8,048    7    0  

Vifte på induksjonstopp

 530     0
Jeg har kjøkken fra Kvik og skal nå kjøpe meg en induksjons-platetopp. Jeg har mørk (svart med litt spill i) benkeplate, nesten hvite fronter og børstet stål håndtak.

Kvik har fortalt meg at siden jeg har en skuff (80cm forøvrig) rett under platetoppen er det veldig viktig at platetoppen ikke har vifte på midten av platetoppen, men bak på den. Dette fordi at da skyves ikke så mye av den varme luften rett ned på det som ligger i skuffen under.

Er det riktig at dette er en så viktig issue? Noen som vet om det er noen rleativt rimelige induksjons-merker som har vifte bak og ikke midt under platetoppen?

Siste spørsmål, hva er folks formening om børstet stålkant rundt platetoppen og fasettslipt kant?

   #1
 19     Oslo     0
Vi har stålkant rundt platetoppen vi har nå. Synes den har lett for å bli ripete av kjeler etc, så neste gang skal vi velge noe annet tror jeg. :-\
   #2
 73     0
Vi var og så på forskjellige induksjonstopper på lørdag og de i butikken sa at de uten stålkant er mer skjøre hvis de ligger oppå benkeplaten enn de med stålkant rundt.
F.eks hvis man dunker borti kanten med bunnen av en kjele så kan det gå skår av toppen. Da går det nok ikke så lenge før den må byttes, mente de. Hvis man har nedfelt topp i benkeplaten uten stålkant så går det jo fint.
   #3
 108     0
Kan ikke helt skjønne dette dersom du har en fasettslipt kant, jeg synes dette er både penere og lettere å holde rent enn de som har metallkant.

Når det gjelder vifte midt under så har min det, og jeg har en 80 skuff under uten at det har vært noe problem de tre årene jeg har brukt denne løsningen.... Riktignok har jeg bare penbestikk og kokkekniver i den skuffen, men det blir da ikke så varmt nedi der.....
  (trådstarter)
   #4
 530     0
ringte Siemens om dette her igår, da fortalte de meg at før var det viktig med en luftespalte mellom skroget og benkeplaten. Nå er ikke dette nødvendig, men en fordel er det. De fortalte meg at det ikke er noe problem å ha en skuff rett under platetoppen, men det kan være en god idé å ha en fysisk plate eller noe slik at man ikke kommer i situasjonen hvor man feks stikker en spiss kniv oppi platetoppen, dette er selvsagt ikke bra for platetoppen...
   #5
 1     0
Jeg har en Siemens topp med to induksjonsplater og to standardplater. Under denne er det montert stekeovn. Etter bruk kan vifta i toppen stå på opptil halvannen time etter jeg har slått av platene. Synes det er irriterende og unødvendig at toppen skal støye så lenge etter bruk. Noen som har erfaringer med dette?
   #6
 39     0
Jeg har også en Siemens induksjonstopp med vifte midt under, og bestikkskuffen rett under. Det merkes at den produserer varme, men viften suger inn luft på midten og blåser ut bak eller litt rundt om kring, så det blir ikke varmet opp midt i bestikkskuffen. Jeg hadde gjort det samme om igjen hvis det var sånn det passet for oss.
   #7
 5,568     0

Siste spørsmål, hva er folks formening om børstet stålkant rundt platetoppen og fasettslipt kant?


Vi gikk for dette etter gode tips fra andre. Årsaken er enkel: Det koker av og til over, og da er det greit å ha en liten kant som stopper vann eller andre ting fra å flyte utover alt. En liten list på bare en liten mm stopper en del nemlig.

Vi er glad for at vi valgte det. Vi har stål, og har ikke hatt problemer med striping eller lignende som ble nevnt her. Men alt har sitt bristepunkt, så det koker ned til hvordan man behandler det selvsagt.

Vi har induksjonstopp fra ASKO (kjøpt på Expert) og er godt fornøyd med den. Den bygger ikke så mye (ca 8 cm, selve benkeplaten er vel rundt 4, så den stikker ca 4 cm ut under) og har vifter på baksiden (trenger en liten spalte, men man monterer den vel ikke helt i veggen uansett).