339
15
1
Er vifta på steikeovnen til noen annen nytte etter steiking enn å hindre barn i å brenne fingrene?
1,429
Enebolig
0
Jeg spør fordi jeg har en dobbelt steikeovn fra IKEA der vifta gjerne går 10-15 minutter etter at ovnen er slått av, og det irriterer meg en del, siden vi spiser rundt to meter fra den og den bråker gaske mye. Så mye at jeg har vurdert å kappe kabelen til vifta, føre en slynge med varmesikker kabel ut på baksiden av ovnen og så la en Z-Wave-bryter for innebygging slå av vifta når jeg selv vil det, ikke når ovnen syns det er passe. Eller kan det bli farlig varmt for skapet rundt ovnen da? Bryteren kan settes til alltid å være på når den får strøm igjen (altså når ovnen slås på neste gang etter å ha vært av), dermed vil vifta i ovnen gå på helt av seg selv til neste gangs bruk. Det får være måte på å ta hensyn til ungene, vår yngste datter er nå 22 år, så hun får passe fingrene selv!
Når en slår av ovnen, vil det ikke tilføres mer varme. Varme inne i stekerommet lekker ut gjennom skallet. Ved at vifta går, vil det være jevnt fordelt varme i stekerommet og hele overflaten avgir varme.
Om en nå slår av vifta. Det tilføres ikke mer varme, men det kan ta litt lenger tid før temperaturen synker.
Jeg er ikke overbevist om eektronikksteketeorien.