4,337
6
0
Matlaging - komponenter for tilberedning
1,333
Bergen
0
Fikk med i meste laget av ovner og platetopper ved innkjøp av flere utstillingskjøkken, og har slitt litt med å finne ut både hva vi vil beholde og hva vi har plass til. Går nå for dampovn og stekeovn med dampfunksjon i et høyskap og micro i overskap. I tillegg har vi en induksjon platetopp med 4 kokesoner og en induksjon wok med halv bredde.
Siden kjøkkenet er definert gjennom det vi har kjøpt og satt sammen, vurderer vi nå å erstatte den store platetoppen med en halv med 2 kokesoner. Vi får da denne og wok i samme utsparing og en ventilator med standard bredde over disse.
Problemstillingen blir å tøre å ta dette skrittet. Vi tenker som så at med en «vanlig» platetopp så blir det meste kokt og stekt på denne av gammel vane. Med færre kokeplater, ovner og wok som utfyller dette så blir en også mer «tvunget» til å ta i bruk disse duppedittene. Har sett i tråder her på forumet at heller ikke alt av raffinert utstyr blir brukt som det var tenkt.
Noen med erfaringer - og synspunkter - på dette?
Siden kjøkkenet er definert gjennom det vi har kjøpt og satt sammen, vurderer vi nå å erstatte den store platetoppen med en halv med 2 kokesoner. Vi får da denne og wok i samme utsparing og en ventilator med standard bredde over disse.
Problemstillingen blir å tøre å ta dette skrittet. Vi tenker som så at med en «vanlig» platetopp så blir det meste kokt og stekt på denne av gammel vane. Med færre kokeplater, ovner og wok som utfyller dette så blir en også mer «tvunget» til å ta i bruk disse duppedittene. Har sett i tråder her på forumet at heller ikke alt av raffinert utstyr blir brukt som det var tenkt.
Noen med erfaringer - og synspunkter - på dette?
Signatur
lykke
hilsen en m mange års erfaring innen restaurant
Jeg har ikke dampovn, men har to stkeovner. Den ene er en mindre varmluftsovn kombinert med micro - synest det er greit å ha micro til tining, oppvarming av barnemat og slikt, men bruker microfunksjonaliteten selvsagt ikke til vanlig matlaging. Å ha to stekeovner synest jeg er veldig praktisk - har innimellom behov for å steke på to ulike temperaturer, holde noe varmt, varme tallerkener eller hva det nå måtte være. Jeg har ganske stort kjøkken og hadde selvsagt ofret noe av dette om det var lite plass tilgjengelig.
Jeg synest det er veldig greit å ha ting som oljer, krydder og slikt tilgjengelig ved koketoppen. Ditto at det er enkelt å bevege seg mellom vask, kjøleskap. Det er også veldig fint å ha plass tilgjengelig ved siden av koketoppen for å kunne sette fra seg ting som er varme. En gulvflis på 60x30 cm eller så er fint til det. Og gryter/kjeler bør befinne seg i umiddelbar nærhet av der du skal bruke de.
Jeg har ikke brukt wokpanne siden 2009 da den jeg hadde ikke virket på induksjonstoppen jeg kjøpte. Har ingen problemer med å få det fryktans varmt i en vanlig stekepanne.
Dette er som jeg har det i dag, med unntak av at induksjonstoppen min har for små plater.
Ingen problemer med å slå støpejernspanner skeive av varme om jeg vil, og jeg vil påstå at jeg ikke savner så mye. stekeovnen har ikke varmluft en gang, men ei vifte som sirkulerer lufta og gir for meg samme nytte.
Familie på 4