#11
 9,677     Kysten     0
Det er jo vanvittig pris. Dere som har innlagt vannbårent ser hva dere kommer til å bli påtvunget!

   #12
 496     Stavanger     0
Har funnet ut at det er ganske mye å spare på å følge litt med, og bytte mellom spot og variabel pris innenfor samme leverandør.
I begynnelsen av des hadde vi variabel pris og betalte ca 46 øre kw/t, mens spotprisen var 60-70 øre.
Byttet tilbake til spot i begynnelsen av jan, og spotprisen ligger nå under 70 øre, mens variabel pris er nesten 90 øre.
Å bytte avtale er gjort på ca 1 minutt, og avtalen blir skiftet med en gang, så lenge det er innenfor samme selskap.
Vil tippe at det er mulig å spare rundt 10% på strømregningen, ved å skifte litt fram og tilbake på denne måten.
OMK
   #13
 98     Nordland     0
Jeg synes også det er litt viktig hvem som eier strømleverandøren.
Uansett om det er staten som kanskje tjener mest på høye strømpriser, er det også god butikk for kraftselskapene.

Jeg får strøm fra det lokale kraftselskapet. Det er ikke landets billigste, men jeg gidder ikke å bytte leverandør for å spare et par hundrelapper. (Hadde det vært tusenlapper, hadde det nok vært anderledes). Det lokale kraftselskapet er eid 100% av kommunen. Jeg vet dermed at fortjenesten det får tilfaller kommunen, og er dermed penger jeg, (forhåpentligvis), får igjen i form av bedre kommunale tjenester. Kanskje til og med en klatt sårt tiltrengt asfalt på kommunale veier. :)
Andre kraftselskaper er eid av investorer, kanskje til og med utenlandske. Der får man i hvert fall ikke noe av selskapets fortjeneste tilbake. Sad
   #14
 537     0

Jeg har Eidsiva spotpris og spotpris lønner seg over tid. Garantert, og til vinteren blir strømmen rimelig så ingen grunn til fastpris nå.



Jommen sa jeg smør!
Signatur
   #15
 496     Stavanger     0

.

jeg gidder ikke å bytte leverandør for å spare et par hundrelapper. (Hadde det vært tusenlapper, hadde det nok vært anderledes).


Slik tenker de fleste, men det som er litt rart er at de samme som ikke gidder å bytte strømleverandør/ strømavtale ofte tar seg bryet med å kjøre til en bestemt butikk for å kjøpe kjøpe f.eks poteter og frukt på tilbud.

Hvis du bruker endel kwt i året kan det faktisk bli tusenlapper i året å spare på å ha en billig strømleverandør og bytte litt mellom spot og variabel pris, og du trenger ikke bruke mer enn noen få minutter på å holde deg oppdatert på hvilken avtale som er rimeligst.
   #16
 496     Stavanger     0
Spot var 21,3% billigere enn flytende strømpris i februar i det strømselskapet vi benytter.

I de siste månedene så har forskjellene vært veldig store, så det har vært ekstra lønnsomt å skifte til den rimeligste avtalen.

   #18
 330     0

Det ser veldig gunstig ut, SKS har variabelpris på 47,50 øre idag, hvilket og er årets lavaste notering (uvanlig dårlig ift. lavaste i markedet ) og Fastpris 1år og til 47,50 øre.



Jeg har Eidsiva spotpris og spotpris lønner seg over tid. Garantert, og til vinteren blir strømmen rimelig så ingen grunn til fastpris nå.


Kommer du billigere ut enn 47,50 med den stadige flyttingen din, XJAX?
   #19
 496     Stavanger     0
Nå blir det ikke helt rettferdig å sammenligne med fastpris, for velger du fastpris kan du selvsakt både være heldig og uheldig.
Det kan sammenlignes med å binde renten i banken. Du betaler litt mer enn det banken tror renten vil bli i perioden  den bindes på. Det blir som et veddemål du gjør med banken eller strømselskapet.

Det blir kanskje oftere mer lønnsomt å binde strømprisen enn boligrenten p.g.a. at strømmen er dyrere om vinteren da vi bruker mest, men jeg har ikke sett noen undersøkelser eller statistikk som støtter dette.
Det finnes derimot statistikk som viser at boliglånskunder som har bundet renten i snitt har betalt ca 1% i "forsirkring" i forhold til de som har flytende rente.

Når det gjelder de som bandt strømprisen på 47,5 øre i slutten av aug 2010, så ser det foreløpig ut som om de har gjort et vellykket veddemål, men hele perioden er jo ikke over ennå, så vi vet jo ikke helt sikkert ennå.

Når jeg ser på fakturaene mine så lå prisen i perioden april-nov-10 på 42-49øre mens perioden des-mars på 46-69 øre bortsett fra 8 dager der den var 69-85øre. Jeg gidder ikke finregne på det, men siden april-10 har jeg sikkert betalt litt over 50øre i snitt. Hadde jeg gjort som de fleste andre, ikke byttet selskap idet hele tatt, og hatt variabel pris hos Lyse som er min lokale strømleverandør, ser jeg at prisen i perioden hadde blitt på rundt 60-65 øre i snitt.
jaf
   #20
 6,176     tromsø     0
Troms kraft (ishavs kraft) gir kontrakter 44,5 øre fram til februar 2014(3år).Konkuransetilsynet og kraftlevrandørene sine kraftpriser/prislister viser bare hvor mye påslag de må ha på markedspris i sine lister. Dagens markedspris er ikke mulig å finne på deres sider. Sikkert nøye planlagt Smile.