#11
 1,231     Bergen     0
Kjøkkeninnredningen tåler lite vann selv om den er laget for å være på kjøkken. Skapskrogene på et kjøkken er sjelden i kontakt med vann, og er derfor ikke laget for å tåle det. Benkeplata derimot prøver man å lage slik at den tåler vann.

I en garasje er det kondens som følge av høy luftfuktighet (ute-luftfuktighet) og varierende temperatur som kommer til å skade skapskrogene over tid. Høyglans vil ikke hjelpe betydelig, da den fuktige lufta finner veien inn i skapet og inn i sponet fra baksida.

Når det er sagt, så tviler jeg ingenting på at ditt 3 år gamle garasjekjøkken ser ut som nytt. Det avhenger av værtype der du bor og hvordan du selv styrer fukt og temp i garasjen. Kanskje trengs det 10 år før en kjøkkeninnredning kan kalles "stygg" pga. fukten, men den er gjerne fin nok til å være i en garasje likevel.

   #12
 744     Verdens navle     0
Min erfaring er at sponplatemøbler fungerer fint i uoppvarmet garasje, bare man passer på å løfte dem litt opp fra gulvet (kan jo bli vått der pga. søl, smeltet snø, osv.)

Eneste forbehold er tung last på store sponplatehyller som bare er beregnet på klær o.l., som kan begynne å sige etter en tid.
Signatur
   #13
 797     Nes, Akershus     0
Jeg har en masse Ikea-overskap stående umontert i en /tidvis særdeles fuktig garasje, de har nå stått i ca to år rett mot betongdekket i påvente av at jeg får hengt de opp på vaskerommet. Viser ingen tegn til skader, var og så på dem senest tirsdag (og tenkte at NÅ må jeg få ut fingern).
Signatur
GR
   #14
 794     Rogaland     0
Noen som sitter på noe priser på disse Gladiatorgreiene?

Har en dobbelgarasje som snart er ferdig pusset og sparklet og skal innredes. Hadde egentlig planlagt IKEA og et eller to verktøyskap på hjul i tillegg, men gladiator-greiene så kjekt ut.

Er også usikker på hva slags verktøyskap jeg evt. skulle gått for. Fristende å kaste/selge alt det gamle rælet mitt til fordel for et komplett skap, med ferdig utskåret skum og fullt av verktøy, men det gjør vondt det og, når en tross alt egentlig allerede har alt, bare godt & blandet.