Jeg synes den grillpannen blir svært varm i håndtaket. (Og så veier den jo et tonn - men det gjør ikke noe - da føler jeg meg mandig når jeg trakterer den på kjøkkenet .)
Støpejernspanne er min favoritt, men det krever jo at alle i huset skjønner at den ikke skal inn i oppvaskmaskinen, og for guds skyld ikke vaskes med Zalo!!
Har du prøvd å steke noe i støpejernspanne som er vasket med såpe? Du skjønner fort at det ikke er særlig smart. Såpen fjerner all oljen som har trekt inn i jernet, og alt brenner seg fast de neste 3-4gangene du bruker panna. Du kan sette den inn i ovnen på grei varme og dekke stekeflaten med olje, da blir den brukende i gjen,men det tar lang tid før den blir skikkelig god igjen.
Og nei, før noen hyler om bakterier og såpehysteri, det trengs ikke såpe.
Grunnen til at ei jernpanne aldri skal vaskes med såpe er at du da fjerner fettet/ olja som har trekt inn i godset. Hvis det forsvinner vil ting brenne seg fast og det blir masse arbeid å få dne bra igjen.
Vasker aldri panna med såpe, bare med glovarmt vann. Innimellom fosskoker jeg vann i den mens jeg skraper den med steikespaden deretter skyller jeg godt og tørker ut av den med papir før jeg smelter litt smør for å smøre den opp igjen.
Har en gammel jernpanne fra begynnelsen av 1900 tallet, brukes kun til biff. Men det er fordi den er så tung. Men gir nydelig smak. Kjøpte endel billigpanner, men da de holdt bare en liten stund bestemte jeg meg for å kjøpe en skikkelig en. Da gikk jeg for en Høyang panne, muligens den het polaris. Valgte den fordi det var 10års garanti på den. Mulig at den het polaris, men det husker jeg ikke nå. Den ble innkjøpt for ca 13 år siden og like fin. Vet det var noe klager på TV2 hjelper deg på denne, da noen av pannene ble ru i overflata etter et par år. Men det har jeg ikke merket noe av. Så hvis jeg skal ha behov for noen ny, kommer jeg til å gå for høyang, defintivt
Min favoritt er en Stekepanne fra Börner, denne har tykk bunn og kan brukes til alt fra speilegg til biffsteking.
http://www.stekepanner.no/boerner-keramisk-titan
Gordons choice, håndtaket er avtagbart og du kan putte stekepanna inn i ovnen med lokket på.
Jeg synes den grillpannen blir svært varm i håndtaket. (Og så veier den jo et tonn - men det gjør ikke noe - da føler jeg meg mandig når jeg trakterer den på kjøkkenet .)
Hvorfor ikke?
Hva skal man vaske med da?
Har du prøvd å steke noe i støpejernspanne som er vasket med såpe?
Du skjønner fort at det ikke er særlig smart.
Såpen fjerner all oljen som har trekt inn i jernet, og alt brenner seg fast de neste 3-4gangene du bruker panna.
Du kan sette den inn i ovnen på grei varme og dekke stekeflaten med olje, da blir den brukende i gjen,men det tar lang tid før den blir skikkelig god igjen.
Og nei, før noen hyler om bakterier og såpehysteri, det trengs ikke såpe.
Grunnen til at ei jernpanne aldri skal vaskes med såpe er at du da fjerner fettet/ olja som har trekt inn i godset. Hvis det forsvinner vil ting brenne seg fast og det blir masse arbeid å få dne bra igjen.
Vasker aldri panna med såpe, bare med glovarmt vann. Innimellom fosskoker jeg vann i den mens jeg skraper den med steikespaden deretter skyller jeg godt og tørker ut av den med papir før jeg smelter litt smør for å smøre den opp igjen.
Jernia har kampanje på Nowo (Woll) i disse dager. Lever inn din gamle stekepanne og få 500 kr i avslag på Woll.