Finnes sikkert flere småsnekkerier som lager kjøkken i heltre uten bruk av MDF, sponplater og melamin. Og i forhold til disse når verken HTH eller Ikea opp.
...som koster en liten formue. Og man må vel bruke titanhengsler for at tunge heltredører skal holdes på plass?
Månelanding... Jens klarte det ikke han heller, så.....
Mulig jeg har oversett svaret på spørsmål om tetthet i skrog? Uansett - kan det være fiber/limtetthet i sponplatene som menes? Test meg her og der... . Tror ikke det skiller svært mye mellom fabrikatene så lenge det benyttes sponplater. Heltre blir noe annet. Hvis skroget ikke skal benyttes som båt, vil jeg tro at de fleste skrog holder det de er tenkt til, nemlig holde beslag på plass gjennom kjøkkenets levetid uten at det løsner eller ugjør seg. I dag er beslagene av så fin konstruksjon at det skal svært mye til for at det skal løsne. Da er skuffefrontene mer utslagsgivende, da fronter i finérte og melaminbelagte (papirbelagt sponplate) er en mer tvilsom affære, da det i trekkretning vil være ganske stor påkjenning, og spesiellt i "nyere tid" da det i hovedsak er mest skuffer i benkene - ikke skap, og gjerne store og velfylte skuffer. Synes dette tar "helt av", man må da sammenligne epler og epler uansett, ut fra hvilket nivå man ønsker å legge det hele på. Annenhåndsverdi vil i mange tilfeller være avhengig av hvor lenge man ønsker å bo i huset og benytte kjøkkenet. Selv har jeg tenkt å bo i huset til jeg må "bæres ut", og da ser jeg ikke hensikten med å kjøpe et kjøkken til 3-5x innkjøpsverdi med de facilitetene man trenger, for de som tar over et huset etter 15-25 år, de kaster ut det gamle kjøkkenet uansett, og da kan jeg ikke se den økonomiske biten i det. Jeg ville i alle fall ikke vurdere husprisen utifra et kjøkken som er så gammelt enten det er IKEA eller Mobalpa. Det som kan være like facinerende, er at mange av de som "kliner til" og kjøper det ypperste som er, ofte ikke kan eller gidder lage mat selv, men vil ha det flotteste for å styrke selvbildet sitt. Antar at de med de dyreste kjøkkenene sitter å inntar maten helt andre steder enn i eget hjem.
Mulig jeg har oversett svaret på spørsmål om tetthet i skrog? Uansett - kan det være fiber/limtetthet i sponplatene som menes? Test meg her og der... . Tror ikke det skiller svært mye mellom fabrikatene så lenge det benyttes sponplater.
Kvalitetsforskjeller i sponen har interessert meg også. Endel forhandlere av dyre sponplatekjøkken pleier å fortelle meg at "montørene skryter av hvor vanskelige skrogene våre er å bore i"... Men noen grundig og uavhengig test av forskjellene i sponen fra produsent til produsent har jeg ikke fått se. Ennå. Et annet moment er selvsagt at noen produsenter kan skifte leverandører etter hvem som gir det beste anbudet, med påfølgende variasjoner i hardhet i sponplatene som mulig resultat. Derfor velger jeg som deg å betrakte sponplatekjøkken som mer like enn ulike.
"Alle" kjøpere er greit fornøyd med HTH-kjøkken hvis man engang skal selge, mens ganske mange vil rynke på nesen hvis det står et IKEA-kjøkken der. Det er faktisk en del folk som aldri handler annet enn oppbevaringsesker og forbruksvarer som telys og servietter på IKEA. Lik det eller ikke, om det er begrunnet eller ikke, sånn er det bare. Det er ikke mye kvalitetsforskjell på en BMW eller Skoda i dag heller. Du slipper slike problemstillinger ved å handle HTH. Personlig synes jeg dessuten at det er mye finere kjøkken, ihvertfall det jeg har sett.
Jeg vil heller si forskjellen (når du først bruker bilterminologien) blir om det BS eller XR på reg.nummeret. Noen tror jo åpnenbart de får en bedre bil om den har skilter fra Bærum, det samme kan vel gjelde HTH vs IKEA
Godt eksempel Jeg hadde gått for XR skilt og IKEA fordi XR registrerte biler normalt skal ha gått i nord på usalta veier. Kan dra parallell med IKEA for da vet jeg at det er kjapt og enkelt å oppgradere med nye fronter og ikke minst mulig å få tak i utgåtte fronter enklere siden "alle" har IKEA. Noe jeg selv har erfart i jakten på den eldre utgaven av Ädel bjørk nå i høst/vinter. Jeg har satt opp ett nytt IKEA kjøkken, demontert to stk og gjenbrukt ett av dem. Nå skal vi pusse opp kjøkkenet i det "nye" huset og venter på at IKEA skal kjøre kampanje på kjøkken igjen...
