#51
 6,009     Finnmark     0
Deres oppfatning er at man får bedre lytddempende effekt av lydtrinn-platene enn depron?.


Trinnlydplater er typisk fra 20 mm og tykkere, selvsagt er de bedre en 3-6 mm depron med tanke på lyddemping;)
Signatur

   #52
 909     OSLO     0
Jeg har brukt 6mm i alle rom. Den store fordelen med 6mm er at det er tykt nok til å gi rom til kabel og klemmer. Dvs at du skjærer ut et hull der en klemme skal være, så vil ikke klemmen bli skviset når du tråkker oppå den. Hvis man bruker 3mm må man grave ut litt i sponplaten under, for å sikre at klemmen ikke får trykk på seg.
   #53
 18     0
Vi har et loftstua på ca 13.6. Hva koster det for varmefolie? Er det billigere enn varmekabler? Noen sier det holder med panelovn men gulvet blir vel kaldt da? Vi tenker å ha vannbåren varme i hele 1. etasje, og varmekabler i 2 etasje kun på badet......
   #54
 247     0
Vi har et loftstua på ca 13.6. Hva koster det for varmefolie? Er det billigere enn varmekabler? Noen sier det holder med panelovn men gulvet blir vel kaldt da? Vi tenker å ha vannbåren varme i hele 1. etasje, og varmekabler i 2 etasje kun på badet......


Når man har vannbåren varme i 1 etasje, da vil det bli billigere og og enklere å ha vannbåren varme også på badet i 2 etasje.
Jeg gjorde det på mitt hus.
   #55
 5,336     Tromsø     0
Vi har et loftstua på ca 13.6. Hva koster det for varmefolie? Er det billigere enn varmekabler? Noen sier det holder med panelovn men gulvet blir vel kaldt da?

Loft-stuer ligger gjerne over oppvarmede rom, dersom loftet er isolert og trekkfritt vil neppe gulvet på loftet føles kaldt men oppvarmes fra etasjen under dersom det ikke er ekstremt mye isolasjon i etasjeskillet. Materialet på gulvet påvirker også om det føles varmt eller kaldt. Oljet furu, kork og teppe føles varmt ved samme temperatur som flis og stein føles kaldt.

Vi har 15 cm isolasjon i bjelkelaget mellom loft og 2. etasje, og oljet furugulv på loftet. Gulvet føles ikke kaldt med panelovner. Og det er ikke ofte vi behøver skru på ovnene på loftet heller.
Signatur
  (trådstarter)
   #56
 2,018     Strømmen     0
Gulvet føles ikke kaldt med panelovner. Og det er ikke ofte vi behøver skru på ovnene på loftet heller.

Et "kaldt gulv" er vel noe av det mest relative som finnes, grunnen til at man velger
gulvvarme er jo at man uansett ikke ønsker et kaldt gulv, men et varmt gulv...
Akkurat nå sitter jeg med bare føtter på et parkettgulv i et rom som er varmet opp
til over 22 grader av solen , noe som normalt ville slått at termostaten på folien ... men jeg har slått termostaten over som regulator, slik at jeg har en liten grunnvarme, selv på varme sommerdager.... luksus ja, men enormt behagelig Smile
Signatur
   #57
 29     0
Pusser opp leilighet og skal legge nytt gulv. Vurderer varmefolie i stuen + kjøkken, og trenger noen gode råd.

Leiligheten er fra 2001, lavblokk med 3 etasjer. Vi har øverste etasje + privat loft over oss. Stue ca 34m2 + åpen kjøkkenløsning 10m2. Det ligger limt eikeparkett på betong, med en tynn duk imellom. Vi har kjøpt inn korklaminat fra Wicanders (Vinylcomfort).

Vurderte å legge det nye flytende gulvet direkte på gamle limte parketten. Hovedsaklig fordi jeg ønsker mest mulig lyddemping til nabo under, og samtidig gjerne bygger opp gulvet for å gå i flush med dørterskler.

Gulvleverandør sier vi godt kan legge på gammelt gulv, men isåfall ikke bruke noe underlag imellom disse, for å unngå at underlaget blir for mykt for korklaminaten.

Men, så er spørsmålet - hva om vi ønsker varmefolie under? Virker som 3-6mm underlag Depron el.l må til for å gjøre plass til klemmer og gulvføler. Men risikerer man at underlaget da blir for mykt for korken?

Skal selvfølgelig høre med gulvleverandør også, men er nysgjerrig på tips og anbefalinger fra folket her inne. Hva hadde folket anbefalt/gjort selv?

  (trådstarter)
   #58
 2,018     Strømmen     0
Helt greit å legge folie på eksisterende tregulv... men siden det allerede ligger
en "tynn duk" i mellom gulv og betong, ville jeg kanskje brukt 3 mm underlag
istedenfor normalt 6 mm... dette krever at du freser plass til "kabelgater" i
eksisterende gulv, siden RKK kabel som benyttes er 3 mm tykk, og krysser
hverandre mellom hver folielengde...
Alternativet er å benytte de nye 6 mm underlagmattene, som har mye større
trykkfasthet, men de er relativt kostbare...
Så er det pekefingeren igjen... husk at varmefolie skal legger av faglært Smile...
Signatur
   #59
 6,009     Finnmark     0
Så er det pekefingeren igjen... husk at varmefolie skal legger av faglært Smile...


.........og det koster 1000 kr kvadratmetern Wink

Og ofte "godkjenner" elektriker bare egne typer folie!!!
Signatur
   #60
 29     0
Takk for svar Jan!

Pekefingeren er viktig, ja! Smile

Samtidig markedsføres jo dette med at det er genialt enkelt, så jeg ønsker gjerne gjøre det jeg kan selv for å holde kostnaden på et nivå min bedre halvdel aksepterer over panelovner...

Så, hvor mye av jobben kan en nevenyttig ufaglært trygt utføre før trikker må inn?

Og hvilke oppgaver er det egentlig man må la trikkeren ta? Er det kun koblingsarbeide mot 220V... ?