#12
 1,103     Oslo / Østfold     0
KitchenAid er en riktig sliter. At den kan gå daglig i 30 år eller mer er ikke uvanlig. Men i vår husholdning er den mest til pynt. Mikser en kake i ny og ne eller noe annet smågodt. Men til de daglige brød som bakes hver annen dag ( tre stk.).  Eller når elgen bæres i hus og skal bli karbonade, eplene høstes og bli til mos. Se da er det bare Kenwooden som duger. Majoren har etterhvert fått motor opp mot 1 kW så her er det krefter nok selv til en seig gjærdeig. Det er vel behovet som blir avgjørende, hva skal maskinen brukes til ?
KitchenAid er en morsom og pen maskin, men når det ikke blir plass til deigen. Eller det er for mye bindevev i kjøttet er det til liten hjelp at maskinen er rød og femtitalls.
   #13
 919     Norge     0

Her er du nok "ute på tur" på generelt basis så er det kun babermaskiner og andre elektriske appartater som har adapter som kan brukes på 110-120/240v nett som kaqn kjøpes hvor som helst.


Og hva er andre el apparater?? Ta f.eks en titt på strømforsyningen til laptopen din. Der står det 100-240V..
Men det er ikke sikkert det er tilfelle på Kitchen Aid. Er ikke hjemme, ellers kunne jeg tatt en titt på min maskin..

Prismessig er det vel billigere å lage modeller som virker 100-240V slik at de kun endrer kontakten vel?
   #14
 648     Trondheim     0


Og hva er andre el apparater?? Ta f.eks en titt på strømforsyningen til laptopen din. Der står det 100-240V..


Strømforsyningen til laptopen din inneholder ikke en vekselstrømsmotor på flere hundre Watt


Prismessig er det vel billigere å lage modeller som virker 100-240V slik at de kun endrer kontakten vel?

Tror du ikke KitchenAid hadde gjort det hvis det var tilfelle? Jeg vet ikke hvor mye du vet om elektriske motorer, men det kunne vært artig å høre hvordan du mener at de skal få til en spenningsomformer som klarer 1kW belastning, har 95%+ virkningsgrad, får plass inni en KitchenAid og koster så lite å produsere at det ikke lønner seg å produsere to forskjellige motorer. Kanskje KA betaler deg for idéen.

Du har enda ikke svart på hvordan du får til å bake mer enn et brød av gangen i denne flotte maskinen som du så varmt anbefaler.

Signatur
   #15
 919     Norge     0

Strømforsyningen til laptopen din inneholder ikke en vekselstrømsmotor på flere hundre Watt
[/quote]
Point taken.. Det er vel uansett mulig å kjøpe trafoer fra 240 - 120V da, uten at jeg sier dette er noen god løsning..


[/quote]
Du har enda ikke svart på hvordan du får til å bake mer enn et brød av gangen i denne flotte maskinen som du så varmt anbefaler.
[/quote]

Vårt behov blir dekket utmerket av Kitchen Aid, og har ennå ikke savnet noenting med den etter 1 års drift. Det blir mest kakebaking boller o.l. og kapasiteten er o-k- til dette formål. Brød har vi ennå ikke baket i den, men ser poenget at mer enn 2 brød blir trangt.


Vi stranda på ein Kenwood major. Den er flott å sjå på den også, men cool-faktoren manglar. Den er stålblank og fin; lett å holde skinnande. Men der er ingen nostalgi over den.

Det blei Kenwood fordi den rett og slett er ein kraftigare maskin med masse tilgjengelig ekstrautstyr om ein vil ha det.


Det er dessuten masse ekstrautstyr å få til KA også,
http://www.kitchenaid.no/app.cnt/ka/no_NO/pageid/pgkaproddetail001/catid/7/subcatid/35
   #16
 648     Trondheim     0

Point taken.. Det er vel uansett mulig å kjøpe trafoer fra 240 - 120V da, uten at jeg sier dette er noen god løsning..


Nemlig. Bare sjekk prisen på en 1000W 240-120V trafo!


Vårt behov blir dekket utmerket av Kitchen Aid, og har ennå ikke savnet noenting med den etter 1 års drift. Det blir mest kakebaking boller o.l. og kapasiteten er o-k- til dette formål. Brød har vi ennå ikke baket i den, men ser poenget at mer enn 2 brød blir trangt.


Med mindre man baker brød, funker den kjempebra. Mye bra ekstrautstyr som du sier også.

Jeg eier faktisk en butikk som selger disse, og kan få kjøpt KA til innkjøpspris (uten at det blir fryktelig mye billigere. Importøren, Howard, tjener MYE på disse), men uten mulighet for å bake brød, blir det nok Kenwood.
Signatur
   #17
 10     Kløfta     0
Her i huset har vi en Kitchen Aid, vi bruker den daglig til brødbaking. Den funker veldig bra til dette. Litt liten bolle så hvis du skal jobbe med store deiger så er nok ikke en KA noe.

Har også endel tilleggsutstyr til denne og den rasper og river som bare det. Har også pasta sett og funker som bare det.

Kan anbefale KA, ser fin ut på benken også. Smile
Signatur

   #18
 159     Bærum     0


Her er du nok "ute på tur" på generelt basis så er det kun babermaskiner og andre elektriske appartater som har adapter som kan brukes på 110-120/240v nett som kaqn kjøpes hvor som helst.


Og hva er andre el apparater?? Ta f.eks en titt på strømforsyningen til laptopen din. Der står det 100-240V..
Men det er ikke sikkert det er tilfelle på Kitchen Aid. Er ikke hjemme, ellers kunne jeg tatt en titt på min maskin..

Prismessig er det vel billigere å lage modeller som virker 100-240V slik at de kun endrer kontakten vel?


Ja, ta en tur  og snu maskinen din opp ned det står garantert ikke noe om at den kan kjøres på 110-240V. Hvis du hadde lest linken som jeg henviste til så står de tjo svart på hvit (for USA modelen) and den kun kan kjøres på 110v, hvorfor vil du på død og live risikere å dytte i den 240v og ødlegge det fine verktøyet?

Men vær så god, kjøp en KitchenAid fra USA og kjør den på det norske strømnettet.

Og igjen som jeg sa, stort sett så er det kun aparater som har adaptere (typisk barbermaskiner, laptoper, kanskje printere?) som har et område på 110-240v.

Hvis din KitchenAid takler 110-240V så er det fint hvis du laster opp et bilde ;)

Frank
   #19
 159     Bærum     0


Med mindre man baker brød, funker den kjempebra. Mye bra ekstrautstyr som du sier også.

Jeg eier faktisk en butikk som selger disse, og kan få kjøpt KA til innkjøpspris (uten at det blir fryktelig mye billigere. Importøren, Howard, tjener MYE på disse), men uten mulighet for å bake brød, blir det nok Kenwood.



Ok, det var jo faktisk en KA-tråd dette, men jeg hopper ut i det og spør om du kan anbefale en Kenwood model, kommer selv til å lage en del brød  og kaker og har sett meg ut et par modeller fra Kenwood, men er fremdeles litt usikker. Har du erfaring med en som du kan anbefale?

Frank
   #20
 468     0
Anbefaler Kenwood Major. 1200 W, jobber som en helt med tunge deiger. Masse fint ekstrautstyr, bruker pølsehorn, kjøttkvern og pastadelen mye.