3,786
6
2
Kombiovn + stekeovn eller dampovn? Tips til oppsett
34
0
Heisann,
Trenger deres erfaringer på ett punkt. Vi pusser opp kjøkken, og ønsker dermed å ha to ovner. Men, vi er usikre på om vi skal ha en kombi damp/stekeovn som hovedovn, og en mindre stekeovn med mikro - eller om det er lurere med en stor stekeovn og en mindre dampovn. Man mister da muligheten til å steke i den lille ovnen.
Hvordan har dere løst dette, og hvilke erfaringer har dere?
Mvh
Tor J.
Trenger deres erfaringer på ett punkt. Vi pusser opp kjøkken, og ønsker dermed å ha to ovner. Men, vi er usikre på om vi skal ha en kombi damp/stekeovn som hovedovn, og en mindre stekeovn med mikro - eller om det er lurere med en stor stekeovn og en mindre dampovn. Man mister da muligheten til å steke i den lille ovnen.
Hvordan har dere løst dette, og hvilke erfaringer har dere?
Mvh
Tor J.
Det skal merkes at disse ovnene er ikke i billig segmentet. Det er ca 20-25k pr stk.
Erfaringene våre er ''kjekt å ha'', men vi får kun utnyttet dette ved spesielle anledninger. Dampovnen gir i og for seg gode resultater, men det er mye styr for bare én ingrediens i måltidet og litt stress når flere ting skal tilberedes på forskjellig tid.
Med en god kombiovn og en ordinær stekeovn i tillegg så tror jeg én kommer vel så godt ut - kanskje bedre også. Dampovnen vi har kostet ca 20k for 10 år siden og er den mest kostbare her. Da kan man kanskje få seg 2 gode stekeovner i stedet for.
Nå skal det sies at jeg aldri har hatt dampovn tidligere (og ennå ikke rukket å teste funksjonen på denne), så jeg har ennå ikke noe praktisk erfaring med det. Det kan jo hende at jeg undervurderer nytteverdien til dampfunksjonen og ender opp med å bruke den mye mer enn forventet, men det vil tiden vise.
Nå skal det sies at vi alltid dampkoker poteter i mikro, så den blir mye brukt. Dessuten lager vi ofte ovnsbakte grønnsaker, da er det kjekt å ha en stekeovn til når man skal steke kalkun, ribbe, stek osv.
Men dyrt er det. Mener å huske at totalen kom på nesten 50k for de 3 ovnene.
Selv digger jeg dampovn, og gleder meg stort til å få det!!
Selv hadde jeg to Siemens ovner i 3 måneder før de ble sendt i retur, ene var ovn+micro (og klarte ikke å poppe popcorn), den andre en kombidamp. Er glad jeg byttet ut kombidampen for det er en befrielse å slippe styret det var å bruke kombidampen til Siemens. Om du ikke har budsjett til vanntilkobling så kjøpe iallefall en ovn som har sluk som tilbakefører brukt vann til tank! Gå heller ned på størrelse på ovnen om du vil spare penger, det er mye plass i en 45cm høy kombidamp. Det finnes også damp+micro ovner med vanntilkobling.
Her koker vi det meste av middagene i ovnen.
Ett annet tips er muligheten for å lage egne programmer slik at en kan repetere ofte brukte funksjoner eller kombinasjoner av funksjoner.