Vil gjerne ha en slik løsning, men er skeptisk til om den blir effektiv nok til vår åpne løsning (åpen hems over kjøkken, pluss åpent under saltak ellers. = ca 240m3 i stue/kjøkken/hems)
Men dette gjelder vel forøvrig alle typer kjøkkenventilatorer uansett, problemet blir vel å få tilført nok luft av ventilasjonsanlegget...
Ja,har balansert ventilasjon. Sikkert vanskelig å våres kategorisk da det er så mange faktorer som spiller inn: - størrelse på rom og plassering i rommet: stort rom kan være vanskeligere og kreve større ventilatoreffekt, samtidig som du da har flere kilder til "tilluft" - høyden over kokeplate - effekt på motor og ventilasjonskanal diameter: Ofte er det luftstrømmen i en for liten kanal og ikke motoren som støyer. +++
Generelt gjelder det vel slik at man uansett kan hjelpe ventilatoren med å etablere riktig luftstrøm med å starte den noen minutter før du starter matlaging. I tilfelle steking av biff og annen bruk som krever sitt av ventilatoren er det vel slik at man bør bruke full effekt og kanskje også hjelpe tilluft med å gløtte på et vindu de minuttene det varer.
dette ser bra ut,skal bygge nytt hus,kjøkken er i 1etasje å det er 260tak høyde,kan jeg ha den felt i taket da???vil helst ikke bygge det ned..hvordan virker dette,kobler man seg inn på en vanelig vifte kanal??jeg er helt grønn på dette..
For å integrerer den må du nok senke taket i allefall i det området ventilatoren er. Det er uttak i topp for luftslange/luftkanal som da ledes ut vi et vanlig " viftehull" i veggen, eller over tak dersom det lar seg gjøre.
Vurderer å integrere kjøkkenvntilator i himlingen. Blir det ikke et problem at veggen mellom koketopp og tak hvor viften er blir mer møkkete enn en tradisjonell ventilator hvor viften er montert i "vanlig" høyde?
Men dette gjelder vel forøvrig alle typer kjøkkenventilatorer uansett, problemet blir vel å få tilført nok luft av ventilasjonsanlegget...
aajall: har du balansert ventilasjon?
- størrelse på rom og plassering i rommet: stort rom kan være vanskeligere og kreve større ventilatoreffekt, samtidig som du da har flere kilder til "tilluft"
- høyden over kokeplate
- effekt på motor og ventilasjonskanal diameter: Ofte er det luftstrømmen i en for liten kanal og ikke motoren som støyer.
+++
Generelt gjelder det vel slik at man uansett kan hjelpe ventilatoren med å etablere riktig luftstrøm med å starte den noen minutter før du starter matlaging. I tilfelle steking av biff og annen bruk som krever sitt av ventilatoren er det vel slik at man bør bruke full effekt og kanskje også hjelpe tilluft med å gløtte på et vindu de minuttene det varer.