2,351
10
1
Hvitevarer - Kjøkken
12
0
Jeg skal ha nytt kjøkken, og nye hvitevarer (alle hvitevarer integrert)
Har undersøkt litt, men synes det er vanskelig å få oversikten.
For meg er det viktig å ha gode produkter, som gjør jobben,lager lite støy og ser bra ut. Og så har jo prisen litt å si. Tenkte jeg skulle få i havn et godt tilbud på pakkeløsning.
Foreløpig plan:
Platetopp:
Witt induksjonstopp (WIF597FSKS)
- Fire kvadratiske kokesoner med dobbel booster, bro-funksjon og berøringskontroll.
- Den ser fin ut, og har ingen synlig logo/merke, dvs kan kombineres med andre merker.
- Ukjent merke for meg, men skal i følge butikken jeg var i, være Witt som produserer platetoppene for Miele.
Stekeovn:
Siemens (HB73G4540S eller HB73G4541S)
- Stekeovn i rustfritt stål med stort ovnsrom (63L) og pyrolyse.
- Uttrekksskinner til platene
- Ble anbefalt meg både på Expert og Elkjøp
- Ska steke jevnt og fint
- Alternativt en boch ovn som er veldig lik, men dn har ikke porolyse funksjonen, mangler uttrekkbare skinner(kan ev ettermonteres)
- Siemensovnen har bedre element slik at den kommer fortere opp til riktig temperatur.
Vifte:
- slim-modell 60cm
- god avsug
- mest mulig nøytral
Kjøleskap:
Electrolux kompiskap
- med selvavising av frysedelen
Oppvaskmaskin:
Siemens (SN65M042EU) med Zeolite tørketeknologi
- Siemens maskinen tørker plastproduktene godt, men kun plass til stett-glass på den ene siden oppe.
- noe usikker på om jeg liker innredningen i oppvaskmaskinen.
Noen som har noen bemerkninger til noen av disse produktene, ev. om det er noen andre produkter jeg bør ta en titt på?
Har undersøkt litt, men synes det er vanskelig å få oversikten.
For meg er det viktig å ha gode produkter, som gjør jobben,lager lite støy og ser bra ut. Og så har jo prisen litt å si. Tenkte jeg skulle få i havn et godt tilbud på pakkeløsning.
Foreløpig plan:
Platetopp:
Witt induksjonstopp (WIF597FSKS)
- Fire kvadratiske kokesoner med dobbel booster, bro-funksjon og berøringskontroll.
- Den ser fin ut, og har ingen synlig logo/merke, dvs kan kombineres med andre merker.
- Ukjent merke for meg, men skal i følge butikken jeg var i, være Witt som produserer platetoppene for Miele.
Stekeovn:
Siemens (HB73G4540S eller HB73G4541S)
- Stekeovn i rustfritt stål med stort ovnsrom (63L) og pyrolyse.
- Uttrekksskinner til platene
- Ble anbefalt meg både på Expert og Elkjøp
- Ska steke jevnt og fint
- Alternativt en boch ovn som er veldig lik, men dn har ikke porolyse funksjonen, mangler uttrekkbare skinner(kan ev ettermonteres)
- Siemensovnen har bedre element slik at den kommer fortere opp til riktig temperatur.
Vifte:
- slim-modell 60cm
- god avsug
- mest mulig nøytral
Kjøleskap:
Electrolux kompiskap
- med selvavising av frysedelen
Oppvaskmaskin:
Siemens (SN65M042EU) med Zeolite tørketeknologi
- Siemens maskinen tørker plastproduktene godt, men kun plass til stett-glass på den ene siden oppe.
- noe usikker på om jeg liker innredningen i oppvaskmaskinen.
Noen som har noen bemerkninger til noen av disse produktene, ev. om det er noen andre produkter jeg bør ta en titt på?
Vi har også Siemens ovn med pyrolyse. Husker ikke nr.
Vi har kjøpt dampovn fra Siemens, en liten, for innbygging i overskap, like stor som mikrobølgeovn. Den gleder vi oss til å prøve ut.
Kjøleskap og oppvask har vi ikke integrert. Vet mange har trøbbel med integrerte kjøleskap, mye pga hengsler som ikke tåler vekten av ekstra dør.
Vi må ha stor oppvaskmaskin så jeg er skeptisk til integrerte. Vi har en fra Bosch som vi er veldig fornøyd med. Men sjekk ut de nye XL-modellene som har lavere sokkel og derfor mer plass inni. Anbefaler egen bestikkskuff øverst, jeg liker vår veldig godt.
Witt vet jeg ingenting om dessverre.
Anbefaler derfor stillegående vifte som også har god kapasitet.....
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Stille kjøkkenventilator får du med ekstern montering av motoren.
