Kan du fortelle litt mer forskjell mellom din og din brors maskin??
Og når kjøpte din bror kaffemaskin? Og går det ann og regullere vannmengden?
Alle erfaringer du og din bror har vil jeg gjerne ha.
Har tenkt på og sitkke inn til Miele sitt hovedkontor hvor man får brukerveiledning hvis jeg ikke får dette til hrmf...
Ikke så mye å si, han får ikke endret på cremaen. uansett hva han gjør så blir den for lys... På min kan jeg iallefall programmere vannmengde, står i bruksanvisningen hvordan)
Ser det skrives litt ulikt omkring hvordan man får det beste ut av kaffe. Jeg har i løpet av en del år opparbeidet meg litt kunnskap om emnet, dog erkjenner jeg at jeg ikke er noen spesialist, selv om jeg synes emnet er spennende, og kjøper inn min egen råkaffe og brenner den selv.
Bitter kaffe. De vanligste årsakene (når en har en kaffe som ikke er ment å være bitter): - Skittent utstyr. - For høy temperatur på vannet. Ideell temperatur er mellom 85 og 92 grader. Sødmen på kaffen overtas gradvis av bitterhet når en går over i den høye enden av skalaen - Gammel kaffe
Kaffe er ferskvare. Dette høres kanskje litt rart ut, men kaffe som er brent har ikke lang holdbarhetstid. Om en skal være kresen så taper kaffen seg markant etter en uke.
Det har også noe å si hvordan den lagres. Mørkt og kjølig (12-16 grader) er ideelt. Men desverre er det ikke så mye en kan gjøre med holdbarhet, da kjemiske elementer i kaffen bryter den ned og danner bitterstoffer etter brenning.
Måten kaffen er brent på er også viktig. Om du liker kaffe med sødme så snakk med en lokal kjenner for å få riktig variant (kanskje har du en god kaffesjappe i nærheten), og sørg for at brenningsgraden er i området "light City Roast". Dette er en lys brun brenningsgrad, som i fagspråket ikke har nådd 2nd. pop/crack.
Mørkbrent kaffe er bitrere. Dette er typisk italienskbrent kaffe, eller espressotyper.
Om du skal ha det ypperste innen kaffelaging, uten at det koster skjorta, så skaff deg en Aeropress og få tak i kaffe som er brent for et par dager siden. Varm vannet til ca 85 grader og press iveg. Her får du en fantastisk opplevelse, som garantert overgår Miele, eller hvilken som helst innebyggingsmaskin.
Aeropress FTW! Har en på byggeplass;) Til info ang min brors miele-erfaring, så har han prøvd "alle" varianter av bønner (inkl selvbrente), uansett samme lyse crema... Jeg er av den oppfatning at det er produksjonsfeil på denne maskinen. Kanskje miele har byttet kvernen på denne modell iforhold til tidligere modeller?
Uansett takk for brennetips, skal prøve å brenne en ladning og ikke la den gå til 2nd crack og se om den blir bedre til americano i miele-maskinen min.
Men får du til mørk crema på din miele kaffemaskin? Og kan du regulere slik at vannet rennet saktere gjennom maskinen (som smeltet sjokolade renner)? Jeg har nemlig en følelese at det er her min smak ikke blir riktig.
Vi har tenkt å kjøpe en slik maskin, men har et problem. Døren ser ut til å åpne mot venstre og det ser ikke ut til å være mulig å hengsle om denne til åpning mot høyre. Vi skal montere den rett over kjøkkenbenken og jeg tror tilgangen blir litt vanskelig dersom den skal åpnes mot venstre. Er det mye knot inne i en slik maskin eller er det lett å betjene selv uten full oversikt?
Den "må" kunne åpnes i tilnærmet 90-graders vinkel for å kunne ta ut "vannbrettet" som fylles opp med skyllevann etc.... Ellers er den veldig enkel å betjene; innsiden består av 4 plastbokser; 1 til kaffegrut 1 til vann 1 til kaffebønner, og 1 til oppmalt espessokaffe.
