bex
   #21
 4,293     Østlandet     0
Måling direkte på fliser heter ikke fuktmåling, det heter indikasjonsmåling.  når du legger måleapperat på en ting, uten og fysisk måle inne i produktet med pigger, eller i luften i det ved probe, blir det indikasjonsmåling.

Og måle inne inne på et bad skal man være veldig forsiktig med! det kan pipe og ule, få høye tall uten at det har ingen praktisk betydning.  Di tallene som kommer opp på displayet på en fuktindikator indikerer ingenting.  du kan viss du er heldig kansje måle visse forskjeller fra et sted til et annet.

En fuktindikator kan slå ut på flistypen, limet, fuktighet, varmekabler, armeringsjern, fiber i støpen,  Det rette viss man er i tvil uten og og lage store hull er og måle luftfuktigheten i fakket i veggen, eller i gulvet under.  får man høy luftfuktighet der tyder det på at fukt fra badet har kommet seg ut fra baderommet og inn i konstruksjonen. 

Og måle på stenderverk gir også gode resultater,  men en bitteliten pigg er ofte ikke nok, man må ha en hammerelektrode som man banker inn i kjernen på stenderen for og få riktige svar.
Signatur

   #22
 5,188     Østlandet     0
Dette er vel nok et eksempel på at hvis man på død og liv skal dusje direkte på flisene så blir det "pay back time" før eller siden. Gjerne "før".
De fleste seriøse aktører fraråder dette etter at det har oppstått mye vannskader pga vann rett på flisa de siste årene.
Signatur
   #23
 3,387     0

Tror gjerne det er anbefalt, men jeg tror ikke at det har noen betydning. (Dog uten annet enn min personlige synsing)

Finnes det noen referanser til dette? Anbefalinger fra NBI/Sintef e.l. ? Målinger?


Jeg skjønner ikke hvor de har grunnlaget for å hevde dette med retningen på limstripene. Jeg har ikke noe som motbeviser det så jeg kan jo ikke påstå at det er feil, men jeg stakk innom en av de som har jobbet med fuktighet/bad problematikk (På Sintef) og det var ukjent for han at det fantes noen dokumentasjon på dette, men han sa at det kunne vært veldig spennende og sett på dokumentasjonen for limet og flisa vil jo suge opp vann til det mettes og så vil det ikke ta inn vann på en slik måte at en kan unngå fuktproblematikk med noen "dreneringskanaler" bak flisene. Det tilstrebes jo at flisa skal være heldekket av fliselim og da spiller det ingen rolle hvilken retning limet er strøket på. Så lenge det ikke er problematikk med biter fra skinnherding vil limet ved heldekking flyte i hverandre og danne en homogen masse bak flisa og alle spor etter påføringsretningen vil være utvisket.
Så hva er da rasjonale for å stille kriterier for hvilken retning limet skal påføres?
Det kunne vært veldig spennende å fått begrunnet.
   #24
 5,188     Østlandet     0
Tanken er at det skal renne ut igjen i en fuge litt lenger ned.
No rocket science! Just tyngdekraft....
Signatur
   #25
 3,997     Oppland     0
Høres jo fint ut i teorien,men om man begynner å tenke litt på det så skjønner man at det er bare tull i praksis.

I overgang vegg/gulv skal det fuges med silikon, og vipps så er en evt "kanal" blokkert.
At alle flisene i en rekke er så dårlig limt at limet ikke er presset sammen såpass at furene lukkes noen plasser blir for meg en helt teoretisk mulighet, og i praksis utenkelig.

Vann som kommer bak flisene vil bli der til evig tid om det ikke får tørke i lang lang tid uten noen vannpåvirking.
   #26
 602     oppland     0
vann ligger igjen pga flislim lagt feil vei ;D ;D ;D Limet er vel ikke vanntett. Limet blir jo lagt på med tannsparkel fordi, når du klemmer flisene på får du bedre heft til flisa. Men den skal jo helst, bli heldekkende. Luftlommer i flislimet fører jo til sprekk i flisene. Ved feil trykk. Er andre årsaker til anbefalt leggeretning, en at det stenger vannretningen til sluk. Høres mer ut som en fall feil eller noe. Hva med der flislimet skal krysslegges, hender det også er anbefalt..... Samler vann det og da?