4,867    9    4  

Tips ønskes til stekeovn av høy kvalitet. Ikke Miele!!!

 18     0
Vi har hatt en Miele innbyggings stekeovn i 7 år nå, som ble kjøpt for rundt 10.000 kr den gang. For 1 år siden begynte vi å bake brød selv. Brødet er et grytebrød (bakes i støpejernsgryte i ovnen), som krever at ovnen varmes opp til 250 grader og holder denne temperaturen i 40 minutter. Dette har vært gjort i gjennomsnitt hver annen dag gjennom hele året. Og ovnen har vært mye brukt foregående år også.

For rundt en måned siden merket vi at grillelementet hadde begynt å "henge" ned, litt som en spahetti (se  bilde). Dette synes vi var merkelig, og vi kontaktet Miele. Miele hadde ingen forklaring, men kunne sette i nytt grillelement (for 3000kr).

Nå oppdager vi at ovnen har begynt å bruke veldig lang til på å varmes opp, og den greier ikke helt å holde temperaturen stabil. Så vi må kjøpe en ny ovn. Men hvordan kan vi være sikre på å få noe som er bedre? Jeg tror rett og slett at ovnen er overbelastet, og ikke laget for denne typen bruk over lengre tid. Men det er vel slett ikke sikkert at en ovn til 20000-30000 gjør en bedre jobb med høye temeraturer over lang tid?

Noen som har tips til hva vi bør gjøre? Finnes det 60cm stekeovner av industrikvalitet feks?

Tips ønskes til stekeovn av høy kvalitet. Ikke Miele!!! - 20151030_121336.jpg - qwer993

HSt
   #1
 35,438     Lillestrøm kommune     1
Jeg vil tro at den bruker grillelementet i raskt å varme opp ovnen, står den kjeramiske formen inne i ovnen da ? Med kort avstand til grillelementet så overopphetes dette.

Vil ikke tro at kvaliteten er noe bedre på nye komfyrer. Men pass på overstående.

Ellers, er Miele ovnen med stort ovnsvolum ? Ovnsvolumet varierer ganske mye fra modell til modell.
   #2
 157     Stavanger     0
OKan dessverre ikke hjelpe med ovnstips men ble nysgjerrig på brödet ditt. Har du muligen link til en oppskrift?
  (trådstarter)
   #3
 18     0
Jeg vil tro at den bruker grillelementet i raskt å varme opp ovnen, står den kjeramiske formen inne i ovnen da ?  Med kort avstand til grillelementet så overopphetes dette.

Vil ikke tro at kvaliteten er noe bedre på nye komfyrer.  Men pass på overstående.

Ellers, er Miele ovnen med stort ovnsvolum ?  Ovnsvolumet varierer ganske mye fra modell til modell.


Ovnen har en hurtigoppvarmingsfunksjon, men den har vi aldri brukt. Om hurtigfunksjonen bruker grillelementet vet jeg ikke. Har ellers ikke oppdaget at grillelementet er i bruk ved vanlig oppvarming eller bruk av ovnen. Ovnen blir nesten alltid brukt med viftefunksjonen, og alltid ved overnevnte brødbaking. Viften burde vel fordele varmen ganske bra rundt i ovnen.

Tror ikke ovnsvolumet er spesielt stort, langpannene er i allefall ganske vanlige i størrelsen synes jeg.

Løsningen på dette blir vel å kjøpe en rimelig ovn kanskje rundt 5000kr og bruke garantien om den går i stykker innen 2 år. Eller kanskje er det 5 år for ting som bør kunne vare såpass lenge.


OKan dessverre ikke hjelpe med ovnstips men ble nysgjerrig på brödet ditt. Har du muligen link til en oppskrift?


Det er dette brødet
http://www.matpaabordet.no/2011/01/07/eltefritt-brod-bak-brod-i-helgen-film/
   #4
 80     Å vestland, vestland     1
En ovn med Pyrolyse funksjon vil muligens være en ide? Et Pyrolyse rense(kremering)program varer i 1 1/2 til 2 1/2 time med temperaturer rundt 500 grader..
Signatur
   #5
 284     Trondheim     1
Vi baker slike brød selv. Veldig gode og kan anbefales. Vår ovn er en rimeligere Bosch variant, jeg skal se opp for "hengende" varmeelementer når utløpstiden for garantien nærmer seg Smile

Stekeovner er produkter som er ment å vare i mer enn 5 år og bør derfor ha lengre reklamasjonstid enn dette. Jeg mener at forbrukerkjøpsloven sier noe om dette. Varmeelement/grillelement kan dog kanskje falle under kategorien "slitedel"..
Men så igjen så betrakter jeg Miele som et High End merke og de sier at produktene deres er testet for 20 års levetid. Jeg ville helt klart tatt en runde til med dem og spør om en skikkelig forklaring, ikke finn deg i at dem sier "dette har vi ikke sett før".

Du nevner at ovnen bruker lang tid på å varme seg opp, det kan bety at flere av varmeelementene er ødelagt. På vår ovn har vi over, under og grillelement som avgir varme. Det kan være en ide å sjekke disse før du eventuelt svir av 3000 for et nytt varmeelement.

   #6
 270     0
Kan på det sterkeste anbefale Miele til denne bruk, jeg kjører ofte både 250, og 300 grader i ovnen, har gjort i fler år (pizza og nanbrød), og som nevnt, pyrolyse er jo 500 grader i lang tid.
  (trådstarter)
   #7
 18     0
Det sentrale poenget i bruksmønsteret til denne ovnen er de mange oppvarmingene til høye temperaturer over flere år. Siste bruksår har ovnen stekt 150-200 brød, i tillegg til vanlig bruk. Hvordan brukeren over "på det sterkeste" kan anbefale Miele for denne type bruk, er litt i det blå. Ingen tviler vel på at dagens stekeovner kan oppnå høye temperaturer. Vår ovn har forøvrig ikke pyrolyse.

TSt
   #8
 13,730     1
Det er vanlig å benytte grill elementet til oppvarming. Men ikke sikkert at de kjører det på full guffe. Har en Beha ovn som er helt håpløs på alt unntatt varluft av den grunn, en ender opp med svidde kaker etc. De har erkjent at dette er et problem siden effekt på top og bunn varme er forskjellig på den måten. Steketiden varierer da mye om elementet akkurat har slat inn eller ikke når en setter inn. Ovn med pyrolyse bør jo være bygd for å tale høy temperatur inni selv om en ikke benytter denne funksjonen hver dag. Så pyrolyse kan kanskje være et utvalgskriterie når en skal ha ny.
  (trådstarter)
   #9
 18     0
Godt poeng det med pyrolysen, satser på en pyrolyseovn mulig de er mer "temperaturbestandige".





miele erfaring dårlig kvalitet