Disse har alle bærehåndtak i front og man trekker de rett ut for å betjene de. Selve bryggeenheten sitter bak disse fire plastboksene, og trekkes også rett ut for å renses... Altså må man ikke stå med hodet langt inni maskinen for å vaske/vedlikeholde.
Jeg er selv SVÆRT godt fornøyd med maskinen, og i heimen vår benyttes den sikkert i snitt 10 ganger per dag (til kaffe og te).
Ikke så mye å si, han får ikke endret på cremaen. uansett hva han gjør så blir den for lys...
På min kan jeg iallefall programmere vannmengde, står i bruksanvisningen hvordan)
Bitter kaffe.
De vanligste årsakene (når en har en kaffe som ikke er ment å være bitter):
- Skittent utstyr.
- For høy temperatur på vannet. Ideell temperatur er mellom 85 og 92 grader. Sødmen på kaffen overtas gradvis av bitterhet når en går over i den høye enden av skalaen
- Gammel kaffe
Kaffe er ferskvare. Dette høres kanskje litt rart ut, men kaffe som er brent har ikke lang holdbarhetstid. Om en skal være kresen så taper kaffen seg markant etter en uke.
Det har også noe å si hvordan den lagres. Mørkt og kjølig (12-16 grader) er ideelt. Men desverre er det ikke så mye en kan gjøre med holdbarhet, da kjemiske elementer i kaffen bryter den ned og danner bitterstoffer etter brenning.
Måten kaffen er brent på er også viktig. Om du liker kaffe med sødme så snakk med en lokal kjenner for å få riktig variant (kanskje har du en god kaffesjappe i nærheten), og sørg for at brenningsgraden er i området "light City Roast". Dette er en lys brun brenningsgrad, som i fagspråket ikke har nådd 2nd. pop/crack.
Mørkbrent kaffe er bitrere. Dette er typisk italienskbrent kaffe, eller espressotyper.
Om du skal ha det ypperste innen kaffelaging, uten at det koster skjorta, så skaff deg en Aeropress og få tak i kaffe som er brent for et par dager siden. Varm vannet til ca 85 grader og press iveg. Her får du en fantastisk opplevelse, som garantert overgår Miele, eller hvilken som helst innebyggingsmaskin.
Til info ang min brors miele-erfaring, så har han prøvd "alle" varianter av bønner (inkl selvbrente), uansett samme lyse crema... Jeg er av den oppfatning at det er produksjonsfeil på denne maskinen. Kanskje miele har byttet kvernen på denne modell iforhold til tidligere modeller?
Uansett takk for brennetips, skal prøve å brenne en ladning og ikke la den gå til 2nd crack og se om den blir bedre til americano i miele-maskinen min.
Og kan du regulere slik at vannet rennet saktere gjennom maskinen (som smeltet sjokolade renner)?
Jeg har nemlig en følelese at det er her min smak ikke blir riktig.
Og hvilken årsmodell har du fra Miele??
På forhånd takk for svar ;)
Det ser ikke ut som den kan hengsles om nei.
Den "må" kunne åpnes i tilnærmet 90-graders vinkel for å kunne ta ut "vannbrettet" som fylles opp med skyllevann etc.... Ellers er den veldig enkel å betjene; innsiden består av 4 plastbokser;
1 til kaffegrut
1 til vann
1 til kaffebønner, og
1 til oppmalt espessokaffe.
Disse har alle bærehåndtak i front og man trekker de rett ut for å betjene de. Selve bryggeenheten sitter bak disse fire plastboksene, og trekkes også rett ut for å renses... Altså må man ikke stå med hodet langt inni maskinen for å vaske/vedlikeholde.
Jeg er selv SVÆRT godt fornøyd med maskinen, og i heimen vår benyttes den sikkert i snitt 10 ganger per dag (til kaffe og te).