Kommer vel an på hvor mye tid du har. Om du vil gjøre alt selv er IKEA perfekt gjør det selv løsning. Men jeg ville nok sjekket med flere enn bare disse to.
Og har du dårlig tid kan det være en fordel at selskapet hjelper med å sette det opp?
Av egen erfaring - Om du velger HTH, ikke betal hele summen for kjøkkenet før det er satt skikkelig opp og alt er på stell. Om du ønsker klage på noe og hele summen er betalt er det en lang vei for å få det i orden slik du ønsker. Det kan bli en kjedelig runde med påstander, saksbehandling osv frem og tilbake. Dette vil kanskje gjelde andre leverandører også som lar deg betale etter tilsendt regning.
Jeg monterte nytt IKEA kjøkken i vårt renoverte hus for vel ett år siden. Ble imponert over hvor funksjonelt og enkelt det var å montere. Må legge til at jeg liker bruksanvisninger og fulgte disse.
Kjøkkenet ble målt før snekkerne var ferdige med å rommet, men jeg hadde "flaks" og alt stemte på en prikk. Fikk et svært funksjonelt kjøkken. Før vi bestemte oss for Ikea ble flere leverandører kontaktet, Nordsjø, HTH osv. Det var ikke store prisforskjeller mellom disse, men valgte Ikea ut fra en "gammeldags" porselensvask som var svært gunstig i pris vs de andre. Armatur ble valgt fra en Italiensk leverandør og satte prikken over i'en. Hvitevarer ble kjøpt andre plasser. Etter litt over ettrs bruk er jeg fortsatt strålende fornøyd med Ikea. Tror de har en fordel med svært "pedagogiske" monteringsveiledninger etter mange år som flatpakkeleverandør :-*
Vi har nylig installert splitter nytt IKEA-kjøkken i huset vårt i forbindelse med totaloppussing, og er storfornøyde! Helt klart veldig bra 'value for money' :)
Vi bor en kort kjøretur unna IKEA Slependen, så det ble noen turer for å sjekke ut forskjellige alternativer. Deretter designet jeg kjøkkenet i IKEA sin kjøkkenplanlegger (på nettet) og bestilte hele kjøkkenet med hjemlevering via nettsiden til IKEA. Utrolig enkelt og greit og så slapp vi å bruke timesvis på selvbetjeningslageret for å plukke skapstammer, dører, hengsler og dupeditter :)
Benkeplate, knotter, vask, blandebatteri, ventilator og hvitevarer ble kjøpt andre steder, men det var også planen for å få et litt mer personlig preg på kjøkkenet.
En av de store fordelene med IKEA kjøkken, er at om man går lei av 'finishen', så er det en temmelig rimelig og grei sak å bytte fronter og knotter (Det har vi gjort før på eldre IKEA kjøkken - med flott resultat)
Vårt gamle IKEA kjøkken lever nå videre som garasjeinnredning hos en kompis, og vil nok gjøre nytte for seg i mange flere år
...som koster en liten formue. Og man må vel bruke titanhengsler for at tunge heltredører skal holdes på plass?
Mulig jeg har oversett svaret på spørsmål om tetthet i skrog? Uansett - kan det være fiber/limtetthet i sponplatene som menes? Test meg her og der... . Tror ikke det skiller svært mye mellom fabrikatene så lenge det benyttes sponplater. Heltre blir noe annet. Hvis skroget ikke skal benyttes som båt, vil jeg tro at de fleste skrog holder det de er tenkt til, nemlig holde beslag på plass gjennom kjøkkenets levetid uten at det løsner eller ugjør seg. I dag er beslagene av så fin konstruksjon at det skal svært mye til for at det skal løsne. Da er skuffefrontene mer utslagsgivende, da fronter i finérte og melaminbelagte (papirbelagt sponplate) er en mer tvilsom affære, da det i trekkretning vil være ganske stor påkjenning, og spesiellt i "nyere tid" da det i hovedsak er mest skuffer i benkene - ikke skap, og gjerne store og velfylte skuffer.
