HSt
   #31
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Du har tydeligvis sett mer på geografien en meg jeg fikk den følelsen at fjellet kom opp på ene siden og derfor jeg tenkte på dette.

I Tronheim vet jeg om noen som plages av støy fra drensledning, lyden går gjennom kjellerveggen, det er lyden av 100vis av små vannstråler som spruter inn i drensrør, de kunne med fordel hatt flere rør og drenering litt dypere

   #32
 1,420     Oslo     0
TSs story vekker minner hos meg.
En innbygger får store problemer etter at kommunen har utført sprengningsarbeider og kommunen fraskriver seg at ansvar.

Akkurat det var eksen min utsatt for i Telemark. På 70-tallet hadde hennes far betalt en uhyrlig sum for å få boret etter vann. De hadde grunnvann av ypperlig kvalitet fram til rundt 2011. Da sprengte kommunen ut tomter høyere oppe i terrenget, nord for hennes borehull. Hennes krystallklare drikkevann ble med ett brunfarget bl. a. av humus og etter analyse av vannprøve ved et laboratorium, ble hun frarådet å drikke dette vannet. Kommunen benektet naturligvis enhver skyld.
Månedene gikk og ingen hjalp henne. Da tok jeg saken mot kommunen og hun fikk gratis tilkopling til kommunalt vann og gratis vann i 20 år. (Hun skulle hatt gratis vann mye lengre). Jeg merket at noen i kommunen hadde sympati med henne, men rådmannen sto knallhardt mot henne og innrømmet aldri at det var de som hadde ødelagt hennes vannkilde.

Kommunen er Hjartdal kommune. Dette er en miserabel kommune med dårlig rykte og dårlig ledelse.
VG har skrevet om den skyhøye beskatningen hytteeierne har i denne kommunen.
Avisen har også skrevet om eiendimsskatt og kommunale avgifter i Hjartdal.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/eiendomsskatt/saa-mye-maa-du-betale-i-eiendomsskatt-og-avgifter-til-din-kommune/a/24089697/

Ble dette et surt innlegg? JA! Er det noen som forstår hvor jævli' eksen hadde det?

For meg var det en stor dag å flytte fra denne kommunen.      

Signatur
TSt
   #33
 13,730     0
Fra bilde synes det som om det er fast dekke og belegningsstein utenfor men fall mot huset.  Stemmer dette eller er det bilde som narrer oss ?  Farne er at det I fobindelse med arbeider i terrenget utenfor har blitt noe kanal med vann inn mot huset.  Er det riktig å forstå at dreneringen uten ikke er under vannnivået inne ?  Så dere noe synlig vann nederst i samme nivå når det ble drenert utenfor ?  Jeg hadde hus hvor vann forsvant under men da ble det dam i grøften utenfor, det var en fjellknatt på hvert hjørne som sørget for at dreneringen ikke lå dypt nok og som demmet opp.
jaf
   #34
 6,176     tromsø     0
Enig, siden vannet er så "lokalt".Det kan være overflatevann fra vei, ofte veldig dårlig overflatevann håndtering når en legger fall mot hus. Men hvorfor oppsto dette i sammenheng med sprenging ? Ofte senkes grunnvann når en bygger i byer, ofte parkeringshus under hus, med ny drenering. (lavere grunnvann). Grunnvannet kan våre 4 meter lavere i 2017 i forhold til 1950?
TSt
   #35
 13,730     0
Når en sprengte kan de jo f.eks.  ha fjernet en bariere for vannet slik at vann nå trekker helt ned mot TS sitt hus.
Jeg har bygd på garasje inntil huset og vi gravde oss ned på dreneringen for å koble oss på ved siden av garasjen. Da kon det såpass mye vann i grøften at vi ikke klarte å koble til før vi fikk tak i en pumpe.  Vannet tror vi fulgte dreneringsgrøften. Ute ved veien som heldigvis godt over en eter lavere er det alltid vått.  Her er min teori at masser er presset så sammen at de er demning for vannet og at det da kommer opp i dagen får det renner nedover langs veien. Bare når det har vært tørt lenge forsvinner den lille dammen her.  Jeg har også spurt om det kan være vannlekarsje der men får beskjed om at de har sjekket at det ikke går noe vann på natten. Men hvis terengforhold er motsatt vei hos TS vil en konstant få servert vann.
  (trådstarter)
   #36
 18     Drammen     0
Fra bilde synes det som om det er fast dekke og belegningsstein utenfor men fall mot huset. Stemmer dette eller er det bilde som narrer oss ? Farne er at det I fobindelse med arbeider i terrenget utenfor har blitt noe kanal med vann inn mot huset. Er det riktig å forstå at dreneringen uten ikke er under vannnivået inne ? Så dere noe synlig vann nederst i samme nivå når det ble drenert utenfor ? Jeg hadde hus hvor vann forsvant under men da ble det dam i grøften utenfor, det var en fjellknatt på hvert hjørne som sørget for at dreneringen ikke lå dypt nok og som demmet opp.

