#21
 1,421     Bærum     0

Hvaslags bereder er dette? (Merke og kW)

He he, det er en CTC Ferrofil med 2Kw element og volum på 120L. Den var montert i kjøkkenbenken og ble ledig da jeg byttet røropplegget i huset og installerte en ny OSO. Ifølge påskriften er den fra 1996, men den ser jo ut som den er eldre... Funker fint til formålet for øyeblikket.
Signatur

   #22
 1,421     Bærum     0

Dette ser jo greit ut. Har du noe kostnadsoverslag på hva det koster å få igang varmen hvis man trekker fra prisen på selve monteringen av rør i rommene og vvb?

Tipper litt i overkant av kr 10.000. Shunten kostet kr 2.500,- i tillegg kommer ekspansjonstank, trykkventil, manometer, div rør og koblinger og en dag med rørlegger for å få det montert og igangkjørt.
Signatur
   #23
 417     Troms     0
hei folkens. Har lest mye i forumet og funnet mye god hjelp. Har derfor nå meldt meg inn, og legger her inn mitt første innlegg / spørsmål.
Jeg har selv bygd en slik løsning med en 120 liters CTC tank, koblet sammen det som trengs av rør og koblinger, og kjører vannbåren varme på bad / wc. (ca 18 kvm. totalt) foreløpig bare en sløyfeså har ikke noe fordelerstokk e.l. kommer vel ettehvert som huset renoveres.
Sirkulasjonspumpen er montert rett på tanken, og retur rett inn på tanken igjen.
Jeg kjøpte inn en lavtemperatur termostat og satte på tanken (30 til 60 graders) og en elektrrisk termostat på badet som bare skrur av og på strømmen til sirkulasjonspumpa.
Funker helt ypperlig. enkelt og greit.
Men det jeg funderer på er om det hadde vært bedre å heller kjøre høy temp. på tanken og montere inn en shuntventil ?
Signatur
   #24
 5,608     0
Kva ville du oppnå med shutventilen?
Hvis du bare har bruk for 40 grader ut i golvet, er det minst varmetap (til omgivelsene) om du har temp. i tanken også på 40 grader.
   #25
 417     Troms     0
er ikke noen ekspert i fysikk, men tankene mine har spunnet rundt spørsmålet om varmeelementet i tanken står mer på når termostaten står på 35 grader, (som da sendes ut på sløyfa) og all retur kommer tilbake på tanken med kanskje 30 grader, kontra at tanken holdt 65 grader og det bare ble "spedd" på med de nødvendige dråper fra tanken. Med andre ord mye mindre sirkulasjon i selve tanken.
Men sånn matematisk fysikk kalkulering tilsier vel at dette vil komme ut på det samme i strømforbruk. Bare ett av mange rare spørmål man lager i sitt eget hode.
Signatur
   #26
 1,421     Bærum     0
Det er bare tull å heve temperaturen i tanken mer enn det du trenger til gulvvarmen din. Strømforbruket vil da bli høyere ettersom overskuddstemperaturen går delvis bort i høyere varmetap. Å ha en tank med 65 grader har du jo ikke bruk til for noe annet, går jeg ut fra.

Det eneste jeg kan tenke meg er ved evt. demontering, mht. potensiell legionella osv.
Signatur