65,860
50
8
Dampovn eller ikke?
3
Rogaland
1
Heisann.
Noen som har dampovn, og vil dele sin erfaring?
Skjønner at det kommer ann på vedlig mye, men sånn generelt...
Jeg kan ingenting om dampovner.
Kan de feks brukes til vanlig stekeovn?
Denne er det jeg vurderer:
http://www.lefdal.com/product/hvitevarer/ovn/HB24D552/siemens-dampovn
Noen som har dampovn, og vil dele sin erfaring?
Skjønner at det kommer ann på vedlig mye, men sånn generelt...
Jeg kan ingenting om dampovner.
Kan de feks brukes til vanlig stekeovn?
Denne er det jeg vurderer:
http://www.lefdal.com/product/hvitevarer/ovn/HB24D552/siemens-dampovn
Det har noe med hvilket nivå en ønsker ha på den maten en spiser også. Det er svært vanskelig å lage gode grønnsaker uten dampovn. En dampovn er også liten så den er rask å varme opp når en skal varme opp en liten prosjon. Mye raskere enn den store ovnen.
Microovn har gjort omtrent det samme for kvaliteten på norsk mat som hva Grandis har gjort. Ingen usmak eller smak. Som å spise en oppbløtet varm pappskive med vassne paprikabiter på ;-)
Kjøp dampovn og få smakfull mat, du kommer aldri til å angre dersom du ikke er av de som mener grandis er det beste en får. Tilhører du den gruppen kan du kjøpe en microovn i stedet.
Jeg kan vel ikke skryte på meg at jeg er verdens beste kokk, men jeg er da litt bevisst, og har et stort ønske om å bare bli bedre.
Er ikke i tvil om at det vil være kjekt å ha de 2 gangene i året hvor en har storinnrykk av gjester, men er det nok til å ville bruke såpass mye penger på?
*tenke, tenke*
Tusen takk for svar. Tar gjerne i mot flere erfaringer
Prøvde juleribba i microen.......30 min på crisp(Phillips VT265) ble helt perfekt :o
.......ulempen var selvsagt at det ikke luktet ribbe i hele huset og at vi ikke måtte springe fram og tilbake for å passe på ribba flere timer ;D
Micro er nyttig på kjøkkenet om man benytter den riktig.....
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Selv har jeg ikke dampovn, men kombi mirko/stekeovn. Mikro er kjekt når man har små barn, ellers hadde jeg gått for dampovn. Jeg har blitt delvis avhengig av to stekeovner, dog.
Men at dampovn er noensomhelst nødvendighet for å lage god mat er tull. Dampovn eller ikke er laaaangt nede på listen over ting som avgjør hvor god maten blir. Om man vil dampe ting går det også uten dampovn, forresten. Mikro er praktisk til tining og oppvarming av rester o.l., men er ikke noe man lager mat i.
Bruker den selv mye til damping av fisk og grønnsaker. Steking av forskjellig bakvarer, Pizza, Ribbe er nevnt over her.
For vår del blir det dampovn mye pga av fiskemiddager, grønnsaker og bollesteking. Det blir helt fortreffelig i en dampovn.
Microen får stå inne i et skap til evt Grandis steking og tining av brød når vi har glemt å ta opp det.
Nei, en dampovn kan ikke steke. Da må du kjøpe en kombidampovn, noe jeg vil anbefale!
At dampovn er noe som må til for å lage skikkelig gode grønsaker er forøvrig tull Aasg. Skikkelig gode grønsaker kan ages på koketoppen, i stekeovnen eller på omtrent hva som helst om du vet hva du styrer med. Sikkert i micro og selv om jeg ikke ser behovet for en slik selv.
Jeg har ikke dampovn, men er ikke i tvil om at jeg skal ha en kombidampovn i tillegg til en vanlig stekeovn når kjøkkenet vårt en dag blir ferdig.
I mine øyne er en kombidampovn perfekt, du kan lage fantastisk mat som i en dampovn (boller laget i vanlig ovn vil aldri smake det samme igjen!) og du har to stekeovner når du har behov for det (noe jeg selv har savnet flere ganger).
Selv lurer jeg på å kjøpe en kombidampovn i samme størrelse som en vanlig stekeovn.
Er det noen der ute som har erfaring med en av disse?
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/integrert-komfyr/BQ1VD6T131/samsung-ovn-bq1vd6t131
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/integrert-komfyr/EOB98000X/electrolux-kombidamper
En kan alltids bruke all verdens remedier for å lage gode grønnsaker, men jeg har til dags dato ikke sett at noen av de anerkjente kokkene velger bort en god dampovn for andre remedier når det gjelder å lage grønnsaker av beste kvalitet. Det er sikkert mulig å lage gode grønnsaker med sveisebrenner og kasseroller med ruller av folie rundt (satt på spissen) men en skikkelig dampovn vil jeg påstå er det beste utstyret for tilbereding av grønnsaker.
Enda godt at du ikke inkluderte microen som en av de gode redskapene på kjøkkenet da ;)
Hva mener du om tallerkenvarmer? Jeg mener at et kjøken hvor en skal lage god mat til litt mer enn to personer bør ha en tallerkenvarmer. Mye mat som ødelegges når den legges på en kald tallerken.
Fy flate jeg har spist mye fordervet mat skjønner jeg ;D