232    3    0  

Hjelp til valg av oppvarming i ny enebolig

HHH
 51     0
Hei, 

Vi skal bygge nytt hus og er straks klare til å sende søknad til kommunen, og vi må snart ta en avgjørelse på hvordan vi skal varme opp huset. 

I utgangspunktet har vi tenkt vannbåren varme i hele huset, både første og andre etasje, og i tillegg en gasspeis til kos og i verste fall nødoppvarming i forbindelse med kjøkken og stue i andre etasje. Dette er selvsagt en dyr løsning. Komplett løsning for vbv i hele huset nærmer seg 350.000,- og gasspeis ferdig montert 80.000,- og oppover. 

Alternativet er å gå for varmekabler i hele første etasje og en vedovn i andre. 

Vi skal ha fliser i gangen i første etasje og ønsker heltre gulv fra Dinesen i andre etasje. 

Kan noen hjelpe oss litt med avgjørelsen her? Vbv gir høy komfort og forutsigbare utgifter. Varmekabler er langt under halve prisen, men kan fort bli dyrt i drift.. Om vi går for vbv, er det nødvendig å legge varme i andre etasje også? 

Takker for alle råd! 







   #3
 98     Stange     0
Hei!

Bygger du etter teknisk forskrift som trådte i kraft ved årskiftet 15/16, er det ikke krav til altenativ ennergi. Det er derimot krav til pipe, men den kan imidlertid sløyfes om du har vannbåren varme i minimum stue eller tilsvarende rom. Om vannbåren varme i opphold nede er tilstrekkelig i forhold til lovtekst, skal ikke jeg si. En vannbåren viftekonvektor oppe vil i allefall løse det.

Vi anbefaler vannbåren varme i støpte gulv nede, og med mulighet for viftekonvektor oppe - om det skulle vise seg å være behov/krav. Levert og montert burde det ligge på i overkant av 100 000 inkl mva for dette huset levert og montert.

Varmekabler er som kjent dårlig egnet til å distribuere alternativ energi om strømprisen skulle stige markant. Vannbåren varme er normalt mer skånsom for parkett etc - ikke minst med tanke på plasser hvor man har tykke tepper.


Signatur