#11
 3,387     0

"Mye mat som ødelegges når den legges på en kald tallerken."

Fy flate jeg har spist mye fordervet mat skjønner jeg  ;D


Det å spise god mat sammen med venner og familie er noe jeg setter høyere enn å drive og koble vannbåren varme selv. Hver sin lyst.   Wink

   #12
 3,387     0
Dampovn er ikke noe nytt fenomen, de har vært tilgjengelige i masser av år. Micro ble en slager fordi alle trodde de var brukbare til å lage mat i, noe de ikke er. Derfor kaster de som er opptatt av kvalitet på maten ut microovnen igjen.

Boblebad har aldri interessert meg, jeg har dusj, dampbadstue og ir-badstue og de benyttes regelmessig. Badstue har jeg brukt regelmessig i over tredve år så det er ikke en motegreie for min del, men for en del er det nok det. Som med boblebad.

Hos oss lages det mye god mat og vi har ofte middagsgjester. Kvaliteten på mat og drikke betyr mye for oss og da velger vi kjøkkenutstyr som har de egenskapene vi ønsker og trenger for å få det resultatet på maten som vi ønsker. For de som ikke bryr seg om maten er riktig temperert, riktig krydret, riktig konsistens, riktig kombinasjon etc ja da er vel en microvarmet Grandis like greit.

Her ser en den dampovnen det er linket til sammen med en vanlig ovn og tallerkenvarmer.

På store bildet er det skikkelig rotete siden vi holder på å lage morgendagens middag til gjestene. Og da trenger en å ha utstyr på kjøkkenet som gjør jobben en ønsker å få gjort. Vi har inntil 30 gjester til varm mat og da er det håpløst å kunne servere kvalitetsmat uten å varme opp tallerknene.  Det er vår erfaring i alle fall.

Dampovn eller ikke? - DSC03711.jpg - Aasg
Dampovn eller ikke? - DSC03712.jpg - Aasg
   #13
 3,997     Oppland     0


"Mye mat som ødelegges når den legges på en kald tallerken."

Fy flate jeg har spist mye fordervet mat skjønner jeg  ;D


Det å spise god mat sammen med venner og familie er noe jeg setter høyere enn å drive og koble vannbåren varme selv. Hver sin lyst.   ;)

Vel jeg spiser god mat sammen med familie og venner titt og ofte men en og annen dag har jeg faktisk tid til å gjøre annet, mine venner og familie jobber eller har andre ting å gjøre enn å henge rundt imitt hus hver eneste dag.. pussig.
   #14
 14     Akershus     0

Hos oss lages det mye god mat...

Det er da vitterlig en subjektiv vurdering  ::)


Kvaliteten på mat og drikke betyr mye for oss og da velger vi kjøkkenutstyr som har de egenskapene vi ønsker og trenger for å få det resultatet på maten som vi ønsker.

Men man trenger ikke en dampovn for å få til dette, men det er sikkert kjekt å ha. Kokken utgjør større forskjell enn dampovnen mener nå jeg, og jeg kjøper ikke en dampovn til 15-20000 for å få grønnsakene litt bedre. Fisk har jeg hørt at skal bli bra i dampovn - med riktig kokk.
   #15
 3,387     0


Hos oss lages det mye god mat...

Det er da vitterlig en subjektiv vurdering  ::)


Kvaliteten på mat og drikke betyr mye for oss og da velger vi kjøkkenutstyr som har de egenskapene vi ønsker og trenger for å få det resultatet på maten som vi ønsker.

Men man trenger ikke en dampovn for å få til dette, men det er sikkert kjekt å ha. Kokken utgjør større forskjell enn dampovnen mener nå jeg, og jeg kjøper ikke en dampovn til 15-20000 for å få grønnsakene litt bedre. Fisk har jeg hørt at skal bli bra i dampovn - med riktig kokk.



