Et spørsmål jeg har stilt meg er om den faktisk er litt for stor? Til f.eks å elte en liten pizzadeig, vispe noen egg el.l?
Delte meninger om Pro vs Artisan. Noen mener at Pro er for grov og kommenterer at den bl.a. ikke kan tiltes for tiletting av ingredienser. Andre elsker sine og kommenterer at Artisan ikke tåler aktiv bruk. Anbefaler det et google søk på Kitchenaid pro vs artisan, eventuelt utvidet til youtube. Tror nok ikke det er så mange førstehåndserfaringer her på berget, men en god del å finne på engelsk.
Det hele koker vel litt ned til bruken (hvis du ser bort i fra pris). Hvis det kun er brød og tyngre gjærdeiger er nok Pro det klare valget, men til pisking, visping etc. kan den muligens bli i groveste laget (ut fra det lille jeg har lest/sett).
Hadde jeg valgt etter fornuft hadde det blitt største Kenwood Major (gjerne med induksjonsplate til sauser). Vurderte KA Pro, men samboer synes det ble for stor å holde på med og ønsket en mindre. kMix ble valgt da denne tilsvarte KA Artisan, men hadde fått bedre tilbakemeldinger på kraft og praktiske egenskaper (særlig i nevnte SIFO-rapport), samt at den var betraktelig rimeligere.
Et spørsmål jeg har stilt meg er om den faktisk er litt for stor? Til f.eks å elte en liten pizzadeig, vispe noen egg el.l?
Ut i fra at det ser ut til at pro - modellen har en spak på siden som drar opp bollen til vispen(samme opplegg som hobart) så vil jeg si at du kan piske eggehvitter og et lite beger med fløte i den. Problemet med kenwooden er ikke at bollen blir for stor, men det er en opphøying i bollen, og derfor en "ring" nede i bollen der feks fløten legger seg, noe som gjør at man ikke får stor nok kontakt mellom fløte og visper, før man har pisket litt. Det problemet tror jeg man ikke får på KA pro modellen, der kontaktflaten mellom visp og bolle blir større, og nærmere. Klønete forklart , men du kan jo alltids ringe å spørre om de har noen min.mål. på hva maskinen kan yte!
Delte meninger om Pro vs Artisan. Noen mener at Pro er for grov og kommenterer at den bl.a. ikke kan tiltes for tiletting av ingredienser. Andre elsker sine og kommenterer at Artisan ikke tåler aktiv bruk. Anbefaler det et google søk på Kitchenaid pro vs artisan, eventuelt utvidet til youtube. Tror nok ikke det er så mange førstehåndserfaringer her på berget, men en god del å finne på engelsk.
Det hele koker vel litt ned til bruken (hvis du ser bort i fra pris). Hvis det kun er brød og tyngre gjærdeiger er nok Pro det klare valget, men til pisking, visping etc. kan den muligens bli i groveste laget (ut fra det lille jeg har lest/sett).
Hadde jeg valgt etter fornuft hadde det blitt største Kenwood Major (gjerne med induksjonsplate til sauser). Vurderte KA Pro, men samboer synes det ble for stor å holde på med og ønsket en mindre. kMix ble valgt da denne tilsvarte KA Artisan, men hadde fått bedre tilbakemeldinger på kraft og praktiske egenskaper (særlig i nevnte SIFO-rapport), samt at den var betraktelig rimeligere.
Ut i fra at det ser ut til at pro - modellen har en spak på siden som drar opp bollen til vispen(samme opplegg som hobart)
så vil jeg si at du kan piske eggehvitter og et lite beger med fløte i den. Problemet med kenwooden er ikke at bollen blir for stor, men det er en opphøying i bollen, og derfor en "ring" nede i bollen der feks fløten legger seg, noe som gjør at man ikke får stor nok kontakt mellom fløte og visper, før man har pisket litt. Det problemet tror jeg man ikke får på KA pro modellen, der kontaktflaten mellom visp og bolle blir større, og nærmere. Klønete forklart , men du kan jo alltids ringe å spørre om de har noen min.mål. på hva maskinen kan yte!