313    10    0  

Hvilken maling er best til mur med saltutslag

 398     0
Det står mange forskjellige råd på nettet.
Veggen min ligner litt på bildet øverst i artikkelen der malingen er i ferd med å løsne. https://www.huseierne.no/hus-bolig/tema/vedlikehold/grunnmuren-velg-riktig-maling så jeg lurer på om forrige eier har malt med akrylmaling på muren.

Malingen har falt av nederst på veggen i flak og det har kommet murpuss på gulvet.

Tidligere har vvt varmet opp rommet, men nå skal den skiftes ut og nye vvt avgir ikke så mye varme. Da er det nok nødvendig med en panelovn. Og bør jeg bruke avfukter i tillegg?

Hvilken pustende murmaling er den beste nå for tiden? Og hva vasker man saltet av med før man begynner å male?

Signatur

HSt
   #1
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Du må gjøre noe ute først, redusere fukt mengden som går inn i strukturen

Men elles gjelder det å velge diffusjonsåpen maling, dvs ikke vanlig veggmaling
  (trådstarter)
   #2
 398     0
Kanskje denne forårsaker noe av fukten. Men nedløpsrøret leder vekk fra veggen det gjelder -  under terrassen. Sikkert lurt å ta av noen planker på terrassen å se hvor langt røret går. Eller ta av i skjøten og sette på langt "trekkspillrør". Men vi har en haug, bergvegg noen meter bortenfor, så det vil være mye fukt på den siden av huset uansett.

Hvilken maling er best til mur med saltutslag - 3e285f4dad594a06b24bf72b700f7963.jpg - Pinje
Og luft til luft-varmepumpen er også plassert her. Varmpumpen har den beste plasseringen for oppvarming av huset, i trappen mellom to etasjer. Men jeg synes den avgir for mye vann. Vi har ledet vekk vannet på metallskinner fra der det drypper. Det er gressplen så vannet går ned i jorda, men det blir en del is på vinteren. Hvis jeg skulle flyttet pumpen til den andre siden av huset ville det ha dryppet på belegningssteinen.
Jeg ser jo at pumpene er montert på hus over asfalt også. Så da lurer  jeg på om jeg kjøpte en modell som avgir mer vann enn varmepumper vanligvis gjør. Jeg kjøpte en veldig kraftig type.

Signatur
HSt
   #3
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Det er variasjon i lokalt klima også tror jeg, jeg hogger is for at isbreen min ikke skal vokse helt inn til huset, forrige eier lagde en skrå metall rampe inn under VP som leder det utover, men hele området fryser til utover plenen hvis det ikke får hjelp. Så ser jeg noen andre nesten ikke har kondensvann
TSt
   #4
 13,730     0
Nabo samler vann i en stor balje siden han ikke hadde tenkt på dette.  Velter den på plenen etterhvert siden den fryser om vinteren.  Ser litt ut som et månelandskap når våren nærmer deg.  Har tømt det noen ganger når de har reist bort i flere uker.  Men har 4 Mitsubishi pumper et sted og der finner vi ikke noe is under selv om kjeller nå er isolert med 10cm utvendig. Så trolig er det veldig lokalt og trolig noe avhengig av hvilken pumpe og hvor hard de kjøres hvor mye is en får. 
  (trådstarter)
   #5
 398     0
Jeg er i nærheten av Lillestrøm, med samme klima.
I begynnelsen hadde jeg plastbøtte (murbøtte) under varmepumpen, men de frøs fast ved kuldegrader og gikk i stykker, så det ga jeg opp. Men det er jo mulig ved temp. over 0 grader.

Vi satte to stenheller inntil muren, en jernplate på skrå og festet en metallskinne til pumpen med ståltråd for å lede vannet vekk fra husveggen. Dessuten to tapestrimler gjennom varmetrådene under pumpen så istappene skulle feste seg på dem istedenfor.
Jeg slo i stykker is fra rennen og istapper med hammer. Jeg brude laget to renner, for det dannet seg en liten isskulptur på den andre siden. Men isen fortsatte å vokse ut på gresset og tilbake igjen forbi platen inn mot grunnmuren. Etter hvert ble isen dekket av snø.

