Ja, det har jeg gjort mange ganger og skal om noen timer gjøre det igjen. Ingen problem og bra resultat!
Men hva er vitsen? Å dampe pinnekjøtt i en valig gryte er omtrent det enkleste i verden og omtrent umulig å ødelegge. Om man må dampe det en time eller to lengre enn planlagt er det nesten bare en fordel.
Eyvind Hellstrøm mener for øvrig at pinnekjøtt skal kokes i grønnsakbuljong.
For øvrig et fint eksempel på en rett som nyter svært godt av å serveres på varme tallerkener;) Det er jo generelt ganske logisk, varm mat holder rikitg temperatur lengre om den ikke legges på en kald tallerken, det er en grunn til at det stort sett gjøres slik i restaurantverdenen. Tallerkener kan enkelt varmes i ovn nummer to om ovn nummer en er opptatt, en tallkerkenvarmeskuff eller i varmt vann. Det meste lar seg greit løse uten spesialutstyr.
Pinnekjøttet kan godt trekke i grønsaksbuljong i en kombidamper. Hva vitsen er? det kan vere for å spare plass på koketoppen men ellers ingen særlige fordeler. Men har man ledig kapasitet i kombidamperen alikevel så gjerne det. Jeg regner ikke kombidamper som spesialutstyr men et greit verktøy for dem som liker å lage mat, bake og ha større selskap hjemme.
Kombiovn må jo være fin å bake i? Tilsetting av damp hindrer skorpedannelse og man får mer luftig og høere bakverk. Noen med erfaringer?
Ja, dette gjør jeg ver eneste dag. Det som er fint er at du får rasket gjerbaksten med fuktighet og steike med tilføring av fukt underveis og du kan få samme resultat som bakeriet på en enkel måte. Resultatet er luftige saftige bakverk med perfekt skorpe. Nesten alene grunn til å kjøpe kombidampovn for dem som liker å bake.
Jeg har desverre ikke plass på kjøkkenet til en ekstra ovn med damp, men håper det blir anledning etter hvert. Dampkoker i enkel utførelse har jeg hatt i 10 år og har gjort sin tjeneste nesten daglig og gir flotte grønnsaker som ikke er overkokte.
Fatter ikke at folk kan skrike og bære seg som om dette er noen stor ekstravagansa å bruke 15-20.000,- ekstra på kjøkkenet for noen gode verktøy.
I sportsbutikkene går utstyr som er omtrent likt toppidrettsutøvres unna i fleng, vannbåren varme kan man jo bruke noen hundretusen på for det gir jo "den gode varmen", fjernstyring av kattedører, KNX-styring av lys, hjemmekino etc. etc.
Men, tallerkenvarmere til noen hundre- eller tusenlapper? Kombiovner? Nei fri og bevare meg - snakk om galskap! ;-)
Vel jeg spiser god mat sammen med familie og venner titt og ofte
God mat titt og ofte og enda så får du helt latteranfall av at noen kan gjøre noe så latterlig som å varme opp tallerknene. ;)
Hvor mange av Oslo sine Micheling anbefalte restauranter har du spist på hvor du har fått varme hovedretter servert på kalde tallerkner?
Dette blir vel litt hysterisk. Mener du at du må ha samme utstyr som en Michelin-restaurant hjemme? Greit at du synes du er en god kokk, men at du er i toppskiktet visste jeg ikke. Noen ganger kan man lure på hva du ikke er verdensmester i. ;D
Du vrir ting helt rundt for å klare å få inn en liten nedsettende kommentar, håper du føler deg bedre når du gjør det.
Og å ha en dampovn som jeg har er absolutt ikke noe storkjøkkenutstyr. Ikke i nærheten av prisklassen heller. Du har aldri vært på et storkjøkken i alle fall, så vet vi det. ;D ;D
Den i min nærmeste omgangskrets - hvor alle er temmelig habile hobbykokker - som med svært god margin lager den beste maten har samtlige hvitevarer fra IKEA og absolutt ingen ting fancy på kjøkkenet. Han er ganske enkelt den suverent beste kokken (tidligere profesjonell på deltid).
At man MÅ ha ditt og datt på kjøkkenet for å lage god mat er tull. Som nevnt tidligere er det svært langt nede på listen over faktorer som avgjør hvor bra sluttresultatet blir.
Og de som måtte mene at dampovn er et krav for å lage gode grønnsaker burde legge en ferietur til Sørøst-Asia. Viktigste krav for gode grønnsaker er gode grønnsaker.
Denne lages av AEG/Elektrolux for Ikea - men har en HELT annen pris enn alle andre dampovner! Det flytter for min del terskelen betydelig for om vi skal eller ikke skal ha. Noen med erfaring?
Signatur
Bygger enebolig med alt på et plan, totalt 224m2 inklusive garasje med byggestart våren 2012. Ansatt hos Würth Norge AS men uttaler seg som privatperson.
Men hva er vitsen? Å dampe pinnekjøtt i en valig gryte er omtrent det enkleste i verden og omtrent umulig å ødelegge. Om man må dampe det en time eller to lengre enn planlagt er det nesten bare en fordel.
Eyvind Hellstrøm mener for øvrig at pinnekjøtt skal kokes i grønnsakbuljong.
For øvrig et fint eksempel på en rett som nyter svært godt av å serveres på varme tallerkener;) Det er jo generelt ganske logisk, varm mat holder rikitg temperatur lengre om den ikke legges på en kald tallerken, det er en grunn til at det stort sett gjøres slik i restaurantverdenen. Tallerkener kan enkelt varmes i ovn nummer to om ovn nummer en er opptatt, en tallkerkenvarmeskuff eller i varmt vann. Det meste lar seg greit løse uten spesialutstyr.
Ja, dette gjør jeg ver eneste dag. Det som er fint er at du får rasket gjerbaksten med fuktighet og steike med tilføring av fukt underveis og du kan få samme resultat som bakeriet på en enkel måte. Resultatet er luftige saftige bakverk med perfekt skorpe.
Nesten alene grunn til å kjøpe kombidampovn for dem som liker å bake.
Fatter ikke at folk kan skrike og bære seg som om dette er noen stor ekstravagansa å bruke 15-20.000,- ekstra på kjøkkenet for noen gode verktøy.
I sportsbutikkene går utstyr som er omtrent likt toppidrettsutøvres unna i fleng, vannbåren varme kan man jo bruke noen hundretusen på for det gir jo "den gode varmen", fjernstyring av kattedører, KNX-styring av lys, hjemmekino etc. etc.
Men, tallerkenvarmere til noen hundre- eller tusenlapper? Kombiovner? Nei fri og bevare meg - snakk om galskap! ;-)
Godt nyttår!
Skjønner at "opplevelsen" av mat blir enda bedre med varme tallerkener. Forstå også at endel ikke "bryr" seg om slike ting
At man MÅ ha ditt og datt på kjøkkenet for å lage god mat er tull. Som nevnt tidligere er det svært langt nede på listen over faktorer som avgjør hvor bra sluttresultatet blir.
Og de som måtte mene at dampovn er et krav for å lage gode grønnsaker burde legge en ferietur til Sørøst-Asia. Viktigste krav for gode grønnsaker er gode grønnsaker.
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/50156211/
Denne lages av AEG/Elektrolux for Ikea - men har en HELT annen pris enn alle andre dampovner! Det flytter for min del terskelen betydelig for om vi skal eller ikke skal ha. Noen med erfaring?