Synes dette tar "helt av", man må da sammenligne epler og epler uansett, ut fra hvilket nivå man ønsker å legge det hele på. Annenhåndsverdi vil i mange tilfeller være avhengig av hvor lenge man ønsker å bo i huset og benytte kjøkkenet. Selv har jeg tenkt å bo i huset til jeg må "bæres ut", og da ser jeg ikke hensikten med å kjøpe et kjøkken til 3-5x innkjøpsverdi med de facilitetene man trenger, for de som tar over et huset etter 15-25 år, de kaster ut det gamle kjøkkenet uansett, og da kan jeg ikke se den økonomiske biten i det. Jeg ville i alle fall ikke vurdere husprisen utifra et kjøkken som er så gammelt enten det er IKEA eller Mobalpa.
Det som kan være like facinerende, er at mange av de som "kliner til" og kjøper det ypperste som er, ofte ikke kan eller gidder lage mat selv, men vil ha det flotteste for å styrke selvbildet sitt. Antar at de med de dyreste kjøkkenene sitter å inntar maten helt andre steder enn i eget hjem.
Kvalitetsforskjeller i sponen har interessert meg også. Endel forhandlere av dyre sponplatekjøkken pleier å fortelle meg at "montørene skryter av hvor vanskelige skrogene våre er å bore i"... Men noen grundig og uavhengig test av forskjellene i sponen fra produsent til produsent har jeg ikke fått se. Ennå.
Et annet moment er selvsagt at noen produsenter kan skifte leverandører etter hvem som gir det beste anbudet, med påfølgende variasjoner i hardhet i sponplatene som mulig resultat.
Derfor velger jeg som deg å betrakte sponplatekjøkken som mer like enn ulike.
Godt eksempel Jeg hadde gått for XR skilt og IKEA fordi XR registrerte biler normalt skal ha gått i nord på usalta veier. Kan dra parallell med IKEA for da vet jeg at det er kjapt og enkelt å oppgradere med nye fronter og ikke minst mulig å få tak i utgåtte fronter enklere siden "alle" har IKEA. Noe jeg selv har erfart i jakten på den eldre utgaven av Ädel bjørk nå i høst/vinter. Jeg har satt opp ett nytt IKEA kjøkken, demontert to stk og gjenbrukt ett av dem. Nå skal vi pusse opp kjøkkenet i det "nye" huset og venter på at IKEA skal kjøre kampanje på kjøkken igjen...
Godt utvalg og grei pris.
Har hatt IKEA kjøkken i 2 leiligheter og aldri hatt noe å klage på
Og har du dårlig tid kan det være en fordel at selskapet hjelper med å sette det opp?
Kjøkkenet ble målt før snekkerne var ferdige med å rommet, men jeg hadde "flaks" og alt stemte på en prikk. Fikk et svært funksjonelt kjøkken.
Før vi bestemte oss for Ikea ble flere leverandører kontaktet, Nordsjø, HTH osv. Det var ikke store prisforskjeller mellom disse, men valgte Ikea ut fra en "gammeldags" porselensvask som var svært gunstig i pris vs de andre. Armatur ble valgt fra en Italiensk leverandør og satte prikken over i'en. Hvitevarer ble kjøpt andre plasser.
Etter litt over ettrs bruk er jeg fortsatt strålende fornøyd med Ikea. Tror de har en fordel med svært "pedagogiske" monteringsveiledninger etter mange år som flatpakkeleverandør :-*
Vi bor en kort kjøretur unna IKEA Slependen, så det ble noen turer for å sjekke ut forskjellige alternativer. Deretter designet jeg kjøkkenet i IKEA sin kjøkkenplanlegger (på nettet) og bestilte hele kjøkkenet med hjemlevering via nettsiden til IKEA. Utrolig enkelt og greit og så slapp vi å bruke timesvis på selvbetjeningslageret for å plukke skapstammer, dører, hengsler og dupeditter :)
Benkeplate, knotter, vask, blandebatteri, ventilator og hvitevarer ble kjøpt andre steder, men det var også planen for å få et litt mer personlig preg på kjøkkenet.
En av de store fordelene med IKEA kjøkken, er at om man går lei av 'finishen', så er det en temmelig rimelig og grei sak å bytte fronter og knotter (Det har vi gjort før på eldre IKEA kjøkken - med flott resultat)
Vårt gamle IKEA kjøkken lever nå videre som garasjeinnredning hos en kompis, og vil nok gjøre nytte for seg i mange flere år