Jeg har  varmepumpen på 21 grader, en Fujitsu 9100 watt. Den brukes bare på vinteren til oppvarming, så da kommer det ikke fukt fra ca. mai til midten av september.
Jeg har hørt mye bra om Mitsubishi.

Det er en skiferhaug 2.70 meter fra husveggen. Antagelig ikke stort nok område til å trekke til seg vannet. Grunnmuren ser ut som den har for mye fukt på hele denne siden av huset

En gang vi gravde i blomsterbedet kant i kant med grunnmuren litt bortenfor, støtte vi til slutt på en blikkplate og isoporbiter bak den igjen. Det må være dreneringen.
Hvilken maling er best til mur med saltutslag - 8949d030e8a24cb380f27093d8f86f53.jpg - Pinje

Signatur
HSt
   #6
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Høres ut som du bygger isbre som meg, i vinter har jeg brukt den tunge øksa igjen etter at pigghakken havnet en tur på fjellet i fjor høst. Pigghakken sammen med øksen var mye enklere.

Du må hogge isen før den kryper tilbake mot huset, det hjelper litt å måke bort snøen foran så vannet ikke treffer snøen
  (trådstarter)
   #7
 398     0
Bruker du øksen på "isbreen" hver dag i kuldeperiodene, eller holder det med en gang i uken?
Du skriver tung øks. I forhold til å hugge ved for hånd, vil du si at å hugge is er tyngre eller lettere?
Jeg får trene opp musklene for ny dyst til vinteren.

Jeg har satt en bøtte under det ene dryppepunktet. Det virker som dryppingen fra varmepumpen er veldig avhengig av værtypen. I disse dager med sol og høytrykk har det dryppet veldig lite. Av og til på vinteren, om det er rett rundt 0 grader eller noen få plussgrader, kommer det så mye vann fra pumpen at det innimellom renner.
Signatur

HSt
   #8
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Det pleier å holde en gang i uken, Men skrå platen under fylles godt opp.  

Og foran ute på gresset var pigghakken fra Jula suveren i fjor vinter, den skal på plass igjen.

Den går på full rulle nesten hele vinteren mulig modeller som har litt større effekt og får litt hvile ikke rimer like mye ? (Gammel Panasonic)
  (trådstarter)
   #9
 398     0
En ting er å passe på at det ikke blir is som presser på grunnmuren. En annen ting er å frakte isen til den andre siden av huset, fordi det blir for mye vann der totalt når våren kommer og det begynner å smelte. Så lettvint er det ikke.

Men heller ikke spesielt lettvint hvis alternativet er å lage ny drenering rundt huset.

Den går på full rulle nesten hele vinteren mulig modeller som har litt større effekt og får litt hvile ikke rimer like mye ? (Gammel Panasonic)

Dvs. skru av pumpen innimellom å fyre med noe annet?

Min varmpeumpe har visst for mye effekt, for den er av typen man bruker på industribygg. Bedre å ha kjøpt to stykker av normalutgaven også av hensyn til lyd, men det var ingen logisk plassering i huset på den neste.

Med 4 pumper på en gang som nevnt et annet sted, så ville alle kroker blitt oppvarmet, og man hadde sluppet å tenke på logikken. Og muligheten til å veksle med å skru av og på uten at huset ble for kaldt. Men på en måte frister ikke flere varmepumper etter denne erfaringen.

Det høres likevel ut som løsningen.
Signatur
HSt
   #10
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Mht til effekt så trekker min bare 850W eller noe slik så den har ikke effekt til å justere temperatur gjennom døgnet så huset forbruker i vinterhalvåret alt hva denne kan levere. Ellers kjører Panasonic fast avriming ca 1 gang i timen om det påvirker ting vet jeg ikke. Med nyere VP ville den ikke gått på full effekt hele døgnet, den justerer vel turtall e.l. nå så den går, men tar ut mindre effekt, deler av døgnet, gir det mindre ising ?

Jeg loggførte litt strømforbruk og prøvde meg med å senke temperatur i 1.etasje (borte/natt modus) når jeg overtok huset, men fant ut at det medførte mindre varme opp i 2.etg og at panelovnene der begynte å slå inn. Så det ser ut som det er lønnsomt hos meg å kjøre konstant temperatur i 1.etg, dermed får den aldri pause.