Witt er bra de, fås med temperaturholdefunksjon også om du ønsker det. Noen er helt flate beregnet for planliming mens andre er fasettslipte beregnet for nedfelling. Vi hadde bestemt oss for Witt helt til vi tilfedligvis ramlet over en Siemens på tilbud.
Har time for å få tegna kjøkken (1.utkast) til onsdag.
Er veldig opptatt av at dette skal bli et praktisk kjøkken, og ønsker derfor å overlate minst mulig til tilfeldighetene.
Think about dishwasher XXL - 86cm high. Maybe SX878D04PE
This gives 6cm extra hight - and THIS MAKES DIFFERENCE!!!
It depends where from You buy the cabinets - but most of "civilized" producers makes doors 78cm high
I hope it's useful
-oppvaskmaskin ved siden av vask, da kan man enkelt skylle av og sette i maskinen, de fleste høyrehendte foretrekker å ha maskinen til høyre for vasken (hvis du kan velge)
-kjøleskapet bør stå i nærheten av benk slik at man slipper å vandre for å sette fra seg det man skal ha inn eller ut av kjøleskapet.
-mange liker å ha platetoppen vendt mot stue ved åpen løsning, tenk over hvilken ventilator du skal ha før du velger en slik løsning.
-en annen ting ved åpen løsning er at kjøkkenbenken står til utstilling, hvis du foreksempel avslutter benken med ett høyskap eller kjøleskap vil du kunne skjule benken noe fra stuen, det kan være kjekt hvis du ikke bestandig har en ryddig benk. Noen velger å ha vasken litt skjult av samme grunn.
-i dag er skuffer mye brukt fremfor skap, men ha skap opp til tak der du kan. Det blir aldri for mye skap og skuffer. Vi valgte å ha ett tomt hjørne og heller ha skuffer på begge sidene, vi mener bestemt at ingen hjørneløsninger gir mer plass likevel. alle hjørneløsningene utnytter ikke godt nok, med unntak av vanlige hyller der man ikke vet hva som er innerst i skapet.
-frysere i intigrerte hvitevarer, både i kombiskapene og rene fryseskap er svært små, mange velger derfor å ha frys ett annet sted enn på kjøkkenet og heller ha kun kjøleskap. Vi har ett rom like ved der vi plasserer ett ekstra stor fryseskap på 351L, de intigrerte var knappe 200L.
-Når du begynner å finne en løsning forsøk å gjenta de horisontale linjene, forsøk å unngå for mange forskjellige størrelser på dørene og skuffefrontene.
-Noen kjøkkenleverandører har XL skuffer, altså dype skuffer. Med på kjøpet får du dyp benkeplate, det er forresten ingen som sier at benkeplaten må være 60cm selv om skapene er det, lekte gjerne ut hvis du vil ha dypere benkeplate. Noen har lav sokkel slik at benkespakene blir høyere.
Stekeovn:
Electrolux med varmluft, pizza, gratinering, steketermometer og pyrolyse. Den har stort ovnsvolum, god styring av varmluft og en sikkerhetsdør med "softclose" som er enkel og demontere for rengjøring uten bruk av verktøy.
http://www.electrolux.no/Produkter/Matlaging/Ovner/Pyrolyseovner/EOC5441AOX/
Platetopp:
Electrolux 80 cm hvor alle soner har boost og tar alle størrelser av kjeler.
http://www.electrolux.no/Produkter/Matlaging/Koketopper/Induksjonstopper/EHL8540FOK/
Ventilator:
Franke F600 80cm
Lite utvalg i 80cm bredde, og enda mindre sålenge vi ville ha sort og integrert.
http://www.tretti.no/hvitevarer/kjokkenvifter/innbyggingsventilatorer/franke-f-600-sv80?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=innbyggingsventilatorer&utm_term=f-600-sv80
Kjøl/frys:
Electrolux kombiskap med sirkulasjonsvifte, grønnsaksskuff og egen sone for kjøtt og fisk. Vi valgte bort integrert pga tidligere erfaringer med mindre innvendig volum og kranglete dører.
http://www.electrolux.no/Produkter/Matoppbevaring/Kombiskap/Frittst%C3%A5ende/EN3888MOW/
Oppvask:
Asko pga god innredning og tidligere erfaringer.
http://www.asko.org/kjokken/oppvaskmaskin/
Beste tekniske alternativ er separat (stor) fryseboks.........holder på temperaturen bedre og er bedre isolert.....
Fryseskap "mister" temperaturen hver gang døra åpnes og reduserer holdbarhet, ofte er det for"varmt" i fryseskap.....
Praktisk sett så krever selvsagt fryseboks at man har system, og en for liten boks gjør at det blir uoversiktlig......
Vi har to frysebokser, en liten til bær,litt brød mm og stor til kjøtt, fisk og nedfrosset middagsmat.....
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til