#11
 3,997     Oppland     0

Det som slår meg her er jo om termostaten på tanken går ned mot 30 grader?
Om ikke så må man vel ha en varmeveksler koplet på tanken og kjøre sirkulasjon der, opp mot temperaturen på turvannet??

Turvannet reguleres jo med en shunt.
Så vannet i berederen kan godt være 90 grader om ønskelig, for shunten blander inn varmtvann etter behov for å holde turtemperaturen på ønsket temp.

Men det er nok betydelig mindre varmetap til romluften hvor berederen er montert om du holder tanktemperatur nede på 50-60 grader.

   #12
 1,421     Bærum     0
Jeg bruker en gammel CTC Ferrofil VVB på 120L nå i en overgangsfase. Funker helt fint. Varmer en leilighet i kjelleretasjen, et bad og et toalett i 1. etg og det blir vel totalt ca 60m2. VVB står på 65 grader som er det laveste og så shuntes vannet ut i gulvsløyfene med ca 30 grader p.t. Shunten er koblet til kv/vv rørenene på VVB og det er naturligvis satt inn en ekspansjonstank, trykkventil, påfyllingsstuss, osv.

Dette er i en overgangsfase før jeg setter inn en VVP til høsten. Startet anlegget i begynnelsen av april. Ingen problemer hittil og VVB har brukt minimalt med strøm så langt.
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 21,481     Enebolig     0
Håhå, musikk i mine ører  ;D Da vet jeg hvertfall at det går greit. Kjenner en som har dette, men han er Reodor Felgen så lurte bare på om man må slite for å få det til. Men høres jo ut som om det er relativt greit å få til.
   #14
 1,421     Bærum     0
Jeg hadde en rørlegger til å koble sammen greiene. Siden jeg ikke hadde helt oversikt over hva som måtte til synes jeg det var det enkleste. Det er jo ikke veldig komplisert ser jeg i ettertid. Skal legge ut et par bilder litt senere i dag, så ser du hvordan det ble gjort.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 21,481     Enebolig     0
Flott. Jeg kommer nok også til å få en rørlegger til å kikke på det.
   #17
 22,342     Akershus     0
Jeg er også interessert i dette.

Jeg har planer om å varme opp noen kjellerrom med en bereder midlertidig.

Hvilken bereder passer best til dette? Det er fullt mulig å få større elementer til Oso sine beredere. Jeg har et trefaseelement liggende på 5-6 kW. Det skulle være nok til mitt bruk. Problemet er at de passer til berederene produsert mellom 1984-200? og disse er vel ikke så egnet pga blandeventilen. Kanskje det er mulig å fjerne denne og tappe vannet fra toppen. Returvannet må isåfall tilføres fra sikkerhetsventil tilkoblingen. Om dette gir nok gjennomstrømmning er noe jeg lurer på.

   #18
 1,421     Bærum     0
Det er jo begrenset volum som skal til i gulvvarmesløyfer og dersom det ikke er så stort areal trenger man neppe all verden av Kw for å holde koken. Man skal ikke undervurdere energiinnholdet i 120L vann som holder 65 grader.

Har tatt noen bilder. Det bærer preg av at det er midlertidig... ;D Sabla trangt rom dessuten, så det var litt vanskelig å få god oversikt på bildene.

Vanlig VVB til vannbåren varme? - Xtank_VVB.jpg - EdgeMan
Vanlig VVB til vannbåren varme? - Shunten.jpg - EdgeMan
Vanlig VVB til vannbåren varme? - Trykkventil.jpg - EdgeMan
Vanlig VVB til vannbåren varme? - Fordeler.jpg - EdgeMan
Vanlig VVB til vannbåren varme? - Tja....jpg - EdgeMan
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 21,481     Enebolig     0
Dette ser jo greit ut. Har du noe kostnadsoverslag på hva det koster å få igang varmen hvis man trekker fra prisen på selve monteringen av rør i rommene og vvb?

Jeg skal forøvrig kun ha en sløyfe foreløpig, men vil ha muligheten til å utvide til 5-6 stk.