3,024    18    1  

Lyset blinker når varmekablene slår seg på...

 5     0
Vi har fått lagt varmekabler (T2Rød) i hele 1etg (ca 50m2). Når vi nå har begynt å heve temperaturen på termostaten ettersom det er kaldere ute så har vi lagt merke til at lyset blinker/blir svakere hver gang varmekablene skrur seg på... Jeg er klar over at T2Rød krever mye startstrøm så det er vel derfor, men elektriker påstår de har gjort alt riktig og at det ikke er noe å gjøre ved? 

Stemmer dette? Burde de ikke ha delt opp kablene i flere soner slik at vi hadde flere termostater så ikke alt slår seg av/på samtidig? Vi har kun fått en termostat på hele området..

Tusen takk for alle gode innspill Smile  

   #1
 2,435     Hordaland     0
Hvor stor effekt utgjør den nye varmekabelen? Det er ikke et ukjent fenomen at lyset "blinker litt" når varmekabler slår seg av og på, men man bør selvfølgelig forsøke å unngå dette.
Signatur
   #2
 2,018     Strømmen     1
Dersom det er mulig å legge lys på en annen kombinasjon av L1 L2 L3 enn den
som varmekablene ligger på, så vil man unngå dette...
Signatur
   #3
 2,435     Hordaland     0
Dersom det er mulig å legge lys på en annen kombinasjon av L1 L2 L3 enn den
som varmekablene ligger på, så vil man unngå dette...

Ikke nødvendigvis, ettersom det alltid vil være en "felles fase" uansett hvordan du stokker om på det.
Signatur
HSt
   #4
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Men for oss som ikke kan det hva er norm areal for en kabel ? På jobb har vi sonedelte lyskurser for å unngå at alt går på samdig, en liten sekvens som slår på en og en sone.
   #5
 2,435     Hordaland     0
Det finnes ikke noen norm for hva som er normal areal for en varmekabel. Det vil være helt avhengig av hvordan rommet er. Dersom det er store rom med mye varmekabel, så vil det være fornuftig å øke tverrsnittet i anlegget, slik at man unngå spenningsfall ved innkobling av store laster. Det vil også være mulig å tidsforsinke deler av sonene, slik det er gjort med lysstyringen du refererer til.

Samtidig opplever man ofte at selv en radiatorovn på 2000W kan få lyset til å blinke. Alt er avhengig av den opprinnelige installasjonen, og tilførselen til huset.

For å kunne svare på om installasjonen til TS er forsvarlig eller uforsvarlig med 1 termostat, så må man vite hvor stor effekt som er installert. En effekt opptil 3500W på 1 termostat er ikke direkte unormalt.
Signatur
   #6
 24,032     Akershus     0
Finnes det et egnet filter som kan dempe innkobligssjokket?
Signatur
   #7
 2,435     Hordaland     0
Kondensatorbatterier er en løsning, men da snakker vi store dimensjoner. =)
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 5     0
Takk for alle svar! Jeg er ikke så el-kyndig, men mener at elektriker sa 60/65w per m2 - virker det rimelig? Varmekablene opptar fem sikringer...
   #9
 2,435     Hordaland     0
60 - 65W pr kvm er absolutt rimelig. Høres ut som at dette er lagt under parkett eller tilsvarende tregulv. For bad og flislagte gulv kan effekten være opp mot 120 - 150W pr kvm.

Spørsmålet da er hvor stor totaleffekt styrer denne termostaten som "plager" deg? Smile
Signatur