1,755    22    1  

Vann i kjeller etter drenering

 153     0
Har nylig drenert rundt huset. Byttet knotteplast, samt etterisolert. Drenerende masse er lagt.

Etter et hekkans regnvær for en uke og to siden opplevde jeg vann som rant inn mellom grunnmursvegg og gulv på innsiden. I tillegg er det brukt asfaltpapp mellom (se bilde). 

Drensrør er lagt under gulvnivå, og knotteplasten er også helt nede. Jeg har en teori: de gamle vinduene i kjelleren er gjennområtnet. Kan det renne vann inn derifra, for så å renne ned langs grunnmuren? 

Jeg kommer ikke til å kle igjen kjelleren før dette er fikset:-)Vann i kjeller etter drenering - D2EF43ED-B799-4A73-894A-C23B684672EE.jpeg - Fredagstaco

Takk for alle tips!

TSt
   #1
 13,730     0
Kan ikke forstå at det er så mye slagrein på kjellermur at vann fra vindu kan føre til dette. Er grunnmursplast innenfor eller utenfor isolasjon ute ? Hvilken type isolasjon er det ? Er det noe steder det kan komme overvann på innsiden av grunnmursplasten.
  (trådstarter)
   #2
 153     0
Kan nevnes at det regnet 100mm+ den dagen, og at vindretning slo inn mot grunnmur/vindu. Oh herlige vestland.

Oppbygning: Knotteplast for så XPS. Kantlist er montert.
TDJ
   #3
 1,626     Asker      0
Drensrør som ikke tar unna godt nok vil gi stående vann langs såle og vanninntrengning. Dersom utløp av drensrør er tilgjengelig burde man sjekke gjennomløp.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 153     0
Drensrør som ikke tar unna godt nok vil gi stående vann langs såle og vanninntrengning. Dersom utløp av drensrør er tilgjengelig burde man sjekke gjennomløp.

Det renner godt i kummen. Kan det tenkes at jeg burde hatt 2 drensrør?

En teori vi har tenkt er: nå som det faktisk er drenerende masse går det mye mer vann ned i røra. 

Kan forøvrig nevne at dette vannet i kjelleren har vært tilstede før ny drenering også. 
TDJ
   #5
 1,626     Asker      0
Dersom hele tverrsnittet av drensrøret som munner ut i kummen er fylt med rennende vann når dette skjer, så er det jo sannsynlig at rør-kapasitet er for lav i forhold til tilgang på vann, ja. Man kan jo i så fall "fuske" litt og om mulig lede noe av "stormfloa" litt i andre retninger Wink.

Har selv en litt lignende situasjon rundt heimen; har innvending drenering i kjeller. Under "maxi-regn" renner vann fra gata utenfor rett inn mot grunnmur og deretter ned (under gulvet) i kjeller. Er designet for å "tåle" dette, men det hender at jeg graver en liten grøft over innkjørselen og sender en (god) del av vannet videre nedover gata.. Synes ikke det er helt greit at pumpa i min kjeller skal ta unna brorparten av overflatevannet som egentlig er et kommunalt ansvar..Angel.
Signatur
HSt
   #6
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Er det tilbakeslag inn i drensrørene så vil jo alt stoppe opp og vann renner inn.
  (trådstarter)
   #7
 153     0
Update: det har regnet i hele natt og i hele dag. Men uten vind. Det renner ikke vann gjennom vinduene i dag, og det er heller ingen vann på gulvet.

Krysser fingrene for at det forsetter å regne masse i dag, så får jeg se om det fortsatt er tørt. Det renner ekstremt godt med vann i drenskummen.


TSt
   #8
 13,730     0
Når det renner mye i drenskummen så tror jeg årsaken desverre kommer av for mye vann i forhold til det som tas unna i slissene. Da blir det ikke noe innredning før ny drenering. Hvis vannet kommer konsentrert et sted i tillegg så renner det helt over her før det sprer seg utover i grøtfa og fyller mye opp i røret. Hørte om de som har buldre lyd inne, da er det vannet som fosser inn i drensrør ute. Er muren pusset ute og og hullkile etc ?
   #9
 549     Skien     1
Har du ikke fall ut fra husveggene?
Det skal helst ikke være drenerende masser helt ned til drenering... Overflatevann skal ledes bort fra grunnmur, ikke ned i drenering.
   #10
 948     0
"Har du ikke fall ut fra husveggene?

Det skal helst ikke være drenerende masser helt ned til drenering... Overflatevann skal ledes bort fra grunnmur, ikke ned i drenering."

akkurat dette er kloke ord:)


kanskje takrennene er koblet til disse drensrørene å