261    6    0  

Hva er den beste og billigste måten å varme opp hybel i andre etasje på? Panelovn, frittstående konveksjonsovn, eller annet?

 43     0
Hei. 

Har nylig kjøpt et et hus som tidligere har vært brukt som generasjonsbolig. Vi har tenkt til å leie ut andre etasje, som allerede har kjøkken og bad, etter litt enklere oppussing. I dag står det en gammel parafinovn (koblet av og ikke i bruk) der, vi vurderer å sette inn en liten vanlig vedovn, men usikker på om det lønner seg eller ikke. 

Hybelleiligheten er hele andre etasje, bortsett fra rommet med verandaen og rommet selve trappen er i på bildet. Dette er et noe misvisende illustrasjonsbilde fra megler, men det viser omtrent riktig romløsning og størrelse. Hele andre etasje har et bruttoareal på ca 84 kvadratmeter, så leiligheten som trenger varme blir litt mindre enn det: 

Hva er den beste og billigste måten å varme opp hybel i andre etasje på? Panelovn, frittstående konveksjonsovn, eller annet?  - 956_1827957882.jpg - Northerner

Sikringsskapet står i rommet med trappa, og det er ett sikringsskap for hele huset. I første omgang har vi ikke tenkt til å ordne et eget sikringsselskap for hybelleiligheten, da vi helst vil leie ut så fort vi kan så vi kan få inn litt penger på det, og gjøre en større jobb på hybelleiligheten senere med pengene vi sparer. Dette betyr at strømmen blir inkludert i leia, da det blir vanskelig å regne ut deres forbruk når vi bruker samme sikringsskap. 

Vi har da kikket på panelovner, og konveksjonsovner for å varme opp hybelleiligheten. Badet har varmekabel, soverommet trenger vel ikke varme, så da er det hovedsakelig de to stuene/kjøkkenet som trenger varme. 

Hva vil være den beste og rimeligste løsningen på dette, både med tanke på å kjøpe og montere, samt strømforbruk hver måned? 

Som unge førstegangskjøpere ønsker vi helst å finne en "rimelig" løsning for nå, vi kommer ikke til å legge varme i gulvet eller noe sånt med det første. Så hvilken måte vil dere anbefale for å ordne passe innevarme for andre etasjen? 


   #1
 6,089     Akershus     0
Tror det enkleste og billigste er panelovner.

Om du finner noen du kan styre via en app eller noe har du litt kontroll på forbruket.

.Thag
  (trådstarter)
   #2
 43     0
Tror det enkleste og billigste er panelovner.

Om du finner noen du kan styre via en app eller noe har du litt kontroll på forbruket.

.Thag


Ja, jeg har vært på tanken. Samtidig føler jeg at det kanskje hadde føltes litt vel "inntrengende" som leietaker om huseier sitter og styrer varmen min utenfor min egen kontroll.

Er det noe særlig forskjell på panelovner til 600 og 2000 kr, bortsett fra appstyring etc? Hva bør man se etter når man kjøper panelovn, om det er det vi ender opp med å gjøre? Kan lite om det, de fleste ser jo bra ut på papiret. Har aldri bodd i et hjem med panelovner, så er ikke så kjent med hva som gjør de bra eller dårligere.

Hvor mange bør tenker dere at vi eventuelt bør ha, og av hvilken type for mest effektivt oppvarming kontra strømforbruk, ref illustrasjonsbilde av andre etasjen? Vi har tenkt kanskje to i stua og ett i den lille stua, men mulig det er for lite, er ikke sikker.
HSt
   #3
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Tja, en kan se på LL varmepumpe også, siden det ikke var el/oppvarming før så pleier el opplegget å være litt svakt dimensjonert. En LL varmepumpe og en ekstra panelovn kan kanskje spare deg for elektriker regningen.
   #4
 3,737     Asker     0
Overvåke og evt overstyre ovnene i en utleiebolig høres litt i grenseland ut.

Du kan fint dele strøm i samme skap. Du må legge inn en måler på kursene dit. Så deler dere uten påslag. Slike målere kan også sende data til web/app.
Signatur
HSt
   #5
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Jeg har Mill ovnen på ekstra e-post konto på nettbrettet hos leieboer et sted jeg hjelper til, må ha mulighet til å se at alt er ok når de reiser hjem i julen osv og ovnen må jo kobles på nett. Men bruker ikke den for å senke varmen / endre valg til leieboer.
   #6
 5,432     Akershus     0
Det meste er avhengig av hvor godt huset er isolert. En leilighet i toppetasjen vil jo få en del varme nedenfra, men mye kan forsvinne oppover også. At det har stått en parafinovn der tidligere kan tyde på at det er et visst varmebehov og som HSt skriver, det kan være at opplegget ikke er dimensjonert for spesielt mange varmekilder. Jeg vil tro det enkleste er å montere en varmepumpe med en gang. Det vil også betinge besøk av en elektriker, men med litt enklere arbeide, enn å legge ut flere kurser. Det er ikke sikkert hovedsikringene er store nok til en utvidelse heller kanskje? Du skal heller ikke være brått sikker på at ikke soverom trenger oppvarming, ikke alle liker å sove i kalde omgivelser.

Jeg har hybelleilighet i sokkeletasje, ca 65 kvm. Alt utenom bad blir oppvarmet av en forholdsvis liten varmepumpe. På det kaldeste kan det være et behov for noe ekstra varme på innerste soverom, litt avhengig av hvem som bor der, men leiligheten er ganske heldig utformet for distribusjon av varmen fra pumpa. Med varmepumpe får du god fordeling av varmen, bakdelen er at det også er kjølemulighet, som vil koste dere noen kroner om sommeren hvis det blir varmt i toppetasjen, noe det ofte blir.