7,491    15    0  

anka77: Tips til kjøkkenløsning

 30     Møre og Romsdal     0
Hei, vil ska til å bygge nå i november, og må derfor få kjøkkenet på plass. Har fått tegnet ett forslag, og synes egentlig det ble ganske bra, men er ikke 100 % sikker. Tenkte kanskje dere her hadde noe tips, ideer.....



Har endret kjøkkenet, tror det blir slik Smile
Siste redigering: Monday, November 16, 2009 8:37:51 PM av anka77

   #1
 475     Eide på Nordmøre     0
Det så veldig bra ut, og dere har fått til den magiske trekanten mellom oppvaskkum, kjøleskap/hjørne og komfyr/stekovn ganske bra. Mitt tips er å legge flis eller noe annet varmebestandig i stedet for benkeplate mellom komfyrtoppen og stekovnen. Veldig greit å ha en plass å sette fra seg varme kasseroller, former og langpanner uten å måtte dra frem underlagsbrikker eller lignende først.
Signatur
bex
   #2
 4,293     Østlandet     0
jeg ville kanskje senterert arbeidsomerådet mer rundt kokeplaten, kansje fått vann under vinduet, så ut som det blir langt og bære kjeler og gå mellom vask og komfyr
Signatur
   #3
 340     Rett utenfor Oslo     0

Mitt tips er å legge flis eller noe annet varmebestandig i stedet for benkeplate mellom komfyrtoppen og stekovnen. Veldig greit å ha en plass å sette fra seg varme kasseroller, former og langpanner uten å måtte dra frem underlagsbrikker eller lignende først.


Dette er praktisk, men ikke særlig pent.  Ett alternativ er å feste noen egnede knotter på benkeplata som gjør samme nytten (selv om det er litt klønete å vaske rundt dem), finner dessverre ikke bilder av dette akkuart nå.  Et annet alternativ er kjøpe en rist til 39,- fra IKEA som kan dras frem ved behov Smile.

Jeg er enig i at dette ser ut som en gjennomtenkt løsning, selv om jeg støtter kommentaren om at det er langt mellom koketopp og kum.  Det er dog muligens ikke realistisk å flytte vann og avløp?  Det er dessuten svært praktisk med skap over vask og oppvaskmaskin slik at ting kan settes rett inn.

Når dere har stort kjøkkenbord ville jeg vurdert å droppe barstolene.  Husk at et kjøkken/rom i realtieten føles trangere enn det ser ut på tegninger/bilder.  Jeg ville evt laget 90cm plate og satt grunne (over)skap mot spisedelen.

Sørg også for at du ikke har synlig sokkel på endene (tungen+vaskedelen), mye penere å la en dekkside gå helt ned til gulvet.

Jeg ville valgt en vaskekum med solid avrenningsfelt til venstre.

Jeg vet ikke hvilken leverandør dere har valgt, men vi er svært fornøyd med en hjørneløsning fra HTH der fronten dyttes inn i skapet før man snurrer innholdet rundt.  I den grad man må ty til hjørner er dette en god løsning.


/t
  (trådstarter)
   #4
 30     Møre og Romsdal     0

jeg ville kanskje senterert arbeidsomerådet mer rundt kokeplaten, kansje fått vann under vinduet, så ut som det blir langt og bære kjeler og gå mellom vask og komfyr


har gjort dette bevist for jeg vil ikke ha vask under vindu på pga vann/søl og pga at jeg vil skjule vasken mot stua....

   #5
 340     Rett utenfor Oslo     0
En annen kommentar når jeg først er i gang.

Etter mye frem og tilbake kjøpte vi en denne koketoppen fra Miele og har ikke angret et sekund.

Digg med litt ekstra bredde og ikke minst kanten som går rundt hele plata.  Du kan helle neste 3 dl væske på koketoppen (aka koke over) før det renner ut på benkeplata - det funker ikke med fasettslipte utgaver...

Så lenge benkeplata di er 4 cm så kan en slik ligge over et 60cm skap/skuff uten problemer.


/t
  (trådstarter)
   #6
 30     Møre og Romsdal     0


Mitt tips er å legge flis eller noe annet varmebestandig i stedet for benkeplate mellom komfyrtoppen og stekovnen. Veldig greit å ha en plass å sette fra seg varme kasseroller, former og langpanner uten å måtte dra frem underlagsbrikker eller lignende først.


Dette er praktisk, men ikke særlig pent.  Ett alternativ er å feste noen egnede knotter på benkeplata som gjør samme nytten (selv om det er litt klønete å vaske rundt dem), finner dessverre ikke bilder av dette akkuart nå.  Et annet alternativ er kjøpe en rist til 39,- fra IKEA som kan dras frem ved behov Smile.

Jeg er enig i at dette ser ut som en gjennomtenkt løsning, selv om jeg støtter kommentaren om at det er langt mellom koketopp og kum.  Det er dog muligens ikke realistisk å flytte vann og avløp?  Det er dessuten svært praktisk med skap over vask og oppvaskmaskin slik at ting kan settes rett inn
Når dere har stort kjøkkenbord ville jeg vurdert å droppe barstolene.  Husk at et kjøkken/rom i realtieten føles trangere enn det ser ut på tegninger/bilder.  Jeg ville evt laget 90cm plate og satt grunne (over)skap mot spisedelen. ja kanskje de, men nå er kjøkkenet på 30 kvm og det er ikke noe problem å få plass, men barstolene er  ikke noe must.... Men hva mener du med overksap igrunn, høres stilig ut....

Sørg også for at du ikke har synlig sokkel på endene (tungen+vaskedelen), mye penere å la en dekkside gå helt ned til gulvet.Takk for tipset

Jeg ville valgt en vaskekum med solid avrenningsfelt til venstre.

