15,452    12    1  

Fundament til pizzaovn

 15     0
Jeg skal bygge pizzaovn til våren. Underlaget er i dag plen og ovnen kommer til og bli veldig tung (sikkert mer enn 800 kg totalt) Jeg må derfor passe på at basen ovnen plasseres oppå tåler vekten og er godt isolert.
Er det noen som har gode råd for hvor langt ned jeg bør grave, hvilke isolasjon jeg bør bruke osv. for å unngå problemer med tele? Jeg bor på østlandet med kalde vintere, er italiener og har ikke så god greie på hvordan fundament bør isoleres her i Norge.

   #1
 5,188     Østlandet     0
Liker du ikke grandis fra mikrobølgeovnen?  ;D

Er ikke ekspert på dette her, men hvis du graver ned en halv meter og fyller med pukk så burde det gå bra. 5-10 cm blå isopor over pukken.

Signatur
   #3
 5,568     0

Utendørs pizzaovn som fyres med ved eller kull? Utrolig kult!  :D


+1!

Håper vi ser prosessen beskrevet under "medlemmenes prosjekter"! Jeg vil i alle fall la meg inspirere. Hvor kult er det ikke å bake ut 50-60 små deiger, sette frem masse ulikt fyll og invitere på pizzafest der alle lager sine egne pizzaer - i steinovn? ;D
   #4
 4,110     Akershus (Follo)     0

Er ikke ekspert på dette her, men hvis du graver ned en halv meter og fyller med pukk så burde det gå bra. 5-10 cm blå isopor over pukken.

La isolasjonen gå ca. 1m ut forbi kantene så ikke frosten stikker inn fra sidene.
Spander XPS her. Den tåler å stå i vann, noe det har vært mye av i det siste.
Når du graver ut og fyller med pukk så lag drenering vekk fra hullet så det ikke blir stående vann i pukken.
Med isolasjon over er det neppe kritisk, men likevel uønsket.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 15     0


Er ikke ekspert på dette her, men hvis du graver ned en halv meter og fyller med pukk så burde det gå bra. 5-10 cm blå isopor over pukken.

La isolasjonen gå ca. 1m ut forbi kantene så ikke frosten stikker inn fra sidene.
Spander XPS her. Den tåler å stå i vann, noe det har vært mye av i det siste.
Når du graver ut og fyller med pukk så lag drenering vekk fra hullet så det ikke blir stående vann i pukken.
Med isolasjon over er det neppe kritisk, men likevel uønsket.


Hei!
Tusen takk for svar. Det høres greit ut. Jeg trenger altså ikke å legge isolasjon også i bunn, under pukken?
Trenger jeg ikke pukk under XPS da, det kan ligge rett på jordunderlag?

  (trådstarter)
   #6
 15     1


Utendørs pizzaovn som fyres med ved eller kull? Utrolig kult!  :D


+1!

Håper vi ser prosessen beskrevet under "medlemmenes prosjekter"! Jeg vil i alle fall la meg inspirere. Hvor kult er det ikke å bake ut 50-60 små deiger, sette frem masse ulikt fyll og invitere på pizzafest der alle lager sine egne pizzaer - i steinovn? ;D


Jeg skal passe på å ta bilder underveis og legge inn her ;)  Vi starter nok ut i april/mai en gang, men planleggingen er godt i gang.
Det blir iallefall pizzafest i sommer  ;D

   #7
 538     Øst-Finnmark     0
Har syslet med tanken selv og lest på nett om disse. http://www.traditionaloven.com/pictures/oven/italianfornowoodfiredoven.jpg


Man bør bruke ildfast stein til å mure selve ovnsrommet/ brennkammeret. I tillegg bør det isoleres rundt dette. I tillegg blir det jo fint med tegl utvendig. Kan også brukes til brødbaking et par timer etter fyring.  Pizza blir ferdig på et par min. Ovnen holder fort 4-500 grader.

  (trådstarter)
   #9
 15     0
Hei,

da har pizzaovn projektet utvidet seg gjennom vinteren til pizzaovn med utekjøkken og paviljong  :P

Jeg er nesten ferdig med paviljongen. Denne uken har vi arbeidet med grunnarbeidet til utekjøkkenet og jeg ble ferdig i dag med pukken  :)

Nå skal jeg støpe såle til pizzaovn/utekjøkken. Jeg tenkte å støpe en 20 cm tykk såle. Er det nok med 20 cm rundt og 10 cm i midten (med isopor under) eller skulle hele sålen være 20 cm?

Hvilken type armeringsnett er det besst å bruke?
Fundament til pizzaovn - 20130524_173159.jpg - emaberga81
Fundament til pizzaovn - 20130524_173216.jpg - emaberga81
Fundament til pizzaovn - 20130527_193456.jpg - emaberga81
Fundament til pizzaovn - 20130603_195924.jpg - emaberga81
Fundament til pizzaovn - 20130604_151245.jpg - emaberga81
Fundament til pizzaovn - 20130605_191152.jpg - emaberga81
   #10
 3,412     Akershus     0

Nå skal jeg støpe såle til pizzaovn/utekjøkken. Jeg tenkte å støpe en 20 cm tykk såle. Er det nok med 20 cm rundt og 10 cm i midten (med isopor under) eller skulle hele sålen være 20 cm?

Hvilken type armeringsnett er det besst å bruke?


Mange ville tenkt 10 cm over det hele.  20 er bedre :-)  20 rundt og 10 i midten høres ut som et bra "kompromiss" :-)  Hvis det er noen steder du forventer mye belastning, kunne man gått opp i tykkelse der også.

Et mye brukt armeringsnett er K189, som har middels grove tråder (6 mm) og store ruter (150x150 mm).  Det kan være klumpete å få slike med seg, siden de er 2x5 meter store.  K131S er mindre; 1.20x2.40, har samme rutestørrelse og nesten samme tråddiameter (5 mm).  (Selv ville jeg gått for P091S som er liten og dermed lett å frakte og har mindre rutestørrelse og tynnere tråder; det synes jeg passer bedre til en slik konstruksjon hvor det ikke er de helt store belastningene). 
Signatur