Hei. Det heller ned mot husveggen ja, det er korrekt. Det er et fjell som går ned mot bunnen av huset. Når vi gravde opp var det overraskende lite vann der, var nesten så jeg håpet det var mye, slik at vi ihvertfall hadde en mulig årsak. Dreneringen klarte de ikke til å få under 20 cm under gulvet som er normalt. Når vi gravde å hakke litt klarte vi å komme 17 cm under gulvethøyde, uten at det gjorde noe som helst utslag. (altså den kom verken vann inn eller ut, grøften var så å si tom)
  (trådstarter)
   #37
 18     Drammen     0
Har du snakket med firmaet som utførte jobben for kommunen? Det er lett for kommunen å fraskrive seg ansvar dersom de bare har leid inn firmaet for å gjøre en jobb for dem. Forøvrig helt ening med de andre her at du bør ta et krav om erstatning via advokat da dette høres såpass alvorlig ut at det fort kan bli snakk om større summer.

Ja har pratet kort med de. De var meget frekke og uhøffelige og anså vår forespørsel som useriøs og tullete.
De nekter selvsagt alt, ved å si at de har bygget etter lover og regler.

  (trådstarter)
   #38
 18     Drammen     0
Er det fall på noen side av huset ? På 1 side er det fjell ? Mulig det kan graves en grøft på 80x80cm med store steiner gjennom huset og ut på laveste side. Under kjeller gulv. Legg gjerne i 4 drensrør. Duk ytterst og så store steiner og 4 drensrør. Ut fra bilder så er huset 1960 modell. Da la de gjerne bare sand noen store stener og gulvstøp. Vannet legger seg da gjerne over sanden/under betong gulv. Ofte er grov drenering under hus ikke eksisterende. Store kummer på 60-80cm og overflate vann håndtering er ofte ikke eksisterende. Når megder av vann komer plutselig, kan en gammel vann ledning være rustet/revet av....Når vannet kommer når det er oppholdsvær...

Huset er fra 1913 tiden. Virker som når vi pigget opp litt inne at det ligger på fjell, men at det er lagt sand e.l. mellom gulv og fjell. Litt usikker. Vannet kommer kontinuerlig inn, uavhengig av vær (merket kanskje noen små forskjeller etter skikkelig regnværs dager)
   #40
 4,110     Akershus (Follo)     1
Spør noen som driver med vannalyse om det er en idé å se etter klor i vannet. Det bør kunne skille grunnvann fra behandlet kommunalt vann. Naboene ovenfor meg hadde liknende problem. Til slutt viste det seg å være lekkasje på vannforsyningen til tross for at det ble avvist i et tidligere stadium.

Det er jo merkelig at ikke kommuner ser fordelen ved å undersøke slikt nøye. Det er jo tonnevis med vann som forsvinner uten at noen betaler for det.
Signatur