Jeg vet ikke hvilken leverandør dere har valgt, men vi er svært fornøyd med en hjørneløsning fra HTH der fronten dyttes inn i skapet før man snurrer innholdet rundt.  I den grad man må ty til hjørner er dette en god løsning.den der forsto jeg ikke, men hørtes genialt ut



.alt er mulig med tanke på vann og avløp, har ikke sagt ifra til rørleggeren ennå...


Jeg vet ikke hvilken leverandør dere har valgt, men vi er svært fornøyd med en hjørneløsning fra HTH der fronten dyttes inn i skapet før man snurrer innholdet rundt.  I den grad man må ty til hjørner er dette en god løsning.
den der forsto jeg ikke, men hørtes genialt ut


Jeg ville valgt en vaskekum med solid avrenningsfelt til venstre.---- hva mener du med det?? er ikke helt inn i dette her :)

kunne tenkt meg ett halv høyt skap der jeg kan ha tørrvarer i, men vet liksom ikke hvor jeg skal få plassert det....
/t

Når dere har stort kjøkkenbord ville jeg vurdert å droppe barstolene.  Husk at et kjøkken/rom i realtieten føles trangere enn det ser ut på tegninger/bilder.  Jeg ville evt laget 90cm plate og satt grunne (over)skap mot spisedelen. ja kanskje de, men nå er kjøkkenet på 30 kvm og det er ikke noe problem å få plass, men barstolene er  ikke noe must.... Men hva mener du med overksap igrunn, høres stilig ut....

  (trådstarter)
   #7
 30     Møre og Romsdal     0

En annen kommentar når jeg først er i gang.

Etter mye frem og tilbake kjøpte vi en denne koketoppen fra Miele og har ikke angret et sekund.

Digg med litt ekstra bredde og ikke minst kanten som går rundt hele plata.  Du kan helle neste 3 dl væske på koketoppen (aka koke over) før det renner ut på benkeplata - det funker ikke med fasettslipte utgaver...

Så lenge benkeplata di er 4 cm så kan en slik ligge over et 60cm skap/skuff uten problemer.


/t





Såg bra ut, jeg skal ka koketopp som er minst 80 cm bredde, og vil ha skuffer som er 120 cm bred, er det bare kvik det?

   #8
 340     Rett utenfor Oslo     0
Skal vi se, ble litt kluss med siteringen din, men skal forsøke å få med alt.

Hos de fleste kjøkkenleverandører er underskap til 16cm sokkel akkurat like høye som fullhøyde overskap.  Dette betyr at du kan sette et underskap og et overskap rygg mot rygg og legge en ~90 cm benkeplate på toppen.  ~30cm skap er godt egnet til vaser, lysestaker, brødrister og annet du ikke bruker hele tiden.  Man får aldri nok plass på kjøkkenet Smile.

Når det gjelder dekkside så synes jeg det er penest når siden er i hele benkeplatens dybde, dvs at sokkelen er trukket inn fra sideplaten.  Da får man en hel og ren avslutning.

Hjørneskapet jeg snakker om har en mekanisme som gjør at du bare presser døren inn så folder den seg litt sammen og blir med rundt når du snurrer karusellen rundt.  Da er ikke døren i veien når du skal ta ting ut og inn fra den ellers trange åpningen.

Har lagt ved et bilde av dekkside, og en bildeserie av karusellen.


/t
anka77: Tips til kjøkkenløsning - IMG_9325_low.jpg - raathass
anka77: Tips til kjøkkenløsning - IMG_9324_low.jpg - raathass
   #9
 340     Rett utenfor Oslo     0

Såg bra ut, jeg skal ka koketopp som er minst 80 cm bredde, og vil ha skuffer som er 120 cm bred, er det bare kvik det?


Det er jeg ikke sikker på.  Du skal dog ha god tålmodighet ved motering av et Kvik-kjøkken, hjalp en kompis i fjor sommer og holdt på å bli sprø av mangel på instruksjon og struktur...

Husk også å fylle på med sokkelskuffer der du har plass. Du aner ikke hvor mye du får plass til i dette som eller bare er hulrom.

Vi er überfornøyd med HTH på Alnabru. Snekkeren som monterte kjøkkenet var den mest nøyaktige og renslige håndverkeren jeg noen sinne har hatt i hus.




/t, snart ferdig med å spamme tråden din :-)

  (trådstarter)
   #10
 30     Møre og Romsdal     0

Skal vi se, ble litt kluss med siteringen din, men skal forsøke å få med alt.

Hos de fleste kjøkkenleverandører er underskap til 16cm sokkel akkurat like høye som fullhøyde overskap.  Dette betyr at du kan sette et underskap og et overskap rygg mot rygg og legge en ~90 cm benkeplate på toppen.  ~30cm skap er godt egnet til vaser, lysestaker, brødrister og annet du ikke bruker hele tiden.  Man får aldri nok plass på kjøkkenet Smile.

Når det gjelder dekkside så synes jeg det er penest når siden er i hele benkeplatens dybde, dvs at sokkelen er trukket inn fra sideplaten.  Da får man en hel og ren avslutning.

Hjørneskapet jeg snakker om har en mekanisme som gjør at du bare presser døren inn så folder den seg litt sammen og blir med rundt når du snurrer karusellen rundt.  Da er ikke døren i veien når du skal ta ting ut og inn fra den ellers trange åpningen.

Har lagt ved et bilde av dekkside, og en bildeserie av karusellen.


/hehe, sånn er det når jeg ikke vet hvor jeg skal skrive Smile Det her såg veldig bra ut Smile takk for tips og råd :)

Har hørt kvik kan være vanskelig, men har ennå ikke bestemt meg om kvem jeg skal kjøpe med. HTH har de skuffer som er bredere enn 60 cm?