#31
 820     0
Det er feil hvis du legger duk rett oppå drensrør hvis det er det du beskriver. Ellers skal en være litt forsiktig ved valg av duk, de tykke variantene kan faktisk bremse vanngjennomgang betydelig. Men ja rene singelmasser er bra. Jeg lar lagt rør i singel for så p fylke med løs leca når en kommer høyere opp. singel ligger stødig så er bedre rundt røret enn løs leca.


ABSOLUTT IKKE FEIL Å legge EGNET duk rett over drensrør. Det som er feil, er å legge uvasket 8/16 grus over drensrør da det vil være tett etter den første regnskyll.

De dyreste og beste? drensrør kommer ferdig med duk over. Duken er tynn, ikke type N2 veiduk og kraftigere er ikke egnet.

https://www.p-lindberg.no/gaard/jorde-og-beite/drenering/detaljer/dreneringslanger-med-tepperoer--pp700

Signatur

HSt
   #32
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Jeg mener det er feil fordi duken lettere går tett og en finner ingen leverandører som har dette som preakseptert løsning. På et forum er det farlig å legge ut et svar som kan misforstås.

Varianten du viser til over kan ikke sammenlignes med duk da den har mye større overflate/er mer porøs enn normal fiberduk. Så det riktige svaret er fortsatt at duken ikke skal legges rett nedpå drensrøret. Men kommentaren om at pukken skal være ren er fornuftig. Jeg har enkelte ganger vasket pukken ved å spyle den før bruk, det avhenger av hvor flink leverandøren er til å holde massene fra hverandre.
  (trådstarter)
   #33
 15     0
Hei igjen

Ståa i saken er som følger:
Jeg tok kontakt med dreneringsfirmaet om dette med at det ikke kommer vann ut av drensrørene og om tiltakene vi satt i gang med boring, etc. bla bla.
Han svarte kjapt med å si at de har koblet seg til de gamle rørene som ligger på fremsiden av huset, på den ene siden vil det si hele langsida av huset ca. 16m og den andre siden bare noen få meter. Han tilbød en inspeksjon til kr. 6500,-. Jeg svarte ham at det nok er lurt med en inspeksjon, men at jeg håpet på at vi kunne møtes i midten/komme til en enighet om dette med betaling siden vi ikke har hatt en fungerende drenering i over to år. Siden det har jeg ikke hørt noe, "purret" for noen dager siden, men har ikke hørt noe heller.
Tja, vet ikke helt hvordan jeg skal tolke dette, men er på saken...

Har forresten tatt en liten video av drenskummen. Det har nå regnet ganske kraftig i over 5 timer, men det kommer ikke så mye som en dråpe ut av rørene. Dere ser så vidt drensrørene helt nederst i kummen. Vannet som renner inn kommer fra takrenna. Nå vet jeg jo ikke når man kan forvente at vannet kommer til dreneringen og at det begynner å renne vann, men følelsen min sier at det bør skjer noe etter 5 timer med mye regn. Uansett ville jeg høre med dere...

   #34
 24,032     Akershus     0
Drenering er egentlig «lett
Tenkk deg en stor kasserolle. Oppi legger du 3 store muttere og setter en mindre kasserolle. Den indre er kjelleren din, den ytre er grensen for stedlige masser. i mellomrummer fyller du singel.

Fyll vann i ytre kasserolle. Dette tilsvarer at bakken heller mot huset, eller at vann i grunnen pipler inn gjennom veggen i ytre kasserolle. Vannet stiger rundt kjelleren. En slik kjeller er aldri hekt tett, Heydy, vorteplast, isopir, drensplater, den er ikke tett!

Resultatet er at vannet stiger under gulvet, senere opp etter sidene. Før eller siden finner vannet veien inn!

Nå borer vi et hull 5 mm over bunnen i ytre kasserolle, vannet renner ut og det blir stående 5 mm vann i grunnen, men godt under gulvet i kjelleren.

Dette er prinsippet. Langs veggene drenerende masse, avløp via drensrør i bunnen til lavereliggende punkt.

Når det ikke funksjonerer, kan det være at drensslangen ikke er stor nok (lite trolig) eller at det ikke er fritt avløp til lavere sted. Går f.eks. drensslangen til overbelastet kum med tilbakeslag? Det har vært nevnt feil slange uten slisser. Likevel burde vannet finne veien ut om det er tilstrekkelig åpen drensmasse. Det kan være at pådraget mot muren er høyt. For å motvirke det er det vanlig å legge med fall bort fra huset slik at vann fordrøyes i stedlige masser før det når dreneringen. En avskjærende grøft kan lede veldig store vannmengder utenom huset og videre til lavere terreng.

Det er viktig at massene er godt drenerende hele veien fra drensrør og helt opp og i tilstrekkelig bredde ut fra muren.

Når vann kommer inn, må det være noe ved disse forutsetningene som feler. Vann inn betyr at det står vann mot muren. Vann som burde rent ned i drensrøret og bort.

Signatur
HSt
   #36
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Der virker jo som drenering ikke tar opp vann,enten ligger drensrør med slissene ned så vannet renner ut i pukken i
et tørrere område rundt huset eller så er ikke vannnivå så høyt i grøften at det renner inn i drensledningen men bare renner i pukken. Mange steder er drensrøret kun der for den store flommen hver 3-5 eller 10 året.

   #38
 820     0
Det som er sikkert er at det har ingenting med fall å gjøre, jeg frykter de er tette eller ikke har slisser i det hele tatt.

Bildet av det ene drensrøret har vørt i grøften en stund før det blir lagt og ikke skyllt før det legges nedi.

Bor et 2mm hull i en bøtte, kast 8/16 grus over, se hvor lenge det kommer ut vann.
Gjør det samme med duk over og 5-10mm glippe som det blir når du håndvikler en duk over drensrør og samnenlign.

Jeg husker tidl. at diskusjonene gikk om slisser skulle opp eller ned, så kom heldigvis røret med slisser over, under, og  på sidene Smile

Har de kvittering på at rør m/slisser er lagt ned?

Vanninntrengning i hus -  - Rashus
Signatur
TSt
   #39
 13,730     0
I drenskummen der rør kommer ut må en jo kunne klare å finne ut av om rørene her slisser eller ikke. Bilde med mobilkamera med fotolys bør kunne se slissene rett inne i røret.
   #40
 530     Møre og Romsdal     0
Første eg tenkte når eg las tråden var også rør uten slisser. Det blir jo kjapt avdekka under ein rørinspeksjon skulle ein tru. Ring firmaet, evt. besøk dei og forklar situasjonen. Er dei eit seriøst firma så skulle dette vere kjapt å finne ei løysing på.
Signatur