5,207    12    6  

Hjelp, gårdsplassen gror igjen.

 85     Slependen     1
Trenger noen gode råd. Hvordan overvinner jeg ugresset? Jeg har pyret hvert år til den store gullmedaljen med bøttevis med diesel, men det er mye organisk materiale fra nedfall fra trær, og det blir verre hvert år.

Budsjettet og arbeidslysten er begrenset. Kjøre på subbus, grus eller pukk? Andre ideer?

Alle innspill mottas med glede.
Hjelp, gårdsplassen gror igjen. - IMG_20200507_175620.jpg - VillaDilla
Hjelp, gårdsplassen gror igjen. - IMG_20200507_175612.jpg - VillaDilla
Hjelp, gårdsplassen gror igjen. - IMG_20200507_175544.jpg - VillaDilla
Hjelp, gårdsplassen gror igjen. - IMG_20200507_175612.jpg - VillaDilla

Hjelp, gårdsplassen gror igjen. - IMG_20200507_175632.jpg - VillaDilla

   #1
 1,835     klippdalen     0
denne følger jeg. sliter med det samme. gårdplassen gror igjen av dette fordømrende ugraset.. om noe skulle overleve jordklodens undergang. så er det dette forbannede ugraset..
   #2
 1,769     Sandefjord     1
2 muligheter som både hensyntar miljøet og som virker, er salt eller eddik.
Strø på mye grovt salt. Mye. Gjentas årlig. Etterhvert vil det bli dårlige vekstforhold og mindre nytt ugress kommer.

Eller sprøyt med eddik. Gjenta ved behov.

Begge deler har fungert hos oss.
HSt
   #4
 35,438     Lillestrøm kommune     0
35% eddik 1:1 med vann ellers finnes det også eddikbasert ugressmiddel Men kanskje er det dårlig underlag så jord og singel blander segm? Er det singel er skyffel som river løs ugraset før det blir stort også effektivt.
  (trådstarter)
   #5
 85     Slependen     0
Takk for innspill. Det ligger som sagt en del jord (organisk) materiale) blandet i subbusen og grusen. Jeg planlegger i alle tilfeller å kjøre på ny subbus eller grus, eller begge deler. Må jeg skyfle av gammel masse? Må jeg ha duk? Hva slags masser bør jeg legge på, og hvor mye må jeg ha?
   #6
 10,486     Akershus     2
I subbus vokser ting dårlig. Den er også så tett at det skal ikke være mange cm før den hindrer at noe vokser opp underfra. Jeg er stadig borti noen som vil ha gårdsplassen "gravd opp", legge duk, og så 20 cm subbus for å hindre ugress. Det kommer garantert ikke ugress OPP gjennom 20 cm duk, så det har ikke noe for seg.

Skal ugresset vokse, så må det ha noe å vokse i. Det er nok ganske mye jord i subbusen din, og da vokser ting friskt. Det hjelper ikke å ta det den ene sesongen, det frør seg og starter på'n igjen den neste. Er det ganske tykt med subbus, så kan du nok fjerne øverste 2-5 cm for å bli kvitt det som er jordholdig og ha på nytt. Er det veldig tynt, så er nok mest varige løsning å fjerne ganske mye, kjøre til subbus, og så holde det ved like. Det vil alltid ramle ned ting som råtner og blir til jord, men med et grundig lag subbus i bunn, så er det mulig å fjerne.
Signatur
   #7
 3,535     0
Hvis du slåss med dette hvert eneste år kan det kanskje være kostnaden verd å legge beleggingsstein i betong. Det koster noen kroner, men ser langt penere ut enn enn ugrasmettet subbus, og er tilnærmet vedlikeholdsfritt.

Hvis du synes betongstein er "hardt" og vil ha et litt mykere inntrykk: Jeg har sett steinlagt oppkjørsler der det på hver side er avsluttet med en halvmeter gressarmerings-stein, der det i hullene er "dyrket" valmuer; det var utrolig fint. Eller med betongheller på 25*25 cm kvadrat, en og annen helle hoppet over (f.eks. mellom hjulsporene opp til garasjen) og gjenplantet med krypende planter som "tetter" kvadratet fullstendig. I Nederland var denne løsningen ganske vanlig; den burde fungere her i landet også.

En ulempe med beleggingsstein er at hvis været er i sitt verste hjørne kan du oppleve at det legger seg et syltynt og nesten usynlig lag stålis på steinen, så den blir såpeglatt. Hvis du ikke har lagt varmekabler/rør under steinen, kan du bli nødt til å ta i bruk salt. Men det finnes beleggingsstein med ganske ru overflate; du kan eventuelt bruke stein med den groveste overflaten som en "gangvei" fra inngangsdøra til garasjen og ut til fortauet, mens resten er av en mindre grov type.

Eller du kan spandere på deg varmekabler/rør når du legger steinen. Det gjør prosjektet vesentlig dyrere enn noen liter diesel Smile, både i investering og drift. Hvis du finner på noe slikt, vil jeg foreslå vannbåren varme fra en varmepumpe, for å holde energikostnadene nede. Antagelig er kostnadene uansett hinsides hva du er villig til å akseptere.

HSt
   #8
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Jeg bruker leca safe strømiddel om nødvendig, men ellers er belegningsstein helt overlegent alt annet vinterstid hvis en bare gidder å måke, måke før en kjører bil. , jeg har eneste innkjørsel i gata uten stål is. i vinter var det mye regn som frøs, en gang skrelte jeg av is med isskyffel, siden smelte vann renner ned i fugene slipper isen og med lav vinkel så skader ikke isskyffel overflaten.. Dette i mildvær periode.

Flere tror at det er varme under belegningstein....

HSt
   #10
 35,438     Lillestrøm kommune     1
Det burde ikke være nødvendig på belegningsstein, betongen absorberer jo deler av dette stoffet og holder dere med dette hele sommeren