ønsker jeg ikke betale.

Naboen felte mye styvd ask, og selv om dette ikke er ønskelig, får jeg se. Det er måte på hvor mange penger jeg skal bruke på dette. Det går ut litt annet også til vedlikehold++.

I utgangspunktet ønsker jeg ikke beitedyr pga tidsnød. Det er mye hjort der i dag, og beitedyr vil konkurrere med disse.
Villsau eller gammelnorsk sau er imidlertid et alternativ dersom man samarbeider med naboene. Imidlertid er det store gjerder som må opp over neset, og selv om man kanskje får SMIL tilskudd til gjerde er det dyrt og en for stor jobb. Klimaet er optimalt, tilgang til tang og tare, men lynghei er det kanskje ikke nok av.
Siste redigering: Tuesday, September 25, 2012 6:57:20 PM av Ulv