#51
 3,277     I huset mitt     0
En fordel med disse kinesiske Chint sikringene er jo at da de dukka opp for alvor på det norske forbrukermarkedet rundt 10+ år siden år siden, var at de bidro til at prisnivået sank betraktelig.Cool

-Eks Chint kosta vel da rundt 500.- for en jordfeilautomat til forbruker, mens eks Schneider/Abb/Eaton/etc gjerne kostet 1500-1800.-.

Nå står det nok mye Chint i skap rundt om, og hadde jo vært spennende å se om det fantes noen tall på feilrater, problemer etc i forhold til eks andre merker.


   #52
 5,432     Akershus     0
For 5-10 år siden var det mye nedsnakking av Chint her på forumet, de ivrigste var et par karer som hadde mange innlegg om det elektriske og som virket som generelt hadde god kompetanse. Såpass mye nedsnakking var det at det kom en el-inspektør inn og sa at etter å ha studert mange forskjellige installasjoner, så han ingen overvekt i feil ved billigmerker som Chint.

En dårlig tilskrudd terminal er antagelig like farlig på en Schneider-automat som på en Chint.
TSt
   #53
 13,730     0
Noe el produkter har dårlige terminaler så det er lettere å gjøre en dårlig jobb, men om dette er tilfelle på disse vet jeg ikke. De fanger ikke opp antall reklamasjoner på produktene, bare de som evt fører til alvorlig skade.
   #54
 870     0
Jeg ser Chint i minst 6 av 10 nye boligskap i dag (ren gjetning fra min side). Må jo være flere millioner installerte enheter bare i boliger og fritidsboliger til sammen (også bare gjetning). Vil tro at om det hadde vært lett å plukke opp om det hadde vært en høyere feilrate på Chint enn gjennomsnittet, når omsetningen er så stor.
   #55
 251     0
Tavlen din var nok bygget av en tavlebygger og kjøpt ferdig, i alle fall delvis.

Ser at din installatør har brukt chint på alt som er fikset nå. Som sagt ikke krise, men det og valget av tavlebygger og chint tyder vel på kostnadsfokus?

Litt morsomt at tavlebygger tydeligvis kjører kombinasjon av billig Kina og Schneider som er fransk og kjent for veldig høy kvalitet.


Alle firma har kostnadsfokus. Vanskelig å drive firma ellers
   #56
 47     0
Det er korrekt at elektrikker hadde satt opp Chint opprinnelig i skapet som står ute, men du ba om å få Schneider istedenfor?

Jeg ser at flere av Chint sine datablad oppgir at omgivelsestemperatur skal være -5 °C til +40 °C. (eksempel: https://www.elektroimportoren.no/docs/lib/1615541-Produktblad-3.pdf). Er det noen som veit hvorfor det skal være OK å montere disse utendørs i Norge? Hvis jeg leser databladet riktig så vil en 50 A sikring ha oppførsel som en 63 A dersom det er -20 °C.

Eaton og Schneider sine sier stort sett -25 °C til +40 °C, og noen ganger -40 °C til +70 °C.  
  (trådstarter)
   #57
 24     0
Det er korrekt at elektrikker hadde satt opp Chint opprinnelig i skapet som står ute, men du ba om å få Schneider istedenfor?


Niæææ, ikke så rett frem men det gikk nok litt fort i svingene her. Takstmann rekvirerte installatør og de måtte hastebestille skap - og basert på bildene kunne det se ut som om det var Chint som var brukt her fra før av og de antok at opplegget var basert på det. Dette fikk oss på nett igjen, men siden det kun er Schneider-sikringer i skapet inne blir det skiftet til det ute også så man har samme utstyr over alt.

HSt
   #58
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Ikke alle satser på laveste pris, på en hytte sa jeg at jeg ønsket Eaton XDigital og svaret fra installatør var at de brukte aldri noe annet så det var ok. Prisene var også helt ok.
   #59
 101     0
Hva slags typer vern / sikringer trengs for EL-bil lading hvis man f.eks. skaffer seg en Tesla hjemmelader?