1,178    19    2  

Vann i utgravd hull for støperør

 17     0
Jeg har brukt Jordbor og gravd meg ned til 1 meter og ser at det kommer vann i hullet. Gjør dette noe eller er det bare og sette ned støperør og fylle med betong. Vannet blir vel borte da? 

   #1
 735     0
Det stiger til et gitt nivå, og holder seg der? Du kan eventuelt fylle pukk i bunn til dette nivået men jeg er ingen ekspert på dette feltet.
HSt
   #2
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Når vi hadde vann i forskaling var beskjed om at vi måtte fylle gjennom et rør i bunn og fortrenge vannet, ikke plaske betongen ned i vannet.

Er jo ikke så lett i er lite pilar rør
jaf
   #3
 6,176     tromsø     0
Ville støpt fundament over bakken på en plate og senket ned i hullet etterpå. Hvis det var vann. For eksempel 50x50cm og 20cm tykkt.
HSt
   #4
 35,438     Lillestrøm kommune     0
På Lillestrøm er det flere steder over 2m ned til bærende fast leire ...  Har en da jordboret seg ned er det ikke så lett.

Pumpe ut vannet hvis det går ?
   #6
 24,032     Akershus     0
Når vi hadde vann i forskaling var beskjed om at vi måtte fylle gjennom et rør i bunn og fortrenge vannet, ikke plaske betongen ned i vannet.

Er jo ikke så lett i er lite pilar rør


men er ikke her det tynne pillarrøret i seg selv et slikt materør?

Hva med å sette støperøret oppe på bakken og støpe en solid «kork i bunnen? Gitt at betong har egenvekt på ca 3, så bør klumpen stikke opp ca 1/3 fra bunnen i hullet når pilaren senkes, da flyter den ikke opp. Dette hvis tverrsnittet på pilaren er hele foten.
Signatur
   #7
 6,089     Akershus     0
Hele poenget med dette er å støpe uten at støpen blander seg med vann. HSt har helt rett i det han sier. Uten at jeg er ekspert på temaet er det slik de støper under vann. Måten det blir gjort på er slik som beskrevet over. Man mater betong kontinuerlig ned i forskalingen gjennom et rør, men med utgangen av røret den kommer ut av, under betongoverflaten som dannes umuddelbart. På den måten vil betongnivået øke, med minst mulig miks med vannet... Da betong er mye tyngre enn vann, vil dette, gitt denne måten å gjøre det på, være en bra tilnærming på problemet. Gav dette noen mening?

Poenget jeg forsøker å forklare her, er at det er lettere å fortrenge alt vannet i et tynt rør enn i et stort et. Så, si at man hadde et 200mm støperør, halvfullt med vann. Bruk eksempelvis et 75mm nedløpsrør, lag en form for traktanordning som man kan helle betong i. Poenget med å gjøre dette hardt og brutalt fra første stund er at dersom det kommer en massiv betongsøyle ned nedløpsrøret, blir alt vannet presset ut med en gang. Dersom du tar spader enkeltvis vil dette blande seg med vannet i røret på ned til bunnen.


.Thag

  (trådstarter)
   #8
 17     0
Takk for mange svar, vil det ikke være fare for at verandaen vil sige allikevel når bunnen er så bløt. Selv om jeg får ut vannet nå.
HSt
   #9
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Jo hvis det bare er bløt suppe der nede så har du et problem men er det som i Lillestrøm så er leira knall hard med torvmasser over. De må ned til leirelaget for torv laget synker sammen hele tiden.
   #10
 24,032     Akershus     0
OT.
Lere er så mangt ja, sto på toppen av 2,5 m grunnmur og holdt spettet så høyt jeg kunne før jeg slapp det ned på leirgrunnen i byggegropa. Det ble en liten hvit prikk i lera og spettet veltet. (Lere = Østfold for leire)
Signatur