3,847
7
0
Hva er mest økonomisk - å fylle sous viden med varmtvann eller la den varme det?
1,429
Enebolig
0
Jeg har kjøpt meg sous vide, og jeg som tidligere klarte å svi issalaten, kan nå lage deilig biff, svinestek, grønnsaker, fisk og alt! Anbefales sterkt for de som ikke er veldig flinke til å beregne stekevarme og steketider... Men så lurer jeg litt, mest av nysgjerrighet:
En ganske normal varme i vannbadet er 60-65 grader for kjøtt, og vannet fra varmtvannsberederen holder 60 grader. Så da er det enkelt og greit å fylle vannbadet med varmtvann og slippe å varme det opp fra kaldt. Men har det noe å si, energiøkonomisk sett? Jeg har en følelse av at oppvarming av noen liter vann bruker akkurat like mye strøm, enten det gjøres det ene eller det andre stedet. Stemmer det, eller er det noen forskjell? Det er en ett år gammel, godt isolert og moderne varmtvannsbereder, så det er lite varmetap av den.
En ganske normal varme i vannbadet er 60-65 grader for kjøtt, og vannet fra varmtvannsberederen holder 60 grader. Så da er det enkelt og greit å fylle vannbadet med varmtvann og slippe å varme det opp fra kaldt. Men har det noe å si, energiøkonomisk sett? Jeg har en følelse av at oppvarming av noen liter vann bruker akkurat like mye strøm, enten det gjøres det ene eller det andre stedet. Stemmer det, eller er det noen forskjell? Det er en ett år gammel, godt isolert og moderne varmtvannsbereder, så det er lite varmetap av den.
Jeg tror jeg ville tappet varmt vann (ikke ventet på det ble varmt) og latt den maskinen varme opp resten.