#11
 5,568     0

Fatter har laga et par sånne. Definitivt mest bang for the buck. Kappa på langs, og sveisa noen rustfrie rørbiter til understell. Vet ikke hva han skar med, men han er av 'man tager hva man haver'-type så antar vinkelsliper..
Kapp slik at uttak for kolbe kommer i bunn. Legg så en solid rist for kullet i bunn, slik at kullet kommer noen cm over bunn. Da får du gjennomtrekk fra hullet og god fyr!  ;)


Trenger ikke sveise for understell heller, det fungerer vel også å bygge en enkel innretning i tre?

Viktig med rist for kullet, lufting (og drenering av vann etc) i bunn og god stekerist.

   #12
 797     Nes, Akershus     0
Litt forsiktig med en treramme, kanskje? Svei av meg et godt flak med hud i høst da jeg kom borti enden av en grill som hadde brent en stund. De blir ganske så varme etterhvert!
Signatur
   #13
 5,568     0
Fattern har treramme, har aldri vært noe problem. Men kanskje han har vært smart og laget mellomstykker av et eller annet som ikke er så varmeførende...
   #14
 5,188     Østlandet     0
Rustfritt bør gå greit, men jeg hørte om noen som brukte en galvanisert tønne og hele selskapet fikk magasjau og ble sengeliggende etterpå.

http://snl.no/sinkfeber
Signatur
   #15
 24,032     Akershus     0
Tror nok det heller var steika enn forsinkinga.

Må da være tusenvis av griller laget av gamle forsinkede parafinfat.

Skal den artikkelen, skrevet av navngitte fagfolk på SNL, forstås slik at en ikke blir syk ved arbeide på dyppforsinket gods?  ;D
Signatur
   #16
 5,188     Østlandet     0
Det er varmen som produserer giftgass når sink blir oppvarmet.
Dette er noe de fleste sveisere har erfart.
Signatur
   #17
 24,032     Akershus     0
Jotakk, har sniffet det der ja. Det jeg mente var at her kommer trolig gassen over mye lengre tid og ute i friluft,  belegget er meget tynt og brenner av ganske fort.

Tror fortsatt det var maten og ikke sinken som var utslagsgivende.
Signatur

   #18
 105     Vest_Agder     0
Det burde vel i så fall være mulig å brenne vekk dette ved å fyre opp grillen 2-3 ganger uten mat på før man begynner med steika...eller...?
   #19
 725     Lier     0
Vinkelsliper med skive for rustfritt.
Signatur