13,771
11
2
Steinplate for steiking av kjøtt?
598
Midt-noreg
0
Litt vanskelig å formulere ei overskrift, og litt vanskelig å velge kategori å legge det i men here it goes;
Julegavetia er i gang og et julegaveønske fra min bror er en type steinplate som man forvarmer i steikeovn, legger platen på rist på bordet og steiker kjøttet på denne på bordet.
Er dette kleberstein? Eventuelt hvilken steinsort er det snakk om og hvor får man kjøpt det?
Julegavetia er i gang og et julegaveønske fra min bror er en type steinplate som man forvarmer i steikeovn, legger platen på rist på bordet og steiker kjøttet på denne på bordet.
Er dette kleberstein? Eventuelt hvilken steinsort er det snakk om og hvor får man kjøpt det?
Signatur
Du er jo egentlig bare på jakt etter en stein med høy varmekapasitet
Steinen vil med fordel være plassert på noe annet enn rist. En "modifisert" skjærefjøl vil være hensiktsmessig. Tilpass platen til å være litt større enn steinen - og bygg "vegger" på utsiden. Eik er utmerket - og du får ubehandlet trevirke som duger til formålet rimelig (om du ikke har kapprester fra før). Pass på å lage foringer mot listverket og undersiden. Dette for unngå at hele steinen får hele kontaktflata mot trevirket. Ved en glipe på 2-3 mm vil du oppnå et isolerende luftlag, som gjør at varmen holder seg.
http://www.tretti.no/husholdningsapparater/matlaging/elgriller/princess-cl-stone-raclette
Vi har en noe tilsvarende og den fungerer greit, men det er litt os hvis du starter med helt rått kjøtt.
Frodor; imponerende at du ikke presterer å lese mitt siste innlegg hvor jeg skriver at jeg faktisk HAR funnet stenen som jeg leita etter:)
Undrer meg på om det ikke er en slik støpegodspanne han egentlig mener?, som blir ofte brukt på mexikanske restauranter til sizzling fajitas?
Dette har jeg vært på jakt etter i årevis uten å finne,noen som vet hvor man kjøper en slik?