183    17    0  

Induksjon vs keramikk vs kobberkasserolle på kjeramikk

 237     0
I dag har vi keramikk. Tidligere eiere orket ikke ta kostnadene ved å bytte sikring og trekke kabel da de pusset opp kjøkkenet. 

Nå lurer vi på om vi skal gå til innkjøp av induksjon og kostnadene som følger ved å bytte ut sikring og trekking av kabel. Men hva vil det koste?

Koking av vann på keramikk tar nesten tre ganger så lang tid i forhold til induksjon i tillegg til å bruke mer strøm. Vi vil derfor etter hvert spare inn kostnadene, men spørsmålet er jo hvor lang tid. 

Så kommer kobberkasseroller inne. Disse vil kunne varme opp vannet raskere, men av tester, så er det ikke stort, men det er i hvert fall litt. 

Noen som har noen tall på forholdene her? Er det verdt å bytte sikring, kabel og platetopp?

Trekking av kabel kan bli et styr. Det ligger 2,5 der nå, og det er jaggu ikke sikkert 6mm passer i røret. Det er heller ikke sikkert det er enkelt å dra ut 2,5mm. Slites kabelen, må vi ned med taket... Da blir det kostbart.

   #1
 5,432     Akershus     0
Du sparer vel knapt strøm på å bytte til induksjon, det er i så fall meget marginalt. Grunnen til at induksjonsovnen er raskere er det store strømtrekket i løpet av kort tid, det har du selv konstatert, ellers hadde ikke behovet for nye ledninger vært til stede. Summen av effekt for å varme opp f.eks 1 liter vann, er den samme på keramisk som på induksjon.

Hva det koster, må du ta med elektriker som skal utføre. Som du selv påpeker er det flere variabler inne i bildet. Men ja, induksjon er en herlig sak, rask oppvarming og rask regulering.
  (trådstarter)
   #2
 237     0
Dersom det ikke er spesielt med strøm å spare, så er det vel i grunnen bare tålmodigheten det står på - og det faktum at induksjon blir raskere kald. For barnebeskyttet er jo det genialt, men så finnes det jo andre måter å beskytte barna mot varm platetopp.

Da blir vel kanskje den billigste løsningen å kjøpe kobberkasseroller når vi først skal oppgradere kasserollene for å få noe raskere oppkoking.
HSt
   #3
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Du trenger normalt ikke å bytte sikring

Hørte om en som hadde keramisk 1år gammel den så jo 10år gammel for overflate blir varm fastbrenning osv

Så er fordelen at du regulerer effekten raskt med induksjon så slutt på behov for å løfte opp kjelen for å hindre overkoking
   #4
 24,032     Akershus     0
Hvilken sikringsstørrelse har du i dag på en 2,5mm^2 kurs?
Signatur
HSt
   #5
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Keramisk trenger vanligvis like mye strøm. Jeg fikk ikke med meg detaljen om 2.5mm2 som er lite

Komfyrvakt kommer i tillegg
   #7
 5,632     OSLO     0
hvis det er 2,5mm2 i dag, så er det helt sikkert ikke mer enn 16mm rør.
ergo da får du nok bare inn 3x4mm2 PN, 20A kurs

i de fleste tilfeller klarer man seg med 20A selv på nye induksjons topper, sjeldent/aldri fått klage på at det ikke går

  (trådstarter)
   #8
 237     0
hvis det er 2,5mm2 i dag, så er det helt sikkert ikke mer enn 16mm rør.
ergo da får du nok bare inn 3x4mm2 PN, 20A kurs

i de fleste tilfeller klarer man seg med 20A selv på nye induksjons topper, sjeldent/aldri fått klage på at det ikke går

Var det jeg fryktet. Ikke sikkert det er så lett å få verken ut eksisterende kabel eller inn en ny. Dersom 20A er på for lite, så ryker bare sikringen hele tiden?

Jeg har en 20A sikring som det står Komfyr stikkvakt på. Ikke helt sikker på hva det er. Må sjekke når jeg kommer hjem.
TSt
   #9
 13,730     0
Hvis stekovn står på dette så er de koblet feil. Da skal stekovn på 16A og koketopp på 20A. Ta 20A sikringen og sjekk hva som ikke virker etterpå.
  (trådstarter)
   #10
 237     0
Hvis stekovn står på dette så er de koblet feil. Da skal stekovn på 16A og koketopp på 20A. Ta 20A sikringen og sjekk hva som ikke virker etterpå.

Er skrevet feil i sikringsskapet. Stikkvakt er altså komfyrvakt, og den står registrert på 20A og komfyr er registrert på 16A.

Riktig er altså 20A (2x4mm) er på platetopp og 16A er på komfyrvakt.

Hvor stort er røret til 4mm? 16? 6mm krever 20mm? Så da blir det vel vanskelig...?