#11
 86     0
Klart at kokeøy og avtrekk kan funke helt fint, men platetopp ved vegg eller helst hjørne vil kreve mindre av avtrekket enn om det er helt åpent rundt. Grunnen er jo enkel, det er færre steder stekeosen kan unnslippe avtrekket.

Vi vurderte også kokeøy, men valgte til slutt bort det og er fornøyd med det (grunnen var bl.a at det var mye lettere å legge opp avtrekk og strøm). Vår erfaring er at man egentlig ikke står så mye konstant over platetoppen, så det er helt greit å ha den ved vegg. I tillegg slipper man å ha en diger sak hengende over øya, og vi bruker den som et ekstra bord i stedet.
Men folk er forskjellige og det fins mange fine løsninger med kokeøy også. Problemet er jo at det er nettopp vanskelig å velge blant mange gode muligheter...

  (trådstarter)
   #12
 44     Nedre Romerike     0
Du sier noe der Terzo Grin. Utrolig vanskelig å velge.
   #13
 365     trondheim     0
Vår øy blir brukt på denne måten:

Minsten kom hjem fra skolen igår sammen med en kompis. Pannekakerøre ordna og jeg stekte pannekaker på kokeøy mens gutta satt på barkrakkene og fikk servert nystekte pannekaker etterhvert som de ble ferdige. Mens jeg stekte kunne vi prate om forskjellig som hadde skjedd på skolen etc. De samme to gutta satt ved kokeøya etterpå og gjorde unna leksene sine før de fikk gjøre andre aktiviteter.


Dagen før hadde vi litt utvida middag pga annet besøk og da holdt sausen seg gryta seg varm på platetoppen mens salat, brød og smør var satt ved siden av. Plass til tallerkner, vannmugge etc også. Enkelt å forsyne seg selv. Noen ganger har vi Tapas vi lager selv. Da er det en god del retter som bør være litt varme og da er det utmerket å lage buffet på kokeøya. Folk går å forsyner seg i runde etter runde mens det som skal holdes varmt av maten forblir varmt. Varme kasseroller/panner kan også bare slenges fritt rundt på benken dersom en har steinplate eller plate som tåler varme.

Når flere skal hjelpe til med matlaging er øya fin å jobbe rundt. Platetoppen blir ofte brukt ved matlaging og ved å montere den på en kokeøy, så blir kokeøya et "sentrum" for matlaging.

Jeg har også et mixmasteroppløft montert i skap under kokeøya. Foretar all baking der. Smelter smør og varmer melk på platetoppen. Steinplata jeg har er utmerket å bake på og enkel å holde ren.



Hos oss er øya blitt et koselig "sentrum" for mat-aktivitet. Uten platetoppen der så hadde den ikke blitt så praktisk å bruke.

Sånn fungerer det hos oss;)




   #14
 1,943     0
Så fint å høyre nr. 14!

(sånne innlegg savnar eg veldig her på forumet, altfor mange mannfolk her inne som berre vil diskutere watt og effekt og kor mykje varme ein trøketrommel avgir Grin )

Vi satsar på platetopp på øy (som faktisk ikkje er ei øy egentlig), og håpar det skal gå bra i forhold til ventilasjon. Eg innser at vi dermed følger Den Store Trenden - som går på å ha platetopp midt i rommet - men samtidig er eg fornøgd med å bygge eit hus som blir veldig typisk for dette tiåret Smile Dersom kjøkkenet blir eit allrom, og kanskje særlig om ein har gjester på kjøkkenet, og ikkje i ei separat spisestue, så kan det vere fint med platetoppen på ei øy.

Elles syns eg kjøkkenet ditt ser fint ut LeneG, du har allereie fått ein del bra tilbakemeldingar. Har du vurdert å ha nokre høgskap, f.eks på veggen der du har vask? I så tilfelle må vel vasken flyttast. Den der grå kassen der; er det eit slikt side-by-side greie? I så tilfelle syns eg kjøleskapet havna litt langt bort?
  (trådstarter)
   #15
 44     Nedre Romerike     0
Takk Kjersti :)  Og ja, det er ålreit med litt kvinnelig innslag ;)  men også greit med menn som får meg litt ned på landjorda.

Uansett så er det vel jeg som kommer til å bruke kjøkkenet så gubben har meldt seg ut for lengst. Han sier bare ja og ha når jeg viser frem nye løsninger hehe.

Hvor mange cm. må jeg ha benkeplata ut fra øya for å få plass til bena?