2,341
34
15
Gassbluss - motforestillinger?
3,535
0
Har alltid hatt ønske om gassbluss, både for den umiddelbare effekten og for den totale effekten. Det jeg fant i første runde ble liksom litt "snekret sammen" - halvvegs eller trekvartvegs. Så kom jeg over dsse mer proff-løsningene... https://gastro-line.no/produkter/koke-og-steke-utstyr/koketopp-gass/koketopp-2-bluss-92-kw-pratika-line-modular/ og https://gastro-line.no/produkter/koke-og-steke-utstyr/koketopp/keramisk-koketopp-2-plater-46-kwmodular-65-line/
Ikke se på pislappen - det klarer jeg selv. Hvis den er akseptabel, hvilke andre motforestillinger kan man ha mot å velge en slik løsning med to gassbluss og to el-kokesoner?
Ikke se på pislappen - det klarer jeg selv. Hvis den er akseptabel, hvilke andre motforestillinger kan man ha mot å velge en slik løsning med to gassbluss og to el-kokesoner?
Når det er sagt: Jeg har bare gode erfaringer med å koke på gass på hytta hvor det ikke er strøm. Der er gassdunkene i et godt luftet skap på utsiden av veggen ved koketoppen, og det går bra så lenge verken barn eller demente bruker utstyret, og man sørger for litt vedlikehold. Men hjemme synes jeg elektrisitet er tryggere.
I øyebliket har jeg 22% RH. Tror ikke fuktighet er noe stort problem.
Kommentarene både fra KjellTS og KjellG går på gass generelt. at "Gass er fali', det!", enten det skyldes barn eller demente eller eksplosjonsfare eller luftfuktighet eller kvelningsfsare. Hvis disse risikoene er dominerenede, da bude jo ingen ha gassbluss! Er det noe som kan forsvares ut fra erfaringer i land der koking på gass er helt standard? Har de der store problemer med fuktighet forårsaket av gassblusset, mange som blir kvalt, mange eksplosjoner, mange branner forårsaket av gassblussnee, mange forbrenninger forsåsaket av gassen (i motsetning til forbrenning av det som blir kokt opp)? Viser statistikkene at det reelt er et problem - og at det det er problemer som ikke kan handteres ved å ta de nødvendige forholdsregler?
Eller er dette først og fremst hypotetiske problemer man kunne tenke seg at kanskje kunne skje, under uheldige sammentreff av omsttendigheter?
Når det er sagt så har jeg lenge hatt lyst på gassbluss selv, men har ikke funnet noen gode argumenter på å velge det etter at induksjon kom på markedet. Spesielt med tanke på at det er 2 barn under 3 år her i huset... Et annet ankepunkt et at det er litt stress å rengjøre en gassbluss dersom det koker over eller en søler litt.
Ad kvelning, vi har nettopp mistet 6 flotte ten-åringer i Tyskland, trolig pga kvelning, om enn ikke av et gassbluss. Vi har i Norge en rekke eksempler på folk som er omkommet i campingvogner og hytter og militære i telt.
Kort sagt, det er en fare ved åpen, oksygenforbrukende ild. Dermed ikke sagt at faren er stor eller at den ikke kan minimeres.
Angående deformerte panner: En fordel med gass er at flammene tilpasser seg bunnen på panna. En panne som har slått seg eller blitt bulkete fungerer dårligere på plan elektrisk plate eller koketopp.