42,350
57
3
Hvilken stekepanne er bra?
22,342
Akershus
0
For mange år siden kjøpte jeg en stekepanne på Ikea i 365 serien. Den hadde et litt "mykt" teflon belegg og holdt seg relativt bra. Svigerfar mente vi måtte ha noe bedre og vi fikk stekepanne fra Gastrolux. Der løsnet belegget raskt og vi fikk ny som heller ikke varte lenge. Jeg kjøpte så en ny stekepanne på Ikea, en tyng svart en med "hardt" belegg slik som på Gastrolux. Nå begynner dette belegget å bli mindre pent.
Er det noen som vet hor lenge en stekepanne skal vare, og hvilke panner er bra?
Er det noen som vet hor lenge en stekepanne skal vare, og hvilke panner er bra?
Trur det må vere denne:
http://www.flust.no/kjoekkenutstyr/panner-og-kasseroller/tefal-jamie-oliver/tefal-jamie-oliver-prof-series-staal-ii-copper-stekepanne-30-cm/?cid=_kelkoo_cpc
Driver nå og surrer med en jernpanne (jøtul), men den er håpløs til annet enn kjøtt. Funker de virkelig ikke med olje, men bare med smør? (fett)
Vi har sluttet å kjøpe dyre panner, og heller kjøpe billige som vi bare kasserer når de blir dårlige, uten å ha dårlig samvittighet. Det eneste jeg irriterer meg litt over med billige steke panner, er at godset i dem er litt for mykt, og det ofte blir kast/bulker i steke panna. Det slipper du ved å gå litt opp i pris.
Nå kjøper jeg bare stekepanner på rema, eller coopèn når de er på tilbud, og maten, den blir god den
Stek på moderat varme med ekte meierismør. Ikke noe problem å steke alt fra pannekaker til fisk i en slik panne.
Maten smaker dessuten langt bedre enn i en teflon-palmeolje marinade..
http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=607670
Så: unnskyld J-R. Det var du som var først ute med god, gammeldags støpegodspanne. Ingenting slår den