Landmann firkantet kullgrill er fantastisk. To adskilte soner om man vil ha forskjellige temperaturer, plass til masse mat, solid konstruksjon men jeg ville hatt gummihjul om jeg kunne velge da tomta er stor og det er flere steder det er koselig å grille.
En av ulempene ved grillkull er når det ikke er mer tennveske igjen og man ser en flaske rødsprit er tilgjengelig. Når man da stikker den puslete fyrstikka inn i den nylig dynkede kullhaugen og forventer att rødsprit og tennveske gir samme resultat når fyrstikken kommer fører til en temmeli grei overraskelse.
Vi har en Futur Trio http://www.futur.no/shop.asp?p=3246930 også. Den har tre brennere, kokeplate, temperaturmåler og sidebord. Er nå på sin 4 sesong og er like fin ennå. Står ute med trekk over hele vinteren. *thumbs up herfra*
Sjarmen er at den gjerne blir glovarm et sted slik at kjøttet svir, mens 2 cm bortenfor er den ikke varm i det heletatt. Resultatet er at man må gjete kjøttet rundt på rista som en villmann istedet for å slappe av med en kald øl i sola.
Dette er nok veldig smak og behag. Personlig vil jeg si at maten smaker best på kullgrill, men det er mye lettere og "renere" med gassgrill. Etter å ha blitt hjernevasket av gamlingen i alle år om at det bare er weber som gjelder, har jeg naturligvis også bare hatt weber griller. har nå bare en gassgrill, e210 tror jeg den heter. Dette er en forholdsvis billig grill, med to brennere. Grillen blir varm på et par minutter, og gassen (11 kg) holdt litt over 2 sesonger, med MYE grilling. Selvfølgelig er det et stort minus som mange påpeker at bryterne er plassert på det ene sidebordet, men jeg får stort sett plassert det jeg skal grille på den andre siden.
Som så mye annet, er dette smak og behag... Vi har valgt å ha både og.. Vi har en Weber Q200 for kjapp grilling, mens vi har en 57 cm Weber kulegrill for kull for dager med bedre tid, eller vi ønsker mer "autentisk røyk/grillsmak" Vi er strålende fornøyd med begge.
Har hatt denne grillen i snart 4 år og er STORFORNØYD
Står ute hele året.
En av ulempene ved grillkull er når det ikke er mer tennveske igjen og man ser en flaske rødsprit er tilgjengelig. Når man da stikker den puslete fyrstikka inn i den nylig dynkede kullhaugen og forventer att rødsprit og tennveske gir samme resultat når fyrstikken kommer fører til en temmeli grei overraskelse.
Ellers er det bare en ting å si: Kull er gull!
Jæla bra !!! ;D ;D
Galácticos!
Var å et loppis for ti år siden der de hadde en grill laget for å ta en gris eller kalv. Dessverre var herligheten solgt.
Etter å ha blitt hjernevasket av gamlingen i alle år om at det bare er weber som gjelder, har jeg naturligvis også bare hatt weber griller. har nå bare en gassgrill, e210 tror jeg den heter. Dette er en forholdsvis billig grill, med to brennere. Grillen blir varm på et par minutter, og gassen (11 kg) holdt litt over 2 sesonger, med MYE grilling. Selvfølgelig er det et stort minus som mange påpeker at bryterne er plassert på det ene sidebordet, men jeg får stort sett plassert det jeg skal grille på den andre siden.
Eirik
Weber Q200: http://www.webergrill.no/Weber%C2%AE-Q%E2%84%A2-200-m/stativ-839.aspx
Weber One-Touch Premium 57 http://www.webergrill.no/One-Touch%C2%AE--Premium-57-788.aspx