6,499
8
0
Tror det begynner å likne noe - synspunkter?
70
Asker
0
Vi skal bygge om vårt lille 1960 husbankhus, og kjøkkenet må planlegges sånn at vi kommer i mål med fasadetegningene (plassering av vinduer osv.).
Dette er utgangspunktet:
Dropper bilde, siden det er veldig rotete her. ;)
Vi skal beholde akkurat samme areal til kjøkken, men åpne opp mot stuen. Det er også mulig at vi åpner opp mot ny entré (0,5 etg. ned) på den veggen koketoppen er plassert på. Ulempen med denne løsningen er at vi må flytte vann og avløp, men jeg tror likevel dette blir bedre enn å strikke videre på gammelkjøkkenet fra 2002, som er veldig kompakt og ville vært ypperlig på en hybel, men som ikke passer for en familie på fire.
Ny plantegning:
IKEA-plan (denne er feil i retningen i forhold til den andre, beklager det):
Kjøl er først av høyskapene, deretter er det to "disponible" skap, så komfyr og micro. Usikker på om jeg vil bytte plass slik at komfyren kommer ett hakk unna benken, blir litt feil for meg rent estetisk slik det er nå.
I begge hjørnene på den grå veggen er det hjørneskap med uttrekk, under vasken er det kildesorteringsskuffer, 80 cm (usikker på om det er nok plass), oppvaskmaskin ved siden av vasken. Over dette er det vitrineskap til glass og dekketøy.
Resten av kjøkkenet, altså siden med koketoppen, er skuffer, samme med utstikkeren/halvøya, bortsett fra et skap som blir disp. og vender mot spisestue. Halvøya skal ha ekstra benkeplate (30 cm?) mot spisestue, med plass til to barstoler. Ikke spiseplass, men skravleplass. ;)
Noe jeg har glemt eller oversett?
Vi skal ha ekstra fryser og ellers "kjøkkenavlastning" i boden som ligger rett forbi trappa.
Snapshots:
Synspunkter? :)
Dette er utgangspunktet:
Dropper bilde, siden det er veldig rotete her. ;)
Vi skal beholde akkurat samme areal til kjøkken, men åpne opp mot stuen. Det er også mulig at vi åpner opp mot ny entré (0,5 etg. ned) på den veggen koketoppen er plassert på. Ulempen med denne løsningen er at vi må flytte vann og avløp, men jeg tror likevel dette blir bedre enn å strikke videre på gammelkjøkkenet fra 2002, som er veldig kompakt og ville vært ypperlig på en hybel, men som ikke passer for en familie på fire.
Ny plantegning:
IKEA-plan (denne er feil i retningen i forhold til den andre, beklager det):
Kjøl er først av høyskapene, deretter er det to "disponible" skap, så komfyr og micro. Usikker på om jeg vil bytte plass slik at komfyren kommer ett hakk unna benken, blir litt feil for meg rent estetisk slik det er nå.
I begge hjørnene på den grå veggen er det hjørneskap med uttrekk, under vasken er det kildesorteringsskuffer, 80 cm (usikker på om det er nok plass), oppvaskmaskin ved siden av vasken. Over dette er det vitrineskap til glass og dekketøy.
Resten av kjøkkenet, altså siden med koketoppen, er skuffer, samme med utstikkeren/halvøya, bortsett fra et skap som blir disp. og vender mot spisestue. Halvøya skal ha ekstra benkeplate (30 cm?) mot spisestue, med plass til to barstoler. Ikke spiseplass, men skravleplass. ;)
Noe jeg har glemt eller oversett?
Vi skal ha ekstra fryser og ellers "kjøkkenavlastning" i boden som ligger rett forbi trappa.
Snapshots:
Synspunkter? :)
Har lurt på noen hyller selv, men tror ikke jeg vil ha dør eller sjalusi der. Tenker meg at den kroken kan bli fin til å tørke melkekartonger og metall osv. som skal kildesorteres. Slikt er jo ikke så pent strødd utover benken. Og så kan det være noen hyller over til kokebøker kanskje?
Jeg ville ha prøvd å bytte plass på komfyr og kjøleskap, eller i hvert fall fått kjøleskapet nærmere benken. Jeg ville også ha flyttet vasken ett skap til høyre (bytte plass med oppvaskmaskin). Slik vil du få en fin arbeidssone for kutting av grønnsaker etc, med vask/avfall på den ene siden og umiddelbar tilgang til kjøleskap på den andre. Stekeovn og mikro kan fint være litt lenger unna, dit skal du mye sjeldnere.
Og så anbefaler jeg varmt en bredere koketopp (70 eller 80 cm) hvis budsjettet tillater.
Det var mine 2 cents, kun basert på erfaring med eget kjøkken.
Ellers bifaller jeg tipsene fra Joham
Ellers synes jeg kjøkkenet ser meget pent ut. Sjekk alle ofte brukte hvitevarer/utstyr arbeids rom opp mot "arbeidstrekanten" med tanke på ergonomi og effektivitet.
Ellers anbefaler jeg å gå til noen som virkelig kan kjøkken for å få teste ut planverket.
Gikk selv og bestilte time hos HTH for å få kontrollert planene mine, uten at jeg forpliktet meg til kjøp der. Selgeren brukte gode 2 timer på meg for å få designet et funksjonibelt kjøkken ut i fra mine ideer. Brukte så disse råd, vink og skissetegningene til å forhøre meg hos andre leverandører. Men endte faktisk opp tilbake til HTH for kjøpet.
Leo
Hel oppvaskkum har vi nå, og jeg vil gjerne ha en delt neste gang, om det så ikke blir plass til hele stekebrettet på en gang. Utrolig irriterende å skulle helle ut gammel kaffe for å putte koppen i oppvaskmaskinen, men så er vasken full av laks til tining eller skitne ildfaste former til oppbløting. :P
Kjøleskapet tror jeg ikke jeg vil flytte, tanken er å bruke halvøya som avlastning ved utpakking av varer. Skuffene i øysonen er tenkt til tørrvarer, så matlaging/tilberredning kommer i liten grad til å skje ved vasken. Avstanden mellom kjøl og benk blir slik at man ikke trenger å flytte på seg (muligens skifte vekten fra en fot til en annen).
Kjøkkenet er såpass lite at det ikke er langt mellom noe. Fire late/korte skritt på det lengste.
Bredere koketopp er et hett tips, alt for trangt på den vanlige vi har fra før.
Ovnen skal max. 40 cm fra benk tror jeg, det er vel kanskje ikke helt gunstig å ha ovn og kjøl inntil hverandre?
Og ja, jeg skal definitivt snakke med en konsulent før vi bestiller, er jo ganske viktig å fundere ut gode løsninger på noe som skal brukes hver dag og vare lenge. Men er greit å ha hovedtrekkene på plass og ha tenkt igjennom det hele før man bruker tiden til fagfolkene.
Finnes det noen ultrasmarte og moderne løsninger jeg burde ha sydd inn her? ???
Fint kjøkken! Veldig fint faktisk! Eg hadde dytta ovnet eit hakk bort ja, nærmare kjøleskapet.