22,822    20    3  

emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken

 15     0
Hei,

da har pizzaovn projektet utvidet seg gjennom vinteren til pizzaovn med utekjøkken og paviljong  :P

Jeg er nesten ferdig med paviljongen. Denne uken har vi arbeidet med grunnarbeidet til utekjøkkenet og jeg ble ferdig i dag med pukken  :)

Nå skal jeg støpe såle til pizzaovn/utekjøkken. Jeg tenkte å støpe en 20 cm tykk såle. Er det nok med 20 cm rundt og 10 cm i midten (med isopor under) eller skulle hele sålen være 20 cm?

Hvilken type armeringsnett er det besst å bruke?
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130524_173159.jpg - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130524_173216.jpg - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130527_193456.jpg - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130603_195924.jpg - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130604_151245.jpg - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130605_191152.jpg - emaberga81

   #1
 34     Norge     0
Hvilken type ovn er det du tenker å sette opp (dome eller tunnel?) Murer du selv med ildfast tegl eller setter du opp en modulovn?

Vi er akkurat ferdige med vår (mangler bare siste fuge...). Har tatt vanvittig med bilder undeveis så dersom du lurer på noe så send en pm. La akkurat ut en oppsummering her: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php/topic,20319.msg258344.html#msg258344

Hele sålen bør være 20cm. Men husk å ha isolering mellom betongen og gulvet av pizzaovnen, ellers kommer du til å få et voldsomt varmetap her. Hvordan du går frem kommer litt an på hvilken ovn du skal sette opp så kan heller si noe om det etterpå.
  (trådstarter)
   #2
 15     0
Jeg skal bygge valoriani fvr120 modulovn. Det ser ut som det er den samme du har bygget  Smile vi har kjøpt isolasjonspakke hos de vi kjøpte ovnen av, med både over og under isolasjon.

Da bør hele sålen være 20 cm tykk. Hvor tykk bør platen under selve ovnen være? Holder det med 10 cm armert betong + 10 cm isolasjon?
Har du noen tips for armering av både sålen og platen?

Tusen takk for hjelpen!
   #3
 34     Norge     1
Ja, det er samme ovn. Jeg kjøpte ikke den isolasjonspakken men tror den er nokså tilsvarende det jeg har. Her er et par bilder som kanskje kan være til hjelp.

Vi mistet et stillas over byggesettet så domen knakk, det gikk helt fint å reparere. Det ligger greit av seg selv men jeg har fylt fugene med flytende fiberpakning. Har brukt det samme mellom piperør og utløp fra ovnen.

Det var ganske stor tykkelsesforskjell på elementene til gulvet. Jeg pusset mine ned men et annet like godt alternativ er å bare legge de tykkeste ytterst. og gradvis tynnere innover. Poenget er å unngå kanter som stekespaden kan stopp i når du skyver pizza og bakevarer inn i ovnen.

Når du skal legge på domen så ikke begynn med å legge den helt inntil gulvet, da får du en stor glipe på motsatt side. Tenker det er en halv til en cm glipe mellom tak og gulv rundt hele.
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn11.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn12.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn10.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn9.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn1.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn3.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn8.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn5.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn2.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn6.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn7.jpg - Dieter01
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - Ovn4.jpg - Dieter01
   #4
 651     0
- Så kult med paviljong og pizza ovn, blir sjalu her jeg sitter! - Men er pizza-ovn den nye grillen for viderekommende,  eller er dere kokker/ veeldig glad i pizza? Skal uten tvil følge med, jeg å vil ha!  Smile (Har aldri tenkt på det engang, dumme meg!)
  (trådstarter)
   #5
 15     0
Hei.

Tusen takk for bilder - det var til god nytte :-)

Hvilke type armeringsnett brukte du i sålen og i platen under ovnen?

Støpte du 10 cm plate eller mer? (selve sålen skal jeg støpe 20 cm, men lurer på om platen rett under ovenen holder med 10 cm).
   #6
 34     Norge     0
Sålen fikk jeg støpt av et forskalingsfirma da det var en forholdsvis stor jobb og jeg hadde annet støpearbeid som også skulle gjøres samtidig. Det gikk med 18m3 betong... De brukte ganske grovt armeringsnett og forsterket området under ovnen med halv-toms armeringsjern pga litt spesiell geometri. Da hadde jeg i forkant gravd meg ned 70cm, her jeg bor er det bare sand på det "dypet". La på pukk over. Men jeg leide meg gravemaskin, traktor og dumperhenger i to uker for å få gjort dette. Det er selvfølgelig fult mulig å få til noe supert uten å rive ned hele tomten!

Når det gjelder platen under ovnen leste jeg mye på diverse amerikanske forum, spesielt fornobravo.com og pizzamaking.com. Anbefalingen derfra er 15 cm. Men dette er en nokså generell anbefaling som går ut fra standard mål på ovnen. Vår er i utgangspunktet blant de større. Jeg hadde ikke gått ned ifht dette dersom det var meg. Da jeg støpte platen min gikk det med en liten dag og en kvart palle med sement (og temmelig mange liter svette da mørtelen måtte bæres et stykke, hehe). Min plate er 25-30cm tykk, mest fordi det var praktisk å rette av sementen i forhold til høyde på teglen. Jeg armerte med standard armeringsnett som du får kjøpt på de fleste byggevarehus, tenker den er 8mm. I tillegg hadde jeg en del 10 eller 12mm jern liggende som jeg boret inn i endeveggene. Har derfor to skikt armering og knyttet dette sammen med korte vertikale stusser. Det eneste som er sikkert er at det er alt for mye men jeg er ikke kvalifisert til å gjøre beregninger på det så da valgte jeg å være på den sikre siden.
  (trådstarter)
   #7
 15     0
I går armerte og støpte vi sålen (4.5 timer og 75 sekker tørrbetong b30)  :)
Neste uke starter jeg å sette opp vegger. Jeg hadde tenkt å bruke leca blokker 25x25x50 men siden sålen er 170x170 er det enklere å bruke 20x25x50. Da slipper jeg å kappe så mye.

Hva anbefaler dere?
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130615_143310.jpg - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130615_191214.jpg - emaberga81

   #8
 34     Norge     0
Kjøp et godt diamantblad... Jeg brukte 10 kappskiver for stein på å forme to forskalingsblokker rundt en fjellknaus før jeg prøvde riktig verktøy for jobben! Smile
  (trådstarter)
   #9
 15     0
Etter noen dager (uker?) med regn, kunne jeg denne uken begynne å jobbe igjen. Jeg har bygget veggene og jeg har gjort det klar til støping av platen.

I morgen jeg skal støpe....håper alt går bra!
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - 20130620_212435.jpg - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - IMG_1794.JPG - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - IMG_1795.JPG - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - IMG_1797.JPG - emaberga81
emaberga81: Pizzaovn/utekjøkken - IMG_1799.JPG - emaberga81