Vi har forsåvidt allerede vært innom noen av forslagene her og tegnet de inn tidligere. Dessverre får jeg ikke lagt ut bilder av det akkurat nå, men en av de første tegningene hadde kjøleskap på veggen mellom dør og vask. Vask og oppvask der de er idag. Steketoppen på langveggen og ett høyskap der hvor det er i dag. Da blir øya helt ledig og ingen ventilator eller overskap ut i rommet som sperrer utsikt.
Da er nytt forslag klart. Den bedre halvdelen er på gli å sette kjøleskapet her.
Likte nok det første forslaget bedre. Årsak: Tenk arbeidssoner, en for matlaging og en for oppvask - og se for deg at to personer jobber samtidig uten å måtte gå på hverandre hele tiden.
Alternativ tre gir lite plass til å få inn skittentøyet fra den store vennemiddagen - mens far eller mor trakterer steikepanna for å flambere crepes suzettes og må i kjøleskapet for å finne krem / fryseren for å finne is...
Altså ... design ut fra at man kan jobbe to uten å gå i beina på hverandre
Signatur
Ethvert boligkjøp medfører bratt lærekurve om bygningsoppføring.
Siste forslag begynte å ligne på noe jeg kunne gå for, selv om det kanskje blei litt uheldig med høyskap i hver sin ende. Jeg likte særlig den store uberørte øya som kan brukes til baking, spiseplass, buffet (eller pyntes med blomster og fruktfat) etc. uten forstyrrelser av gryter, fettsprut og matlaging.
Jeg tror man i første rekke bør tenke på hva man bruker kjøkkenet mest til. Dersom man heile tida er to stykker som serverer gjester, så designer man stasjonene langt fra hverandre. Dersom man stort sett er ett menneske (av gangen) som til hverdags trenger kort vei for å sile av potet-/pastavannet, velger man et design der komfyren er nærmere vasken.
Syntes siste alternativ begynner å ligne noe. Ville nok ha valgt komfyren under koketopp, da kjøkkenet er litt lite. Hvis du syntes de romantiske dørene er fine, kan du stramme de opp med avlange overskap. Litt tøft med blanding av myke og stramme linjer. Overskapene vil jeg da anbefale med frostet glass, med lys og spotter under. det ville gitt litt mer luftig inntrykk. Mener det skal ligge en beskrivelse på arbeidstrekanter i hovedkatalogen til Ikea. ta en titt der kansje de siste bitene faller på plass. Å ha overskap helt ned til benken, syntes jeg passer bedre til et større kjøkken.
Enig med de siste innleggene her, at det siste alternativet er det beste, men jeg også ville nok hatt ovnen under kokeplaten pga. størrelsen på rommet. Jeg ville kanskje vurdert å hatt 1,5 størrelse på halvøyen mot stuen, enten for å har stoler der, eller vitrineskap til glass og skåler. det er både fint og gir litt ekstra skapplass.
Jeg tror man i første rekke bør tenke på hva man bruker kjøkkenet mest til. .. Dersom man stort sett er ett menneske (av gangen) som til hverdags trenger kort vei for å sile av potet-/pastavannet, velger man et design der komfyren er nærmere vasken.
Til info bygger vi i utgangspunktet ikke for å bo her i 20 år, men har et kortere perspektiv, selv om man aldri skal si aldri..
Leser at flere sier ovn under benkeplate.. Kan godt være noe i det, men synes alltid at ovn i ståhøyde er et tegn på et nytt kjøkken, "komfyr" er gaaaammeldags. :-)
Planen er ekstra bred øya ja, som tidligere skrevet for plass til å sitte ved for frokost ol.
Da har jeg en ny utfordring om det blir noe ala dette designet. Ventilasjonen kommer opp innerst ved øya som tegnet inn på tegningen, evt helt inntil høyskapet. Det skal da være en kanal fra ventilatoren og til denne vertikale kanalen som går videre opp i 2. etasje.
Enten må da begge vitrineskapene være kortere og en foring til tak med kanalen bak eller så må den gå gjennom det venstre skapet og håpe at den kan gjøres så usynlig som mulig med hvit kanal, speil el..
Vi har forsåvidt allerede vært innom noen av forslagene her og tegnet de inn tidligere.
Dessverre får jeg ikke lagt ut bilder av det akkurat nå, men en av de første tegningene hadde kjøleskap på veggen mellom dør og vask. Vask og oppvask der de er idag. Steketoppen på langveggen og ett høyskap der hvor det er i dag. Da blir øya helt ledig og ingen ventilator eller overskap ut i rommet som sperrer utsikt.
Skal legge ut bilder i ettermiddag.
Hva synes?
Likte nok det første forslaget bedre. Årsak: Tenk arbeidssoner, en for matlaging og en for oppvask - og se for deg at to personer jobber samtidig uten å måtte gå på hverandre hele tiden.
Alternativ tre gir lite plass til å få inn skittentøyet fra den store vennemiddagen - mens far eller mor trakterer steikepanna for å flambere crepes suzettes og må i kjøleskapet for å finne krem / fryseren for å finne is...
Altså ... design ut fra at man kan jobbe to uten å gå i beina på hverandre
Jeg tror man i første rekke bør tenke på hva man bruker kjøkkenet mest til. Dersom man heile tida er to stykker som serverer gjester, så designer man stasjonene langt fra hverandre. Dersom man stort sett er ett menneske (av gangen) som til hverdags trenger kort vei for å sile av potet-/pastavannet, velger man et design der komfyren er nærmere vasken.
Jeg tror egentlig vi begynner å nærme oss essensen i vår tankegang ang kjøkken i dette innlegget:
Til info bygger vi i utgangspunktet ikke for å bo her i 20 år, men har et kortere perspektiv, selv om man aldri skal si aldri..
Leser at flere sier ovn under benkeplate.. Kan godt være noe i det, men synes alltid at ovn i ståhøyde er et tegn på et nytt kjøkken, "komfyr" er gaaaammeldags. :-)
Planen er ekstra bred øya ja, som tidligere skrevet for plass til å sitte ved for frokost ol.
Ventilasjonen kommer opp innerst ved øya som tegnet inn på tegningen, evt helt inntil høyskapet.
Det skal da være en kanal fra ventilatoren og til denne vertikale kanalen som går videre opp i 2. etasje.
Enten må da begge vitrineskapene være kortere og en foring til tak med kanalen bak eller så må den gå gjennom det venstre skapet og håpe at den kan gjøres så usynlig som mulig med hvit kanal, speil el..
Prøvde med 2 lavere vitrine og så ikke pent ut.