Alt med smak er subjektivt, men det er relativt mange som har spist det de kaller god mat her  Wink Og det er hva jeg får høre at de forteller til andre, ikke det de sier rett etter maten.

Godt utstyr på kjøkkenet er vel ikke til hinder for at de som lager maten vet hva de driver med. Du fremstiller det nesten som om det skulle være slik at med en god ovn følger det en dårlig kokk. Kanskje mer at det er sånn at de som er opptatt av god mat kjøper godt utstyr.

Ser det er flere her som mener man ikke trenger en dmapovn for å lage gode grønnsaker. Hva mener dere er bedre enn en dampovn for å lage best mulig grønnsaker?? Det kunne vært artig å fått svar på.
   #16
 3,387     0

Vel jeg spiser god mat sammen med familie og venner titt og ofte


God mat titt og ofte og enda så får du helt latteranfall av at noen kan gjøre noe så latterlig som å varme opp tallerknene.  ;)

Hvor mange av Oslo sine Micheling anbefalte restauranter har du spist på hvor du har fått varme hovedretter servert på kalde tallerkner?
   #17
 208     Oslo     1
Nå har vi hatt komidampovn i ett år, men kastet ikke ut mikroen. Den er skjult i skapet over, og benyttes mer enn dampovnen. Vi bruker mikro til å poppe popcorn og varme middagsrester. Dampovnen bruker vi til å dampe brokkoli.... Vi prøvde også å bake boller, men merket ingen forskjell på de damovnbakte og de stekeovnbakte. (Vi prøvde begge samtidig).
Men det blir bra brokkoli.... ;)
Tror også vi har prøvd fisk...poteter..

Gubben sier at nyttårsforsettet er å bruke den mer i år. :D

Men det er jo kult å ha da. ;D Wink

   #18
 7,685     Bærum     0
Både micro og dampovn har vel vært tilgjengelig i det profesjonelle kjøkken i mange år. Det som er mitt poeng er at man lett blir med på en bølge og kjøper ting som er inn. Tiden vil vise hvilke nyvinninger som har livets rett. Det er sikkert noen som også finner nytte i microen fordi om vi ser begrenset brukerverdi. Jeg vil også vurdere dampovn når kjøkkenet skal renoveres, men jeg vil nok forhøre meg hos dem som har, om dette også er en motegreie. Selvfølgelig kjøper de mest interesserte mest kjøkkenutstyr relativt til økonomi. Imidlertid tror jeg ikke det er nødvendig med avansert utstyr for å lage god mat. Det er nok viktigere med en god forståelse av det gode kjøkken. Et godt kjøkken kan gjøre en god kokk enda bedre, men det kan ikke lage en god kokk.
   #19
 311     Hedmark     0
Det finnes jo vanlige stekeovner som også kan dampe. Vår IKEA-ovn kan det.
   #20
 3,387     1

Både micro og dampovn har vel vært tilgjengelig i det profesjonelle kjøkken i mange år. Det som er mitt poeng er at man lett blir med på en bølge og kjøper ting som er inn. Tiden vil vise hvilke nyvinninger som har livets rett. Det er sikkert noen som også finner nytte i microen fordi om vi ser begrenset brukerverdi. Jeg vil også vurdere dampovn når kjøkkenet skal renoveres, men jeg vil nok forhøre meg hos dem som har, om dette også er en motegreie. Selvfølgelig kjøper de mest interesserte mest kjøkkenutstyr relativt til økonomi. Imidlertid tror jeg ikke det er nødvendig med avansert utstyr for å lage god mat. Det er nok viktigere med en god forståelse av det gode kjøkken. Et godt kjøkken kan gjøre en god kokk enda bedre, men det kan ikke lage en god kokk.


+1  Wink For oss var dampovnen et lite løft i riktig retning. Litt bedre resultat. Litt oftere en kan lukke øynene litt i det en nyter en nærmest perfekt smak. Og det betyr noe for oss.