Personlig ville jeg ha sørget for god plass på begge sider av koketoppen, har i dag hos meg bare ca 15cm benkeplate på ene siden og føler meg "handikappet" da jeg ikke får satt fra meg noe på ene siden.
Med 60m2 tilgjengelig så hadde jeg også fulgt rådet til Amatoren om kjølerom/kjølehjørne ;) Om ikke annet så hadde jeg i hvertfall satt av plass til dette slik at det er mulig å bygge dette ved en senere anledning, bør vel da også tenke på tilkoblingsmuliheter for strøm. Tror dette kan bli ett greit kjøkken, sikert fordi det er litt slik vi også ser for oss at kjøkkenet våres kommer til å bli, bortsett fra at vi ikke skal ha overskaper, min samboer er til tider avhengig av rullestol og derfor blir overskap bare til bry og uten praktisk nytte. Av den grunn så ønsker vi også å ha benkeplass på begge sider av koketoppen og hun ønsker seg en liten vask også i kjøkkenøya, dette for å kunne ha lett tilgang til vann når hun lager sauser og annet mat og greit til å skylle hendene eller andre ting i, greit med alt innen rekkevidde fra husets "komandosentral"
Signatur
Jobbet som bilmekaniker, biloppretter, overflatebehandler, industrirørlegger og trailersjåfør ++++ Mesterbrev i synsing med lokalt mesterskap i pissprat og ellers verdensmester i alt som har med alt å gjøre
Personlig ville jeg ha sørget for god plass på begge sider av koketoppen, har i dag hos meg bare ca 15cm benkeplate på ene siden og føler meg "handikappet" da jeg ikke får satt fra meg noe på ene siden.
Helt klart, tenkte ikke på det med en gang da det er en selvfølge at vi "roter" rundt på begge sider av koketoppen! Like viktig som benk ved stekovnen, mener jeg.
Flere bilder.. Tror jeg begynner å nærme meg slik kjøkkenet ender opp nå. Har lyst til å dele av kjøkkensonen med en halvvegg. Hva tror dere? Går vel an å få tak i benkeskap med skuffer som kan fungere som delevegg og oppbevaringsmulighet. Tenkte vi skulle kontakte Sigdal for å få hjelp til å tegne et funksjonelt kjøkken, men har også vurdert IKEA. Ser det er blandede erfaringer med de her inne, men jeg har tro på at kjøkkenene deres er av god kvalitet. Kjenner mange som har IKEA-kjøkken som er veldig fornøyde.
Noen meninger om kjøkkenløsningen eller valg av kjøkkenprodusent? :-)
Dette begynner verkeleg å ta form! Syns halv-veggen blei veldig bra og definerer kjøkkenet fint.
Bra at du har fått platetoppen sentrert på øya. Har også erfaring med å "koke på kanten", og det kjennes feil.
Skulle du ellers ha høyna kjøkkenet ytterligare, kunne du vurdere å flytte vask til vis a vis koketoppen - dette gir ein litt betre symmetri. Likevel - ikkje eit prinsipp eg ville ha fulgt dersom det er viktig med stor benekeflate ved sida av ovn. Ellers - prøv å hold like breie skap vis a vis kvarandre. Dersom du t.d har 80-skap i øya, ser det best ut om dette er "spegla" med eit 80-skap i benkerekka ved vegg. Ein liten detalj som ikkje alle er heilt klar over (eller ikkje bryr seg om), men som ein feinsmecker vil merke ;) )
Personlig syns eg 60-skap er dei beste - dei er "gode for øyet", alternativt 120. Unngå å mikse mellom mange ulike skapbredder.
Om ikke annet så hadde jeg i hvertfall satt av plass til dette slik at det er mulig å bygge dette ved en senere anledning, bør vel da også tenke på tilkoblingsmuliheter for strøm.
Tror dette kan bli ett greit kjøkken, sikert fordi det er litt slik vi også ser for oss at kjøkkenet våres kommer til å bli, bortsett fra at vi ikke skal ha overskaper, min samboer er til tider avhengig av rullestol og derfor blir overskap bare til bry og uten praktisk nytte.
Av den grunn så ønsker vi også å ha benkeplass på begge sider av koketoppen og hun ønsker seg en liten vask også i kjøkkenøya, dette for å kunne ha lett tilgang til vann når hun lager sauser og annet mat og greit til å skylle hendene eller andre ting i, greit med alt innen rekkevidde fra husets "komandosentral"
Mesterbrev i synsing med lokalt mesterskap i pissprat og ellers verdensmester i alt som har med alt å gjøre
Helt klart, tenkte ikke på det med en gang da det er en selvfølge at vi "roter" rundt på begge sider av koketoppen! Like viktig som benk ved stekovnen, mener jeg.
Tror jeg begynner å nærme meg slik kjøkkenet ender opp nå. Har lyst til å dele av kjøkkensonen med en halvvegg. Hva tror dere? Går vel an å få tak i benkeskap med skuffer som kan fungere som delevegg og oppbevaringsmulighet. Tenkte vi skulle kontakte Sigdal for å få hjelp til å tegne et funksjonelt kjøkken, men har også vurdert IKEA. Ser det er blandede erfaringer med de her inne, men jeg har tro på at kjøkkenene deres er av god kvalitet. Kjenner mange som har IKEA-kjøkken som er veldig fornøyde.
Noen meninger om kjøkkenløsningen eller valg av kjøkkenprodusent? :-)
Bra at du har fått platetoppen sentrert på øya. Har også erfaring med å "koke på kanten", og det kjennes feil.
Skulle du ellers ha høyna kjøkkenet ytterligare, kunne du vurdere å flytte vask til vis a vis koketoppen - dette gir ein litt betre symmetri. Likevel - ikkje eit prinsipp eg ville ha fulgt dersom det er viktig med stor benekeflate ved sida av ovn. Ellers - prøv å hold like breie skap vis a vis kvarandre. Dersom du t.d har 80-skap i øya, ser det best ut om dette er "spegla" med eit 80-skap i benkerekka ved vegg. Ein liten detalj som ikkje alle er heilt klar over (eller ikkje bryr seg om), men som ein feinsmecker vil merke ;) )
Personlig syns eg 60-skap er dei beste - dei er "gode for øyet", alternativt 120. Unngå å mikse mellom mange ulike skapbredder.